UVOD V NUMEROLOGIJO, VEDO JI VAS BO PRESENETILA

Če razumemo svoj značaj in znamo prepoznavati osnovne zakonitosti dogajanj, lažje razvijamo svoje sposobnosti in živimo skladno z okoljem.

Ko spoznamo, razumemo in upoštevamo moč števil, lahko marsikaj spremenimo in izboljšamo na naši življenjski poti. Če zaupamo tej simboliki, nam je lahko koristen kažipot na poti do spoznavanja samega sebe in pri sprejemanju življenjskih odločitev.

Že Babilonci, stari Grki in Hebrejci so poznali prastaro veščino razlaganja števil.

Danes pa to lahko storite tudi vi. Tisti, ki že dlje časa prakticirajo magijo števil, trdijo, da vam le-ta lahko uspešno pomagajo skozi življenje. Razlaga vam bo odkrila pomen števil, kako lahko spoznate svojo usodo, kako lahko sestavite in razložite svoj osebni numeroskop. Tudi tisti, ki ne verjamejo v praktično uporabo okultnih znanj, bodo presenečeni nad simboliko števil, ki so globoko vtisnjena v kulturi današnjega človeka.

Numerologija je znanost o številkah, je umetnost razumevanja življenja skozi simbolične vrednosti števil in njihovega medsebojnega razmerja, ki predstavljajo življenjski utrip, vibracije, vplive. Uporabna je na različnih ravneh. Numerologijo zanima predvsem duhovna razsežnost življenja. Ne ukvarja se s števili v vsakdanjem življenju, temveč jih obravnava kot simbole energij v vesolju in njihove simbolne vrednosti vzporeja z našimi usodami.

Tako kot vsaka veda, ki razlaga svet, tudi numerologija temelji na določenih zakonih in premicah, ki ji dajejo notranjo logiko in doslednost, čeprav je pri delu s števili potrebno upoštevati tudi intuicijo, ne zgolj razum. Podobna načela najdemo tudi v drugih vedah, zlasti v fiziki, psihologiji in matematiki, pa tudi v religiji, le da jih numerologija na poseben način povezuje in uporablja.

Vsako število je produkt besede in znamenja.

Ko izgovarjamo besede svojega imena in rojstva, izgovarjamo največjo skrivnost lastnega bitja.

Številke vplivajo na nas in nas spremljajo v najmanjših podrobnostih našega vsakdanjega življenja. Ker je beseda razlaga števila, sproži njen zvok skrivnostno moč kozmične energije, ki korenini v tem številu, ki mu je dodana arhetipska simbolika. Vsako število je povezano s svojo barvo, obliko, točko v prostoru in času, ter božanstvom, ki ta vpliv opravlja. Numerologija lahko natančno določa, kaj imamo na začetku, kaj nam manjka, kaj moramo ustvariti, da bi spoznali skladnost svojega obstoja.

Na nek način je numerologija tudi vodič modrosti, ker je potrebno pomen številk razumeti in izboljšati v odnosu do sebe. Za natančno analizo je priporočljivo, da se izračuna čim več možnih kombinacij števil, ki so povezane z nami. Poznamo intimno število, osebno število, ustvarjalno število, aktivno število, dominantno število in število življenjske poti.

Numerološki izračun in skrita moč števil
Skrita moč števil

Preberite več…