Klasika ali sproščenost in udobje, kateri stil vam bolj ustreza?

Kateri stil vam je bolj pisan na kožo, klasika ali sproščenost in udobje?

KONVENCIONALNA KLASIKA

Klasični konvencionalni stil je primeren ali celo nujen pri poslovnih ljudeh, zlasti pri tistih, ki s svojimi oblačili in vedenjem izražajo skupinsko zaposlitveno identiteto nekega večjega koncerna. Nujni elementi takega stila pri ženskah so: klasični kostim z ravnimi, strogimi linijami, največkrat v temnomodri, sivi ali črni barvi.

Klasika ali sproščenost in udobje

Svetle bluze, ki omogočajo kontrast s temnimi barvami kostima in čevlji s srednjo visoko peto. Ženske lahko temne barve občasno nadomestijo z nekoliko svetlejšimi in živahnejšimi barvami. Toda tudi če vztrajajo pri temnih oblačilih, so njihove možnosti precej večje. Posegajo lahko še po temnordeči, temnozeleni in vijoličasti, ki so se že precej uveljavile kot barve poslovnih žensk. Poleg tega lahko monotonost konvencionalnih oblačil razbijejo z ekstravagantnimi dodatki (npr: rutami) in nakitom.

Elementi konvencionalnega klasičnega stila pri moških so:

Klasična poslovna moška obleka v temnomodri, sivi ali črni barvi, bela srajca, črtasta kravata in standardni čevlji z vezalkami.

Strogost tega stila pri moških lahko omili zamenjava bele srajce s svetlomodro, črtasto ali kremno. Smetanovi odtenki so posebej primerni za ljudi, ki morajo veliko nastopati pred kamero in jim snežno bela barva tik ob obrazu lahko daje vtis bolehnosti še posebej, če ni ravno najprimernejša za njegov tip. Poleg tega se ti odtenki dobro ujemajo z rjavo moško obleko, ki lepo pristoji številnim plavolascem, rjavolascem in rdečelascem.

Konvencionalni svečani stil

Kot posebna varianta konvencionalnega klasičnega stila so svečana oblačila, ki so predpisana za posebne priložnosti. Pri moških tvorijo nujne elemente tega stila.
Črn smoking ali frak, bela srajca, črn metuljček namesto kravate, črni lakasti čevlji.
Ženske si lahko tudi pri izbiri svečanih večernih oblačil dovolijo nekoliko več svobode, vendar morajo praviloma nositi: dolgo večerno toaleto, čipkaste rokavice, čevlje z visokimi petami, ki so po barvi in materialu usklajeni z ročno torbico in obleko, dragocen nakit.

Nekonvencionalna klasika

Kroj nekonformističnih klasičnih oblačil je navadno prav tako strog kot pri konvencionalnih klasičnih oblačilih. Vendar je mogoče to lastnost nekoliko zabrisati z ekstravagantnimi detajli. Pri ženskah lahko pripomorejo k nekonformistični eleganci.

Klasika ali sproščenost in udobje

Kratka ali izredno dolga krila, dolgi in močno tejlirani suknjiči, visoko zaprti ovratniki, včasih celo z moško kravato, hlačni kostim s telovnikom, ki še najbolj spominja na moško obleko.

Moški lahko dosežejo nekonformističnost klasičnih oblačil z:nenavadno kravato, ki je lahko pretirani široka, izredno ozka ali potiskana z klasičnim vzorcem, ekstravagantno krojenim suknjičem, nestandardnim ovratnikom, nenavadnimi čevlji, ki so lahko svojevrstno oblikovani ali vpadljive barve. Posebej zanimiva za klasični stil je črno bela ali temnomodro bela barvna kombinacija.

SPROŠČENOST IN UDOBJE

Najpomembnejša lastnost udobno ležernega stila je, da ugaja predvsem sproščenim ljudem, ki jim je dobro počutje najpomembnejše. To seveda ne pomeni, da ne posvečajo dovolj pozornosti lastni garderobi. Toda udobje pri delu in v prostem času jim je pomembnejše od posebnih učinkov , ki bi jih lahko dosegli z ekstravagantno garderobo.

Klasika ali sproščenost in udobje

V pretirano zaprtih ali oprijetih oblačilih se počutijo utesnjene, zato raje posegajo po lahkotno padajočih materialih in krojih.

Ta stil je zato primeren za ljudi, ki imajo težave s težo, saj lahko zelo dobro prikrije odvečne kilograme. Vendar se za prikrivanje lastne postave pogosto skriva tudi zadržanost, ali pa zmerna eleganca. Za ženske, ki izbirajo ležerna oblačila, lahko rečemo, da delujejo še posebej ženstveno. Značilnosti njihovih oblačil so: lahke, mehke tkanine, udobni ohlapni kroji, krog vratu ležerno spete rute in uporaba modnega nakita, ter nekonvencialne barve.

Udobno ležerni stil pri moških včasih imenujemo tudi italijanski stil.

Značilni elementi tega stila so: ohlapno krojeni suknjič, široko krojene in mehko padajoče hlače, pogosto kombiniranje suknjiča in hlač različnih materialov in barv ter udobni in mehki čevlji iz velurja ali platna.

Klasičen stil je najbolj pisan na kožo rojenim v znamenju device, bika, tehtnice in leva. Za sproščen udoben stil se najraje odločate rojeni v znamenju ovna, dvojčka , vodnarja in strelca.

Preberite tudi MODNE NAPAKE, KI PREPREČUJEJO DA ZASIJETE