NIVES JE V TEŽAVAH, SAJ HČI NJENE BOLEZNI NE JEMLJE RESNO

Bralka Nives je obupana, saj hči njene bolezni depresije ne jemlje resno
Bralka Nives je obupana, saj hči njene bolezni depresije ne jemlje resno

Bralka Nives je obupana, saj hči njene bolezni depresije ne jemlje resno

Predviden čas branja: 3 minute

Zdravnik mi je pred nekaj meseci postavil diagnozo depresije in mi predpisal tudi ustrezne tablete za zdravljenje. Čeprav sama nikoli nisem bila podpornik zdravljenja s tabletami. Šok sem doživela, ko sem obupana prišla domov in vse skupaj razložila hčeri, ki živi z mano. Ona vztraja, da tablet sploh ne potrebujem, da mi samo škodijo, ter da naj berem knjige, hodim na razne delavnice in delam na sebi.

Zmedena in žalostna sem.

Bralka Nives je obupana, saj hči njene bolezni depresije ne jemlje resno

Svoji hčeri načeloma zaupam in njene nasvete v večini upoštevam. Ampak tokrat pa imam občutek, da vse skupaj izvira samo iz njenega razmišljanja, da kdor jemlje tablete, pa ne more več normalno živeti, ne zaveda pa se, da so moje zdravstvene težave resne. Kaj naj storim, saj se do mene obnaša zelo odklonilno, kar pa mi še dodatno povzroča slabo voljo in nezadovoljstvo?

Nives

Nasvet bralki

Spoštovana Nives, psihične težave, ki so se pojavile pri vas, so nekaj popolnoma normalnega. Prav je, da ste ob stanju, ki ste ga opažali tudi poiskali pomoč. Nesprejemljivo je, da ljudje, vključno z vašo hčerjo gledajo na vse skupaj tako, da če ima nekdo težave s srcem, tlakom, želodcem, je prav da jemlje ustrezna zdravila. Če ima pa nekdo psihične težave je pa takoj okarakteriziran, kot da je z njim nekaj hudo narobe. Najprej se odločite pri sebi sprejeti bolezen in se z njo soočiti na ustrezen način. Tako, da boste sami sebi omogočili lepše, ter bolj razigrano življenje.

Nikar ne oklevajte, raje se soočite.

Pogovorite se s hčerko in ji na umirjen način razložite, da boste z jemanjem tablet nadaljevali, saj je to vaša predpisana terapija, seveda v upanju, da z zdravljenjem čim prej zaključite, vendar takrat, ko se boste resnično boljše počutili. Razložite ji tudi, da jemanje tablet nikakor ni vaša želja. Vendar opažate da sami enostavno ne zmorete premagati bolezni, ki se je nakopičila.

Bralka Nives je obupana, saj hči njene bolezni depresije ne jemlje resno

Branje knjig in obisk delavnic je lahko čudovita alternativa za osebno rast in razvoj, težko boste pa na tak način premagali resne simptome depresije.

Odločite se napredovati in premagati vse strahove in zadeve, ki so povezane z boleznijo. Hči pa soočite s tem, da ste sami odgovorni za svoje zdravje in življenje, ter da naj jo za vas ne skrbi. Poskusite opravljati podobne dejavnosti, kot ste jih opravljali preden se je pojavila bolezen. Poiščite zase še kakšen dodaten hobi, ki vas bo resnično sprostil. Hčerki povejte, da s tem, ko vas ne podpira, še dodatno slabo vpliva na vas in na razvoj vaše bolezni.

Pripravljeno za Govori.se