Bralka Larisa se sprašuje: “Ali bom kdaj sploh srečala pravega moškega?”

Stara sem 34 let in sem se znašla v situaciji, ko ne vem kako naprej. Pred nekaj leti sem diplomirala, vendar službe, kljub vsakodnevnemu pošiljanju prošenj ne dobim. Kar pomeni, da sem odvisna od staršev, s katerimi živim. Poleg tega mi v vseh letih še ni uspelo, da bi se znašla v resni vezi. Kljub temu da po tem ves čas hrepenim. Enostavno nimam nobenega cilja in volje, saj se mi ves čas kopičijo podobne težave iz katerih trenutno ne vidim nobenega izhoda. Sem tudi osamljena, saj so vse prijateljice vezane. Kako naj spremenim svoje življenje, da bom končno srečna? Ali bom sploh kdaj srečala pravega moškega?

Larisa

Ali bom kdaj sploh srečala pravega moškega?

Nasvet bralki Larisi, ki sprašuje ali bo kdaj srečala pravega moškega

Življenje krojimo sami, zato je čas, da vzamete svoje življenje v roke in začnete z njim upravljati na pravi način. Čas brez služb je že marsikoga pahnil v nezavidljivo situacijo in žal smo v obdobju, ko je, kot ste opazili sami, zelo težko najti službo v svoji smeri in na primerni ravni, zato razmislite tudi o kakšnem občasnem delu, le toliko za začetek, da premostite to zoprno obdobje.

Starši, s katerimi prebivate pod isto streho sicer razumejo vašo stisko. Po drugi strani se pa občasno težko zadržujejo, da ne komentirajo vsega skupaj. Prisotno je tudi vtikanje v vaše življenje, kar vas resnično moti. O tem bi se morala z njima direktno pogovoriti. Jima razložiti, da nikakor ni vaša želja, da ste pri teh letih žal še odvisni od njiju. Vse kar se vam dogaja posledično vpliva na vaše razpoloženje in počutje, ki ni v najboljših energijah. Zato tudi privlačite moške, ki niso pripravljeni na resno razmerje.

Sprostite se in začnite moške spoznavati, bodite takšna kot ste, ne izražajte nestrpnosti.

Nikar takoj na prvem zmenku ne povejte, da si močno želite resnega partnerstva, saj s tem že na začetku naredite negativen vtis. Morda se podate tudi v kakšen novi krog prijateljstev, kjer niso vsi vezani, saj vas samota spravlja še v dodaten obup.

Omislite si kakšen hobi, dejavnost, kjer boste pridobila energijo. Spoznala nove obraze in s tem kvalitetno zapolnila svoj čas. Dokler sama ne boste srečna in zadovoljna, tudi drugi ne bodo zadovoljni z vami. Ključ vaše rešitve pa je, da se nemudoma iztrgate iz vloge žrtve, v kateri ste se znašli.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.

Preberite tudi Otroci in odgovornost ter strah pred odločitvijo