Preverite, kakšno bo praznično vzdušje glede na element v katerem ste rojeni

Praznični čas je obarvan z veseljem, obdarovanji in poglobitvijo stikov z družino, za  marsikoga pa najbolj obremenilno obdobje, še posebej za ljudi, ki so osamljeni. Praznični čas ustvarja velik kontrast med tem, kar čutimo znotraj nas in tistim, kar nas obdaja, zato takrat tudi bolj intenzivno doživljamo svoja čustva. Vsako znamenje doživlja praznike v različnih energijah, če pa strnemo znamenja v skupine štirih elementov, ugotovimo, da nekatere prazniki sproščajo, drugim pa prazniki ne pomenijo nič posebnega in se vanje ne poglabljajo.

OGNJENA ZNAMENJA IN PRAZNIKI (OVEN, LEV, STRELEC)

KAJ ZANJE POMENIJO PRAZNIKI?

Glede na njihovo vročekrvno naravo so med prazniki še bolj aktivni. Živijo svoj tempo in se preveč ne ukvarjajo s tem, kaj si bodo mislili drugi, zato pripravam na praznične dni ne posvečajo veliko časa, raje se posvečajo tistemu, kar jih v tistem trenutku veseli in vznemirja. Najdaljša noč je zanje še ena priložnost, da se pokažejo, da so najboljši in da so še vedno v središču pozornosti, tudi če bo to letos doma. Pri obdarovanju večkrat na koga pozabijo, kar jim zaradi njihove vedre in energične narave ni za zameriti.

Preverite, kakšno bo praznično vzdušje glede na element v katerem ste rojeni
 • KAJ JIM PODARITI? Bon za spletni nakup oblačil ali nakita.
 • NI JIM VŠEČ: Rože, kuhinjski pripomočki.
 • KOMU IZMED VAS BODO PRAZNIKI PRINESLI NAJVEČ VESELJA? Levu
 • HRANA, KI VAS BO NAJBOLJ RAZVESELILA: ribje jedi

ZRAČNA ZNAMENA IN PRAZNIKI (DVOJČKA, TEHTNICA, VODNAR)

KAJ ZANJE POMENIJO PRAZNIKI?

Njihova vihrava narava jih vodi v različne prijetne pripetljaje. Praznike si znajo prirediti na svoj način. Njihova darila so zelo zanimiva in vedno znajo presenetiti s kakšno malenkostjo. Božiča se sicer veselijo, vendar se v globoka čustva ne poglabljajo, všeč pa jim je bližina družinskih članov, ki jih znajo zabavati. Najdaljšo noč najraje preživijo v širšem krogu prijateljev, s katerimi se imajo vedno fenomenalno, zato se bodo verjetno odločili za silvestrovanje preko Zooma ali drugih kanalov, saj se najbolj bojijo praznikov v samoti.

Preverite, kakšno bo praznično vzdušje glede na element v katerem ste rojeni
 • KAJ JIM PODARITI? Umetnino, posteljnino ali kakšen izbran modni dodatek.
 • NI JIM VŠEČ… pripomočki za dom, spodnje perilo.
 • KOMU IZMED VAS BODO PRAZNIKI PRINESLI NAJVEČ VESELJA? Vodnarju
 • HRANA, KI VAS BO NAJBOLJ RAZVESELILA: jedi na žlico

VODNA ZNAMENJA IN PRAZNIKI (RAK, RIBI, ŠKORPIJON)

KAJ ZANJE POMENIJO PRAZNIKI?

Ker so zelo čustveni, praznično vzdušje v njih prebudi globoka čustva in nostalgijo, zato je lahko kdo od njih v teh dneh bolj slabe volje. Če so v krogu družine, se počutijo varne, v teh dneh jim ni najbolj do bučnih zabav, več jim pomeni harmonično sproščeno vzdušje v ožjem krogu, zato tokrat s prilagajanjem na razmere ne bodo imeli večjih težav. Njihova najdaljša noč bo najlepša v objemu družine, kjer bodo lahko kramljali in se veselili. Božič je za njih poseben čas, radi se tudi ukvarjajo s peko raznega peciva in razveseljujejo bližnje.

Preverite, kakšno bo praznično vzdušje glede na element v katerem ste rojeni
 • KAJ JIM PODARITI? naročnina na revijo, dobra knjiga.
 • NI JIM VŠEČ… oblačila, ki jim niso pisana na kožo, sladkarije, ličila.
 • KOMU IZMED VAS BODO PRAZNIKI PRINESLI NAJVEČ VESELJA? Ribi
 • HRANA, KI VAS BO NAJBOLJ RAZVESELILA: obloženi kruhki

ZEMELJSKA ZNAMENJA IN PRAZNIKI (BIK, DEVICA, KOZOROG)

KAJ ZANJE POMENIJO PRAZNIKI?

Praznike težko pričakujejo in imajo že v naprej vse načrtovano, zato ste lahko mirni, da bodo poskrbeli za organizacijo. Družinske vezi so jim najbolj pomembne na božični večer, ko se posvečajo svojim bližnjim in jih z veseljem obdarujejo po svojih najboljših močeh. Darila, ki jih dobijo skrbno hranijo in se nanje spomnijo še kasneje. Najdaljša noč naj bo tokrat umirjena, v ožjem krogu poznanih, vendar hkrati vznemirljiva. Ne hrepenijo pa po tem, da bi se znašli v središču pozornosti.

Preverite, kakšno bo praznično vzdušje glede na element v katerem ste rojeni
 • KAJ JIM PODARITI? Praktične in uporabne izdelke, literatura, hišni ljubljenček.
 • NI JIM VŠEČ… razne neuporabne umetnine.
 • KOMU IZMED VAS BODO PRAZNIKI PRINESLI NAJVEČ VESELJA? Devici
 • HRANA, KI VAS BO NAJBOLJ RAZVESELILA: odlična torta

Preberite tudi OSEBNA RAST: LEKCIJE IZTEKAJOČEGA LETA ZA VAŠE ZNAMENJE