Pomen števil – Vsako število ima svoj pomen, ki ga izraža in svojega vladarja.

Pomen števil – Simbolika števil in planeti, ki jim vladajo.

ŠTEVILO 1

Številka ena ponazarja energijo močne volje, avtoriteto, dominacijo, ambicije. Željo po uspehu in samopotrjevanju, individualnost, ustvarjalnost in vodenje. Označuje neomajno moško energijo.

Številu 1 vlada Sonce.

ŠTEVILO 2

To število predstavlja energijo podzavestne moči, podrejenost, diplomacijo, prijaznost. Željo po druženju, ljubezen, zakon in žensko energijo. Ljudje z tem številom so nekoliko ne-osredotočeni.

Številu 2 vlada Luna.

ŠTEVILO 3

Število 3 predstavlja preteklost, sedanjost in prihodnost, ter označuje trojico (očeta, sina in duha). Napoveduje rast, uspeh, srečo, veselje in plodnost. Osebe rojene s to številko imajo izjemno močno kreativnost.

Številu 3 vlada Jupiter.

ŠTEVILO 4

To število ponazarja pomen oziroma energijo trdega dela. Predstavlja delavnost, razvoj, organizacijo, redoljubnost, stabilnost, praktičnost, ozkosrčnost, popolnost, prizemljenost in sistematičnost.

Številu 4 vlada Uran.

ŠTEVILO 5

Simbolizira človeka . Ponazarja pet čutil in narekuje spremembe. Osebe rojene s to življenjsko številko so zelo aktivne, blizu jim je dinamika. Značilna je nestabilnost ter želja po drugačnosti in svobodi.

Številu 5 vlada Merkur.

Saturn, kjluč do vaše karme
Saturn, planet v astrologiji

ŠTEVILO 6

To število ponazarja pomen družine. Osebe s to življenjsko številko so pravični, velikodušni, ljubeznivi ter nagnjeni k prilagajanju. Število 3 vlada čustvom, ljubezni, spolnosti in umetnosti.

Številu 6 vlada Venera.

ŠTEVILO 7

Je magično število, ki predstavlja astrologijo, numerologijo, okultizem, barvo in glasbo. Ljudje s to življenjsko številko so dobri v intuiciji, zanje sta značilni skrivnostnost in inteligenca.

Številu 7 vlada Neptun.

ŠTEVILO 8

Predstavlja število melanholije, ki sicer vodi v uspeh, v srečo pa ne. Obrnjena osmica je simbol neskončnosti. Izraža radost, veselje, delo. Osebe s to življenjsko številko imajo močno izraženo avtoritativnost.

Številu 8 vlada Saturn.

ŠTEVILO 9

Zaobjema vsa prejšnja števila in če ena simbolizira začetek, potem 9 ponazarja konec. To število ponazarja energijo duhovnosti. Osebe rojene s to življenjsko številko imajo izjemno zanimanje za človeštvo.

Številu 9 vlada Mars.

Preberite tudi Skrita moč števil