Ovni so bili vedno čuvaji črede in njihovi vodniki, pogosto pa se jih povezuje tudi s plodnostjo.

So borbeni, napadalni in tekmovalni. Imajo dovolj moči za preboj. Vse želijo takoj in zdaj! Nikoli ne čakajo in ne gledajo ob strani, kako priložnosti izginjajo pred njegovimi očmi. Uživajo v nenehnih izzivih, ki jih sprejemajo ali ustvarjajo. Pes oven je strasten, dinamičen in bojevit..

PES OVEN

Pes rojen v znamenju ovna je samostojen in je verjetno skoraj edini, ki bi se znašel tudi sam. Tudi če mu ne posvečamo prekomerne pozornosti, se zamoti sam in pri tem čisto nič ni užaljen. Je zvest in brani svojega lastnika v vseh pogledih. Njegova močna volja in želja po adrenalinu ga večkrat pripeljeta v situacijo da nam ušpiči kakšno neumnost. Vendar pa se nam zna po tem tudi prikupiti na nek svojstven način.

S psom ovnom boste še posebej zadovoljni tisti, ki imate psa za čuvaja, saj bo skrbno in samozavestno čuval svoje območje in če bo treba tudi pokazal zobe. To je pes, ki ima močno intuicijo, kar se tiče ljudi. Zbere si ljudi, ki so mu simpatični ter jim dovoli skoraj vse, po drugi strani bo pa do ljudi, ki niso na njegovi valovni dolžini celo nesramen. Njegova najbolj občutljiva točka, kar se tiče zdravstvenega stanja so poškodbe, zato ga dobro čuvajte, saj je nekoliko neroden in včasih misli da nekaj zmore, čeprav mu zadeva ne leži.

Po navadi je pes oven vitke postave in ima odlično kondicijo, zato ga nikar ne imejte preveč zaprtega v stanovanju in je rojen voditelj.

Pes oven je rad v središču pozornosti, je zelo tekmovalen in ima ogromno energije. Najbolj primeren je za lastnika, ki je zelo aktiven in se veliko nahaja v naravi in v gibanju. Njegov najljubši čas je pomlad. Takrat je čisto podivjan in željan gibanja na prostem. Zelo hitro se tudi uči, še posebej tiste trike, ki so mu všeč.

Hrana mu ne predstavlja pomembnega faktorja. Zadovoljen je ko je sit, ni pa obremenjen s kvaliteto in raznimi dodatki in prigrizki. Rad ima čistočo, uživa v kopanju in želi imeti prostor, ki je samo njegov. Druge hišne živali so njegovi prijatelji, dokler ne jemljejo njegovih stvari in ga pustijo na miru. Za igro z njimi ni vedno razpoložen.

Z otroci se dobro razume, njihova živahna energija mu je popolnoma pisana na kožo. Le pri manjših otrocih bodite pozorni, da jih med igro z njim nadzirate. Ta prijeten pes, zna takrat, ko ima igre dovolj od reagirati celo nekoliko agresivno.

Problem mu predstavljajo tudi ljudje, ki prvič pridejo k vaši hiši, oziroma v njegovo okolje, saj se na nek način počuti ogroženega pred njimi.

Preverite lastnosti in značilnosti psa rojenega v znamenju ovna. Horoskop na vrvici.
Pes in psička rojena v znamenju ovna. Značilnosti horoskopa na vrvici za znamenje ovna.

PES OVEN – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU OVNA

Vladar ovna je planet Mars, zato ima psička rojena v tem znamenju več moških, kot ženskih energij. Vedno je pripravljena za akcijo. Lenoba ji je tuja. Ni pa pripravljena na veliko božanja in cartanja. Razen takrat, ko se ona odloči, da ji to godi. Je trmasta in odločna, ampak z svojo trmo ne pretirava.

Najboljše se počuti v družbi drugih psičkov, še posebej, ko so le ti moškega spola. Takrat je ona kraljica. Uživa v spogledovanju, pri izbiri partnerja pa je zelo izbirčna. Okrog nje je vedno večja množica oboževalcev, na katere gleda zviška. Njen karakter je močno izoblikovan in se skoraj nikoli ničesar ne ustraši. Če je potrebno koga braniti, bo prva v vrsti, tudi če je manjše rasti.

Njen pogum je neverjeten in prekaša marsikaterega psa. Z njo nam nikoli ni dolgčas, saj je vedno pripravljena na nove avanture.

Obožuje jutranje sprehode, ter igro, ki je povezana z več akterji. Kar se tiče igrač, ni izbirčna. Zadovoljna je z malenkostmi, ki si jih prisvoji in jih ne izpusti iz rok. Ljubosumnost ni njena vrlina, zato si lahko ob njej privoščite še kakšnega hišnega ljubljenčka, ki ga bo z veseljem sprejela in se z njim igrala, vendar morajo njene igrače ostati nedotaknjene, v nasprotnem primeru lahko postane celo malce agresivna in pozabi na dobre odnose, ki jih je zgradila.

Skratka, ovnica je psička, ki bo v vaš dom prinesla veliko veselja, ljubezni in pozitivne energije.

Ne bo pretirano kratila vašega časa, saj je samozavestna, prikupna in odločna živalca, ki vas bo vedno znala spraviti v dobro voljo in nasmejati s svojimi triki in dogodivščinami.

Redko se zgodi, da je utrujena, zato je najbolj primerna za aktivnega lastnika, ki je kos njeni energiji. Če se z njo premalo ukvarjamo postane užaljena in nezainteresirana. Tudi z ostalimi hišnimi živalmi se sicer razume, vendar ima do njih določeno distanco, saj hoče biti vodja. Njena drža je ponosna, njeno telo pa vitalno. Ko ima mladičke, se jim popolnoma posveti in jih že kmalu vključuje v igro. Ko jih izgubi, je nekaj časa pod pritiskom in razdražljiva.

Pri hrani ni izbirčna, pomembno je le, da so njeni obroki redni in da pije dovolj tekočine. Najbolj je vesela, če ji kupite igračo, ki je pisana in samo njena. Skrbno jo ima na očeh ves čas, če jo slučajno kdo vzame lahko postane agresivna. Njen najljubši del dneva je jutro. Ko se zbudi polna energije je že pripravljena na nove pustolovščine. Je dobra čuvajka, ki zna tudi zarenčati, če ji nekdo ni po volji.

blank