Dnevni horoskop za torek 19. oktobra 2021

horoskop
Dnevni horoskop za torek 19. oktobra 2021

Dnevni horoskop za danes, torek 19. oktobra 2021

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za torek 19. oktobra 2021. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Znašli se boste v podcenjevanju lastnih mentalnih sposobnosti in preveliki osredotočenost zgolj na nebistvene teme.

Horoskop nasvet za današnji dan: Zavedajte se, da če je pretok energije dlje časa onemogočen, lahko prej ali slej povzroči tudi psihofizične težave, kot so glavoboli, migrene, potlačena jeza in čustvene frustracije.

horoskop.si
Luna v znamenju Ovna

Luna je v znamenju Ovna

Oven, ki je prvi znak zodiaka v solarnem krogu in je tudi znak pomladnega enakonočja, je temperamentno kolerično znamenje. Čas, ko je luna v ovnu prinaša telesno moč in energijo, pionirskega duha, pogum, iskrenost, neposrednost, živahnost in bojevitost, zato postane tempo življenja v teh dneh hitrejši in bolj dinamičen. Postanemo nekoliko pogumnejši in drznejši, lahko tudi nestrpni in prenagljeni.

V tem času se odraža s primarno energijo, oziroma predstavlja začetni impulz v znamenju ovna.

Združuje prodornost in velikodušnost, obarvano s trmo, ki ga večkrat pripelje v kaotično situacijo in mu onemogoča videti pravo sliko, saj je oven odličen pogajalec, a nekoliko slabši trgovec. V tem času se boste veliko lažje strokovno uveljavili, tudi zaradi ugodnih okoliščin lune v ovnu. Prihaja zavest, ki se sama sebe zaveda skozi akcijo.

Užitek humorja predstavlja največjo duhovno svobodo.

Friedric Hebbel

Rojeni v znamenju tehtnice in dogodki na današnji dan:

  • Janko Šlebinger, slovenski književni zgodovinar
  • Philip Pullman, angleški pisatelj, novelist
  • Nuša Tome, slovenska smučarka
  • Evander Holyfield, ameriški boksar
  • Heikki Kovalainen, finski dirkač Formule 1

Na današnji dan ameriški predsednik Richard Nixon zavrne zahtevo sodišča po predaji posnetkov v aferi Watergate. Raziskovalci z Rutgers University odkrijejo streptomicin, prvi antibiotik proti tuberkulozi. Združeno kraljestvo, Francija in Turčija podpišejo medsebojno pogodbo o prijateljstvu. Japonska odstopi od washingtonske pomorske pogodbe. Prvič uprizorjena Wagnerjeva opera Tannhäuser. Ustanovljena trgovska šola v Ljubljani. Rodil se je Umberto Boccioni, italijanski slikar, kipar, futurist in Vasco Pratolini, italijanski pisatelj. Umrl je Alija Izetbegović, bosansko-hercegovski predsednik in Jan Wolkers, nizozemski skulpturist, slikar.

Najboljši način, da si zapomniš rojstni dan svoje žene je, da ga enkrat pozabiš.

E. Joseph Cossman
Na kaj bi morali biti danes še posebej pozorni?

Dnevni horoskop napoveduje, da se bi morali malce brzdati v kočljivih situacijah in nadzorovati svojo jezo.

Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj zadovoljna na področju dela in denarja?

V današnjem dnevu boste najbolj zadovoljni na področju dela in denarja rojeni v zračnih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN HOROSKOP

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nasvet nekoga od sodelavcev bo kljub temu, da se luna nahaja v vašem znamenju dobrodošel, saj boste hitreje in bolj uspešno dokončali, kar počnete. Zvečer bo razpoloženje nihajoče.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Nihče vas zaradi povišanega ega ne bo smel kritizirati. Že na manjšo pripombo se boste z energijo ovna odzvali z vsemi sredstvi, domnevnega nasprotnika boste postavili v nelagoden položaj.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

V nezaupljivem ozračju ste nenehno pod pritiskom, zato vedno težje delujete v določenem okolju. Pomoč je blizu, vendar boste morali biti potrpežljivi, da bo prišla do vas.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Ponujalo se vam bo ogromno priložnosti, vi pa nad nobeno ne boste navdušeni dovolj, da bi jo zagrabili. Prav je, da ste malce izbirčni, vendar pazite, da ne boste izbirali predolgo.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Z ugodnim vplivom lune v ovnu se boste odločali na pravi način in osvojili kar nekaj pomembnih smernic. Odpira se možnost za sodelovanje ali nekaj novega, kar vas bo izredno navdušilo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Nekdo vam bo na kočljivo vprašanje odgovoril povsem drugače, kot ste upali. Vse lahko z vplivom lune v ovnu uredite, vsekakor z nekaj več potrpežljivosti in brez ostrih ultimatov.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Natančni boste le toliko časa, dokler ne boste prepuščeni sami sebi. Skovali si boste pogumen načrt, pomagali vam bosta tekmovalnost in odločnost, ki ju prinaša vpliv lune v znamenju ovna.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Družinski člani vam bodo skozi dan pomagali, da boste s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega. Zadovoljni boste z rezultatom in tudi s prijetnim vzdušjem, ki ste ga v zadnjem času že pogrešali.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Prednost boste kljub luni v ognjenem znamenju podarili čustvom. Seveda to ne bo lahko, vendar vsaj poskusite delovati bolj toplo in prisrčno, kar bodo opazili tudi tisti, ki so v vaši bližini.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Ostra poteza, ki jo bo na prvi pogled marsikdo imel za nespametno, se vam bo že kmalu obrestovala. Prilagajanje vam bo šlo tokrat zaradi vpliva lune v ovnu odlično od rok.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Pazite, kje boste odložili vrednejše stvari in dokumente. Po spletu naključij bi lahko prišlo do tega, da ne boste našli, kar boste nujno potrebovali. Nagajala vam bo tudi hitra energija, ki vam ne bo najbolj všeč.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Izbirali boste besede, vendar se lahko kljub temu z nekom zaradi lune v znamenju ovna znajdete v manjši zagati. Dan ne bo najbolj ugoden za reševanje konfliktnih situacij, zato se raje umaknite.

Vas zanima: Natalna karta ali Ljubezensko ujemanje