Znamenje zmaj, najbolj plemenito znamenje v kitajski astrologiji

Zmaj je peta od 12 kitajskih zodiakalnih živali. Zmaj simbolizira moč, plemenitost, čast, srečo in uspeh. Zmaj je namišljeno bitje, ki združuje lastnosti nekaterih drugih živali. O zmaju obstaja veliko legend in velja tudi za najbolj prijetno znamenje. V starih časih so ljudje menili, da so Zmaji najprimernejši za voditelje sveta. Namesto da bi sledili tradiciji, si prizadevajo za lepšo prihodnost.

Kitajci verjamejo, da so bogovi in ​​boginje zmaja blagoslovili. V zgodovino se je lahko povzpel na najvišje vrhove ali se potopil na dno najglobljega oceana. Je simbol moči in sreče, ki je povezana s spoštovanjem. Seveda je najboljša priložnost za zmaja tista, kjer lahko uživa v središču pozornosti. Zmaji so nepremagljivi, to je res, vendar so včasih tudi nepremišljeni. Karizmatični so, vendar impulzivni, tudi velikodušni, vendar egoistični.

Znamenje zmaj, najbolj plemenito znamenje v kitajski astrologiji

Zaradi svojega znanja, moči in sposobnosti so zmaji ambiciozni in imajo močan nagon, da uresničijo svoje sanje.

Njihova zgovornost in strast naredita njihov govor odmeven. Zdi se, da imajo neskončno energijo in se redko počutijo izčrpane. Imajo še eno prednost, svojo prirojeno srečo, ki jim bo vedno pomagala pri doseganju ciljev. Zmaji so ljudje šarma in glamurja, zato lahko vedno zlahka osvojijo srce in pridobijo pozornost.

V negativnem smislu so pogosto v zadregi. Včasih zmajeva osebnost arogantno drži ljudi stran od njega. Če ljudje delajo napake pri delu, jih zmaji neusmiljeno kritizirajo. Ne prenesejo trpljenja in si želijo pričakovanega rezultata takoj, ko začnejo. Zanje je denar le sredstvo za uresničitev njihovih ciljev in nikoli najpomembnejši del njihovega življenja.

Zmaji so idealisti in iščejo popolnost v vsem, tudi v odnosih.

V ljubezni se zdijo pasivni, običajno pa so tisti, ki dajejo več in dobijo manj. So velikodušni in samodisciplinirani. Pozna poroka je zanje precej pogosta. Najboljši partnerji za zmaja so petelin, podgana in opica. Najslabša kombinacija pa je tiger, s katerim se prebuja močno rivalstvo.

Znamenje zmaj, najbolj plemenito znamenje v kitajski astrologiji

Zmajeva oseba je veličastna in polna vitalnosti in moči.

Zanj je življenje mavrica barv in neprestano mora biti nekje, seveda v dogajanju. Egoističen, ekscentričen, dogmatičen, muhast in strašno zahteven in nerazumen, kljub vsemu ni nikoli brez oboževalcev. Ponosen, aristokratski in zelo direkten zmaj uveljavlja svoje ideale že zgodaj v življenju in zahteva visoke standarde in popolnost.

Zmaj v Orientu simbolizira cesarja ali moškega. Predstavlja tudi moč. Otrok zmaj bo prevzel pomembne obremenitve in odgovornosti, tudi če je najmlajši v družini. Pogosto lahko starejši otroci zmaji vzgajajo mlajše brate in sestre z večjo avtoriteto kot starši. Zmaj je pravo skladišče energije. Kitajci ga imenujejo varuh bogastva in moči.

Močnega Zmaja je težko izpodbijati, včasih celo nemogoče.

Nagnjen je k ustrahovanju tistih, ki si ga upajo izzvati. Toda Zmaj je kljub svojemu močnemu temperamentu in dogmatičnim načinom neverjetno prisrčen. Zmaj lahko odloži domače zamere in takoj priskoči na pomoč. Vendar pa njegova družina lahko računa tudi na resno predavanje, ko bo težave konec. Čeprav je Zmaj morda močan in odločen, ni zvit ali prevarantski. Zelo je samozavesten, drzen in se zaveda svojih čudovitih vizij. S tem pa ne polaga pozornosti na morebitne težave ali zaplete, ki bi ga lahko strmoglavili. Preveč ponosen, zaničuje, da bi poklical na pomoč.

Znamenje zmaj, najbolj plemenito znamenje v kitajski astrologiji

Za zmaja je življenjsko pomemben namen ali posebno poslanstvo v njegovem življenju.

Vedno mora imeti razlog za boj. Cilj, ki ga je treba doseči, ter pravico do napake. Če se mu nič ne dogaja, postane dolgočasen. Morda bo veliko godrnjal, vendar se ne more upreti pomoči potrebnim ali pomagati, ko ima nekdo težave. Zmaj čuti resnično sočutje ali resnično skrb, do vseh bližnjih ima občutek dolžnosti. Zmaj nikoli ne sprejme poraza. Živi od svojega ugleda, ter prevzame vodilno vlogo tudi takrat, ko postane najbolj neprijetno.

Zmaj je odprta oseba, lahko ga berete kot knjigo. Težko se pretvarja in vedno bo ohranil skrivnost. Njegovi občutki so pristni in vedno prihajajo naravnost iz srca. Ko izjavi, da vas ljubi, ste lahko popolnoma prepričani, da je iskren.

Preberite tudi KAČA, KITAJSKO ZNAMENJE PREBUJENJA