Zajec, kitajsko znamenje, ki je simbol nežnosti in topline

Če ste rojeni v letih 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927 je vaše znamenje v kitajski astrologiji Zajec. Zajec se simbolično nahaja v četrtletju kitajskega zodiaka na četrtem mestu. Zajec je spodobna ter radodarna oseba. Ti ljudje imajo običajno mehke in nežne osebnostne lastnosti. Ohranjajo skromen in prijeten odnos do drugih. Ne bodo se zlahka razdražili, prav tako se čim bolj izogibajo prepirom.

So lahkotni, vljudni in spretni v odnosih z ljudmi. Zunanji videz zajca mora izstopati, saj je zanje zelo pomemben. Zunanji izgled ter slog jim pomaga tudi pri pridobivanju priljubljenosti. Običajno pustijo dober vtis in imajo vedno veliko prijateljev. Njihova notranja stran je pravzaprav precej občutljiva in previdna. Z nežno naravo ne bodo nikoli škodili drugim. So odgovorni, potrpežljivi, iskreni in pošteni do prijateljev in  družine saj vedno držijo svoje obljube. Hvaležni so predvsem staršem in svojim prednikom, s katerimi so energetsko povezani.

Zajec, kitajsko znamenje, ki je simbol nežnosti in topline

Ljudje, rojeni v letu zajca, imajo visok občutek odgovornosti in se vedno posvetijo delu.

So tudi vztrajni,  ko se bodo enkrat odločili, da bodo nekaj dosegli, se bodo za to borili. Lahko so dobri voditelji, ne glede na politično ali ekonomsko ozadje. V slabem smislu, če niso dovolj podzavestno bežijo stran od uspeha in se izogibajo tekmecem. Želijo si miru in stabilnosti.

V negativnem smislu so tudi preveč previdni in so prehitro nervozni. Konzervativno in zadržano si večkrat ne upajo takoj ukrepati. Ko naletijo na stisko, so nagnjeni k pobegu iz resničnosti. V razmerju so tako sentimentalni, da večkrat ne morejo spoznati svojih resničnih občutkov. Nimajo občutka za varčevanje, slabo pa jim gre tudi pri financiranju. Nakupovanje je ena izmed njihovih najljubših dejavnosti, denar zapravijo zelo hitro, nepremišljeno.

V ljubezenskih odnosih so zajci racionalni, občutljivi in premišljeni.

Zajec, kitajsko znamenje, ki je simbol nežnosti in topline

Lahko so strpni in obzirni, vendar le takrat, ko ljubijo iz srca. Če si želite osvojiti njihovo srce, je priporočljivo, da jim zagotovite več poguma in podpore. Zaradi njihove nežnosti, elegance in plemenitosti se pri izbiri partnerja redko opečejo.

S katerim kitajskim znamenjem se zajec najboljše ujame?

Najboljše se zajec na področju ljubezni ujame z ovco, opico, prašičem.

S katerim kitajskim znamenjem se zajec ne ujema?

Slabo se zajec ujame s kačo, petelinom.

Zajec in področje zdravja

Ker so precej sentimentalni, lahko trpijo za duševnimi boleznimi, kot so nespečnost, depresija in razdražljivost. Zaradi dolgočasnega življenja lahko zbolijo tudi za srčnimi boleznimi. Najboljši način, kako se stresa znebiti, je, da se nauči obvladovati čustva in si ustvariti zanimivo življenje.

V kitajskih mitih in legendah je zajec simbol dolgoživosti. Zato so ljudje, rojeni v letu zajca, eni najbolj posrečenih v kitajskem zodiaku. Če bi lahko sami izbrali svojo življenjsko pot, bodo zagotovo izbrali udoben in lagoden življenjski slog, ker verjamejo, da je preprosto življenje največja sreča. Zajec je simbol dobrote, elegantne manire, dobrih nasvetov, prijaznosti in ljubezni do lepote.

Preberite tudi KITAJSKO ZNAMENJE ZMAJ: SIMBOL PLEMENITOSTI