Zimski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Zimski tip ženske je nekoliko bolj hladna ženska, ki zna slediti modnim smernicam.

Za zimski tip ženske so značilni veliki kontrasti. Najočitnejše je navadno nasprotje med snežno belo kožo in izredno temnimi lasmi. Kontrast med svetlim in temnim je opazen tudi na očeh. Zato pogosto zbujajo vtis hladnosti in nedostopnosti.

Toda v to kategorijo spadajo tudi ženske z olivno poltjo, zato je njihova razvrstitev pogosto nekoliko otežena. Ne glede na to, ali ima zimski tip bledo, belo polt ali olivno rjavo polt, je njegova koža vedno prosojna in spominja na porcelan.

Zimski tip ženske, smernice mode in ličenja

Včasih je njen modrikast polton opazen šele ob primerjavi s toplim zlato breskovim odtenkom polti spomladanskega tipa.

Večina predstavnic zimskega tipa ima temne lase. Ti so lahko modrikasto črni, globoko črni, črno rjavi in temno rjavi. Nekatere so imele v otroštvu bele lase, ki so jim kasneje potemneli do srednje rjavih. Toda svetlolas zimski tip je izjemno redek.

Barva oči je intenzivna, jasna in čista. Najpogostejše so ledeno modra, vijoličasto modra, globoko modra, siva, čista zelena ter temno in črno rjava. Mešanih barv skoraj ni.

Barva oblačil za zimski tip ženske

Predstavnice zimskega tipa so najizrazitejše in najlepše v jasnih in hladnih barvah. To so namreč tudi naravne barve zime. Posebne učinke lahko dosežejo z ledeno belo in globoko črno barvo. Tudi sicer jim najbolje pristojijo kontrastne barve.

Barva oblačil za zimski tip ženske

Kadar je črna osnovna barva njihove garderobe, jo lahko čudovito dopolnijo s ciklamno ali škrlatno rdečo barvo.

Tudi živo zelena, vijoličasta, lila in živo rumena barva so primerne za kombinacijo s črno. Celo oranžno si lahko privoščijo, čeprav ta sicer spada med tople barve in najbolj pristoji predstavnicam jesenskega tipa.

Zimski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Ženskam, ki jim črna barva ne ugaja, jo lahko vedno uspešno nadomestijo s temno nočno modro ali mornarsko modro.

Tudi močni odtenki modre barve jih zelo pristojijo. Nočno modra je idealna predvsem za izrazite črnolaske, ki imajo včasih na svojih laseh že nekoliko modrikast odtenek. Lepo se ujema tudi z močno roza, živo rdečo, vijoličasto ali lila, sivo in rumeno barvo.

Rjava in druge zemeljske barve za zimski tip ženske niso primerne.

Njihova neustreznost je opazna celo tedaj, ko imajo te temnorjave lase. Izredno privlačne so ženske tega tipa v živo rdeči barvi. Privoščijo si lahko celo to, da jo kombinirajo s komplementarno živo zeleno, toda tudi njeno kombiniranje s črno, sivo, ledeno modro, azurno modro, temnomodro, peščeno, rumeno in belo je lahko zelo uspešno. Poleg čiste in močne rdeče barve so za zimski tip primerne tudi češnjeva in škrlatna barva.

Izbira ličil za zimski tip ženske

Predstavnice zimskega tipa si zaradi svoje kontrastnosti lahko privoščijo nekatere modne eksperimente, načeloma pa velja zanje pravili, da jim dobro pristojijo predvsem hladne barve. Potrebujejo le malo ličil, vendar morajo biti v močnih in izrazitih barvah. Zaradi svoje blede polti si morajo navadno nanesti tudi svetlejšo podlago, vendar ne smejo pretiravati z njo. Tudi rdečila za lica skoraj ne potrebujejo.

Zimski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Paziti morajo na razmerje med ustnicami in očmi. Oboje namreč ne smejo močno poudariti. Če si ustnice le rahlo poudarijo z roza lip glosom, lahko oči zasenčijo s temnimi in vpadljivimi barvami ter močno obrobijo s črnim svinčnikom za oči. Povsem drugače je, če je rdečilo za ustnice v močni barvi. Tedaj si lahko privoščijo le skromen očesni make up, ki navadno temelji na poudarjanju kontrastnosti.

Izbira nakita za zimski tip ženske

Zimski tip si lahko zaradi svoje naravne kontrastnosti privošči marsikaj. Posebej lepo mu pristojijo diamanti, briljanti in kristali. Primeren je tudi velik modri dekorativni nakit iz cenejših materialov. Pomembno je le, da se močno blešči ter da so barve močne in hladne.

Jesenski tip ženke

Med dragimi kamni so najustreznejši črni oniks, rubini in smaragdi.

Bisere si lahko privošči v srebrno beli, sivi ali črni barvi. Nadvse razkošen je videti, če si  jih nadene v več vrstah ali si jih večkrat ovije okrog vratu. Od plemenitih kovin so najprimernejše platina, belo zlato in srebro.

Z energijami zimskega tipa ženske ste najbolj povezane kozoroginje, strelke in vodnarke.

Preberite tudi MODNE NAPAKE, KI PREPREČUJEJO DA ZASIJETE