Ljubosumna hči se noče prilagoditi.

Ljubosumna hči in odgovor Magdalene. Pišem vam, ker sem se znašla v veliki zagati. Pred tremi leti sem se ločila in ostala sama s hčerko, ki je stara 17 let. Dokler sem vse skupaj prebolevala in se ji maksimalno posvečala, je bilo vse v najlepšem redu, najin odnos je bil čudovit. Problem se je pojavil, ko sem pred nekaj meseci spoznala čudovitega moškega, ki je prav tako ločen in ima svojo hči, ki živi pri njem. Moja hči je začela, ko ju je spoznala z ljubosumnimi izpadi.

Imam občutek, da mi ne privošči sreče ter da je ljubosumna na partnerjevo hči, ki žal v šoli dosega veliko boljše rezultate. Hči me je začela izsiljevati, ter me nadzirati, tako da si težko odtrgam čas za partnerja. Vse skupaj je razložila tudi svojemu očetu, ki je seveda na njeni strani, vendar samo takrat, ko se je potrebno boriti proti meni. Zmedena sem, ne vem kaj naredim, saj mi hči največ pomeni. Ne želim pa zaradi nje ostati nesrečna in samska. Tamara

Ljubosumna hči – Magdalena svetuje.

Draga Tamara, vaša situacija je zelo pogosta, saj otroci nekako nočejo razumeti, da tudi po ločitvi življenje enostavno teče naprej. Razpeti ste med dvema različnima povezavama. Ena je hči, za katero bi naredili vse, vendar ste zmedeni, saj opažate, da njene reakcije niso poštene in iskrene. Na drugi strani pa je moški, ki vam je končno povrnil občutek biti ženska in vas spoštuje. Spustil vas je tudi v svoje življenje, kar seveda nakazuje, da z vami misli popolnoma resno.

Morali se boste sestaviti in se odločiti, kaj si v življenju želite.

Če boste hčeri dopuščali njeno ravnanje, dolgoročno prehajate v fazo nezadovoljstva. Razložite ji, da ste s tem moškim srečna, ter naj ga poskuša bolje spoznati. Povejte ji tudi, da njegova hči zanjo ne predstavlja nobene konkurence, ter da naj iz vsega skupaj potegne korist tudi zase in morda dobi s tem novo prijateljico. Vsega skupaj se bo potrebno rešiti sistematično, saj je vaša hči trenutno popolnoma prepričana, da ji bosta partner in hči odtujila mamo, kar nikakor ni vaš namen.

Ne dovolite si, da se vaš bivši mož meša v situacije, saj je zgodba med vama prekinjena in tudi nima nobene pravice posegati v vašo srečo. Pomembno je tudi, da svojemu novemu partnerju na umirjen način razložite, kaj se dogaja pri vas doma, le tako bo lažje razumel vse skupaj in se tudi lažje prilagodil. Glede na to, da je tudi sam oče najstnice, ne skrbite, razumel vas bo in vam priskočil na pomoč. Vi pa začnite uživati v sreči, ki vam je bila dana.

Najpomembnejše pa je, da si počasi povrnete samozavest in samospoštovanje, ki ste ga v zadnjih mesecih na podlagi neljubih dogodkov izgubili.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet. Svetovanje.

Preberite tudi Dediščina velika težava bralke, ki je podedovala denar