Dnevni horoskop za torek 18. maja 2021

horoskop
Dnevni horoskop za torek 18. maja 2021, svetovni dan muzejev

Dnevni horoskop za danes, torek 18. maja 2021

Predviden čas branja: 3 minutes

Dnevni horoskop za torek 18. maja 2021. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, svetovni dan muzejev. Lepe stvari in komplimenti vas lahko danes zagotovo popeljejo v zadovoljstvo.

Horoskop nasvet za današnji dan: Prav je da ste samozavestni, vendar ne pretiravajte, saj pučate popolnoma napačen vtis.

luna in počutje
Luna v znamenju leva

Luna je v znamenju leva

Luna v znamenju leva – Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja. Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv.

Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti.

Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Sedaj je pravi čas, da se vam utrnejo zanimive, nenavadne ideje, ki jih boste z veseljem tudi udejanjili. Vaša energija bo na višku, tudi če boste izpolnili kakšen stavni listek ali srečko.

Lepa umetnost … je način predstavljanja, ki je notranje dokončen, in čeprav nima cilja, učinkuje tako, da razvija kulturo duhovnih moči v interesu družbene komunikacije.

Immanuel Kant

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Ferdo Vesel, slovenski slikar
  • Margot Fonteyn, angleška balerina
  • Karol Józef Wojtyła – Janez Pavel II., papež poljskega rodu
  • Yannick Noah, francoski tenisač
  • Milivoje Novakovič, slovenski nogometaš

Na današnji dan se v Ljubljani konča 4. kongres slovanskih časnikarjev. Začetek veljavnosti sporazuma o prepovedi odlaganja jedrskih odpadkov in drugega orožja na morsko dno. izstrelitev Apolla 10. Zemlja preide skozi rep Halleyjevega kometa. Rodil se je Rudolf Carnap, nemški filozof in Walter Gropius, nemško-ameriški arhitekt. Rodil se je tudi britanski teniški igralec Fred Perry. Umrl je Max Scheler, nemški filozof in Alojzij Repič, slovenski rezbar, kipar.

Katera astro znamenja si lahko danes popravite ugled ali zgladite morebitne spore?

Dnevni horoskop napoveduje, da si lahko danes popravite ugled ali zgladite spore dvojčki, levi in strelci.

Čemur bi se morali v dananšnemju dnevu zaradi planetarnih vplivov izogniti?

Danes bi se morali izogniti preiranemu in brezglavemu nakupovanju.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LIIFESTYLE ASTRO NAMIG

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Ne razkrivajte vsega, kar se vam podi po mislih, raje napredujte diplomatsko, po zastavljenem vrstnem redu. Nikar ne prehitevajte, čeprav bi radi pustili svoj pečat in prehiteli ostale.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Pred vami je napet dan, ki vam ne bo puščal prostora za sproščene misli. Pohitite s projekti, ki se že odvijajo nekaj časa. V miru vam bodo šle težje dejavnosti lažje od rok.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Po naključju se vam bo ponudila priložnost, da se izkažete v pomembni situaciji, kar z vplivom lune v levu ne bo tako zelo težko. Ne bojte se izstopati in poudariti nečesa, kar vam gre dobro od rok.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Pri delu boste danes z luno v levu vztrajni. Vedite, da vam pri tem pomaga osredotočenost, ki je pomembna za aktivni um. Ljubezensko življenje se drastično izboljšuje.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Poiskali boste nekoga, ki vam lahko razloži pomembne zadeve v povezavi s posli ali financami. Zanimivo vam bo, ker se boste dobro organizirali in prav kmalu želi sadove.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Srčne zvezde vas vabijo v svoj objem, spremlja jih energija leva, ki poudarja samozavest. Nekdo vas prijetno mika. Ne izgovarjajte se na pomanjkanje časa, ampak odreagirajte.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zdelo se vam bo, kot da se vrtite v začaranem krogu, iz katerega ne najdete izhoda in zaradi tega boste čedalje bolj zadržani. Tudi vpliv lune v levu ne bo dovolj, da bi se usmerili k napredku.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Na področju kariere boste z energijo leva odločno nastopili in si izborili zelo dobre priložnosti za prihodnost. V večernih urah pa bo na vrsti več romantike in prijetne komunikacije.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Vse zadeve se bodo z luno v levu danes odvijale kot po maslu, predvsem zato, ker boste polni volje in vam tudi najbolj zahtevni izzivi ne bodo pokvarili razpoloženja. Ne prehitevajte.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Delite danes, ko boste močni in prodorni svoje znanje in izkušnje z drugimi. Nekomu lahko prihranite nekaj sitnosti. Kasneje se vam bo za uporaben nasvet želel tudi oddolžiti.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Zastonj vzdihujete in odlašate glede nečesa, kar bi lahko dosegli. Zato se ne ustavite na pol poti, ampak nadaljujte do konca. Pomembno je le, da popazite na ton svojega glasu.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zaradi odličnih sposobnosti in iskrenih prijateljskih vezi boste vendarle prišli do osebe, ki vam lahko pomaga pri določenih korakih. Ne bodite nestrpni in odrezavi, bodite raje prijazni.

Vas zanima: TEDENSKI LUNIN HOROSKOP