Izguba kilogramov, brez da bi načrtovali hujšanje

Do neke mere teža pri vsakemu človeku niha, na splošno zaradi spremenljivih količin zaužite hrane, telovadbe in hormonov ali zaradi spremembe vrste živil v prehrani. Čeprav je lahko izguba kilogramov koristna, če ste pretežki, lahko nenadna, nepojasnjena izguba teže kaže na kako resno bolezen, zato je pomembno, da odkrijete vzrok. Izguba teže je lahko tudi posledica prehranske motnje.

Seveda pa so tudi primeri, ko je ni mogoče tako preprosto pojasniti in bo moral vaš zdravnik izključiti možnost občutljivosti na hrano in druge bolezni na primer peptične razjede, vnetne črevesne bolezni ali sindrom razdražljivega črevesa. Pogosta vzroka te težave sta tudi depresija in tesnoba.

Izguba kilogramov, brez da bi načrtovali hujšanje

Če ste nagnjeni k izgubljanju teže, pazite, da jeste zdravo in da imate dobro uravnoteženo prehrano. Odločite se  za pogoste, majhne, okusne obroke in si olajšate prebavo s tem, da si vzamete čas in dobro prežvečite. Ne izpuščajte obrokov in jih načrtujte za dan naprej.

OBČUTLJIVOST NA HRANO

S preprečevanjem primerne absorpcije hranilnih snovi lahko občutljivost na hrano povzroči izgubo teže. Simptomi take občutljivosti, ki se lahko pojavi v minutah, urah ali celo dnevih po tem, ko ste pojedli določeno hrano vključujejo astmo, ekcem, migreno, depresijo, drisko, zastajanje tekočine, požrešnost in ponavljajoče se bolečine v trebuhu. Če mislite, da bi bila vaša izguba teže lahko posledica odziva na hrano, izsledite vzrok s pomočjo zdravnika ali strokovnjaka za prehrano.

ČUSTVENI VZROKI

Če čutite tesnobo ali ste depresivni, morda zanemarjate svoje splošno zdravje in zato izgubljate težo. To je še posebej skrb vzbujajoče, če ste starejši, zlasti če živite sami. Pomembno je, da se začnete ukvarjati z osnovnim vzrokom tesnobe ali depresije, da spoznate in začnete uporabljati strategijo za obvladovanje stresa.

Izguba kilogramov, brez da bi načrtovali hujšanje

Uporabljajte sivkino olje zaradi njegovih pomirjevalnih lastnosti.

Kanite si tri ali štiri kapljice v kopel. Nekaj kapljic lahko kanite tudi na robček in ga vdihavajte v stresnih situacijah. Poskusite s sprostitvenimi vajami in meditacijo. Kadar čutite, da ste pod velikim pritiskom, popijte skodelico zeliščnega čaja. Vzemite ustrezno cvetno esenco, oljčno, če ste zaradi obdobja stresov telesno in čustveno izčrpani.

Ali sta področje prehranjevanja in astrologije povezani? ASTROLOGIJA ODKRIVA VAŠE PREHRANJEVALNE NAVADE