Bralka Magda je razočarana in nezadovoljna

Imam težavo, ki je verjetno bolj splošne narave, vendar me močno vznemirja, zato se obračam na vas. Stara sem 37 let in pred kratkim sem končala dolgoletno razmerje, saj sva si bila popolnoma različna. Ničesar si ne očitam in ni mi žal, vendar sem prej, ko sem bila v vezi razmišljala, da mi ne bo problem, ko bom enkrat sama, kjer sem se pošteno zmotila. Nisem si mislila, da bom tako razočarana in nezadovoljna.

Samota me ubija, začela sem se izolirati tudi pred prijatelji, saj vsi, ki so mi zelo blizu govorijo samo o svojem razmerju, dojenčkih in porokah, kar me v notranjosti še dodatno vznemirja. Samskih prijateljic nimam, zato tudi nimam možnosti, da bi se šla sproščeno zabavat ali našla koga. Čeprav sem se veselila, da bom lahko končno počela kar si želim, je sedaj popolnoma drugače, ne znajdem se sama. Kaj naj storim?

Magda

Samska, razočarana in nezadovoljna

Draga bralka, po dolgih leti razmerja ostati sam ni enostavno za nikogar. Še posebej zato, ker smo v vezi navajeni določene rutine in vzorcev, ki se potem čez noč prekinejo. Potrebno se je ustaviti in korenito razmisliti o nadaljevanju svojega življenja. Največja napaka je zapiranje vase in občutek krivde, da ste naredila napako. Vsako razmišljanje, morda bi bilo lažje, če bi še potrpela in ostala, je odveč, saj si s tem le povečujete občutek nezadovoljstva in osamljenosti.

Prijateljicam razložite, da ste v fazi, ko težko poslušate o dojenčkih in srečnih partnerstvih. Če vas imajo resnično rade, se bodo prilagodile in vas razumele, ter si morda tudi večkrat odtrgale kakšno uro več časa, da ga preživijo z vami. Predvsem pa je pomembno, da si na novo zgradite samopodobo, ter da svoje želje postavite na prvo mesto.

Sprijaznite se, da je to razmerje za vami zato, ker vas je utrujalo.

Poleg tega v njem niste bila srečna, sedaj imate pa dane vse možnosti, da si poiščete svojo srečo. Dobro bi bilo, da nekoliko razširite svoj krog prijateljstev ter da se zaposlite s kakšnim hobijem, za katerega prej niste našli energije ali časa.

Ko boste čustveno dozoreli, se vam bo pojavil kakšen nov prijatelj, vendar imate sedaj po dolgem razmerju prednost, da točno veste česa v življenju nočete, torej bo vaša izbira v prihodnosti lažja. Druženje, smeh in zabava pa naj bodo do takrat vaša zvesta popotnica, da končno najdete v sebi svoj mir, kajti šele takrat boste zadovoljni sami s sabo.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet. Svetovanje.

Preberite tudi Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko, naj ji povem?