[DEDIŠČINA] VELIKA TEŽAVA BRALKE – LARA SVETUJE SERGEJI

Dediščina, pred nekaj meseci sem po teti podedovala večjo vsoto denarja. Pred tem moji sorodniki niso želeli imeti nobenih stikov z mano, bili so celo zelo nesramni in poniževalni. Ko se je to razvedelo, se je zame začelo grozno obdobje. Prejela sem nekaj navidezno prijaznih klicev svojih dveh sester, nato so začeli slediti obiski in razna prilizovanja, do točke, ko sta me obe, vsaka zase prosili, da imata finančne težave, če jima lahko pomagam.

Za eno izmed njiju sem celo slišala, da govori okrog, da bi ta denar pripadal tudi njima. Ker sem dobra po srcu, najprej seveda nisem zaznavala, da gre tukaj verjetno le za koristoljubje, ne za srčno povezavo. Skratka, ne vem kaj naj naredim, saj so vsote, za katere me sestri prosita kar velike in vem, da tega denarja morda nikoli več ne bom dobila nazaj, sama pa bi ga kasneje verjetno potrebovala, morda bi ga dala svojim otrokom. Kaj mi svetujete?
Sergeja

Dediščina, pisma bralcev Lara svetuje

Spoštovana Sergeja, vaša težava je zanimive narave, saj je iz branja že na prvi pogled zaznati, da se želita vaši sestri žal le okoristiti z vašim denarjem. Dejstvo je, da če bi bili pošteni in iskreni, bi se vam zagotovo približali že prej in vi njunih poniževanj verjetno ne bi zaznavali.

Torej, odgovor verjetno čutite že sami, saj vam je jasno, da želita le sebi povečati stanje na svojem bančnem računu.

Teta se je verjetno z razlogom odločila, da dediščino, denar zapusti vam. Torej je to izključno samo njena odločitev. Zaradi tega ne rabite biti niti malce obremenjeni. Popolnoma vaša stvar in odločitev, kaj boste naredili s pridobljenim denarjem. Dediščina vam pripada.

Iz vašega pisanja je razvidno tudi to, da bi vi želeli obnoviti stike z njima. Menim da ta priložnost, da vas prosita za denar še ni tista prava vstopnica k normalnemu, skladnemu odnosu.

Poskusite biti iskrena, direktna in pogumna, ter se z njima pogovorite o vsem tem. Ne pozabite omeniti tudi preteklosti, njunega obnašanja in vaših bolečin, povezanih s tem.

Predvidevajte pa tudi to, da bosta sedaj, ko potrebujeta vaše denar do vas bolj prijazni in popustljivi. še enkrat razmislite, v izogib težavam v preteklosti, če je ta posoja resnično prava odločitev. Lahko jima tudi poveste, da ste se žal odločili drugače. Zapomnite si, to je vaša odločitev, ki vam je nihče ne more očitati.

Prispevek je bil objavljan v tedniku Kmečki glas.

Slika je last akademskega slikarja mag. Igor Banfi

Imate težavo in želite, da vam svetujemo individualno?