Kakšen je vaš šef glede na astrološko znamenje?

Kakšen je vaš šef? Ste se kdaj spraševali, zakaj je vaš šef tako težek, zoprn ali preveč zahteven? Če poznate njegovo zodiakalno znamenje, lahko pokukate v njegovo osebnost in primerjate vajine prednosti in slabosti. Nadaljujte branje, če želite imeti s svojim šefom ali šefinjo dober odnos.

VODJA OVEN

Ovnom je dominacija bliža kot vsem drugim znamenjem in vodja v znamenju ovna dobro ve, kako motivirati svoje zaposlene, saj jih zna včasih tudi ustrahovati z manipulacijo. Pogosto vzame stvari v svoje roke, je pobudnik novih idej in vse to seveda pričakuje tudi od zaposlenih. Lenobe in zamujanja ne prenaša.

KAKO JIH OČARATI?
So neposredni, ne prenašajo nestanovitnost na delovnem mestu in z njihove strani se od zaposlenih pričakuje, da opravljajo svoje naloge v dogovorjenem času. Da bi ohranili dobre odnose s šefom ovnom, je treba vedeti, kakšne so vaše meje, ki so jasno zastavljene. Očarali ga boste, če se boste sami spomnili še kakšne dodatne naloge in mu jo predlagali.

VODJA BIK

Šef bik ceni natančnost in dobro opravljeno delo. V odnosu z njim morate biti umirjeni in potrpežljivi, ker ima svoj način in tempo, po katerem funkcionira. Tudi če ni najbolj uspešen, bo dajal vtis, da je to, kar reče, najbolj pomembno in edino pravilno. Če se odloči za spremembe, lahko postane nevzdržen.

KAKO JIH OČARATI?
Če boste šefu biku postavili vprašanje, pričakujte, da vam bo odgovoril z zakasnitvijo, saj se mora na odgovor najprej pripraviti. Od vas pričakuje, da ga boste spoštovali, tudi če bodo njegove odločitve napačne. Ne obremenjujte se s tem, kako se bo zadeva razvijala do konca, zato ga ne vznemirjajte z vmesnimi vprašanji.

Kakšen je vaš šef glede na astrološko znamenje?

VODJA DVOJČKA

Šefa, rojenega v znamenju dvojčkov, lahko najdete na telefonu med preverjanje e-pošte in hkrati s sendvičem v roki in konkretnimi navodili. Ujemite njegov ritem, in čeprav je navajen na to, da so drugi ljudje počasnejši, bo od vas vseeno pričakoval, da se vedno takoj odzovete. Prijazen in komunikativen dvojček v vlogi šefa občuduje inteligenco in radovednost ter predloge drugih.

KAKO JIH OČARATI?
Njihova slaba lastnost je, da so sami neiznajdljivi, nenatančni in nezbrani, kljub temu pa prav te lastnosti pričakujejo od podrejenih. Da se jim približate, morate biti vedno razpoloženi za poslušanje njihovih težav in pripravljeni tudi kakšno delo opraviti namesto njih.

VODJA RAK

Šef, rojen v znamenju raka, je topel, prijazen in vedno prisluhne svojim podrejenim, s katerimi gradi prijateljske odnose. Pričakuje, da ga boste vedno razumeli in tolažili, manjka pa mu nota avtoritete. Če želite z njim odlično funkcionirati, skrbno varujte njegove lastnosti in nikar ne povzdigujte glasu, saj bi vam to močno zameril.

KAKO JIH OČARATI?
V mislih imejte, da je vaš šef rak občutljivo bitje, ki se vsake zadeve loti čustveno, zato s hladnostjo in agresivnimi energijami pri njem ne boste dosegli razumevanja. Nikoli mu ne pametujte, kako naj vodi, saj bi s tem ranili njegov ponos. Poskusite brati med vrsticami, lažje ga boste razumeli.

VODJA LEV

Lev ima kot šef močno avtoriteto, zato se nikar ne bojujte z njegovimi pravili. Ne glede na odnos z vami potrebuje za odgovore svoj čas, energijo in ustvarjalnost in vedno se obnaša v skladu s svojim počutjem in ima v mislih, da je močna osebnost. Nikoli ne govorite o njem za njegovim hrbtom, saj če bi izvedel, da ga opravljate, ste z njim dobesedno zaključili.

KAKO JIH OČARATI?
Tudi ko ne povedo, pričakujejo, da boste vedeli, kako se počutijo. Pričakujejo tudi, da boste delovne naloge opazili in opravili sami. Levi so prevladujoči voditelji, ki redko sklepajo kompromise in njihovo osebnost morate ceniti vsak trenutek, da bo vaš poslovni odnos funkcioniral. Ne prenesejo občutljivih podrejenih.

Kakšen je vaš šef glede na astrološko znamenje?

VODJA DEVICA

Device se pogosto ne čutijo dovolj sposobne, da bi vodile, čeprav je njihova zavzetost za delo pogosto večja od vsakogar. Cenijo natančnost in predanost delu, ne prenašajo neurejenosti in nezanesljivega vedenja in pogosto molčijo o svojem negativnem mnenju. Ker želijo imeti vse pod nadzorom, jim kakšna stvar včasih preprosto uide, takrat se obremenjujejo z mišljenem drugih.

KAKO JIH OČARATI?
Vsaka devica ima rada, da so vse stvari pod kontrolo in rada nase prevzame odgovornost drugih ljudi. Delu je popolnoma posvečena in lahko je tudi vaš prijatelj za vse življenje, vendar le če boste izpolnili njena visoka pričakovanja.

VODJA TEHTNICA

Šef, rojen v znamenju tehtnice, je pošten in iskren in enako pričakuje od svojih podrejenih. So zelo pametni in jih krasijo odlične pogajalske sposobnosti, ampak včasih jih ujame domišljavost in padejo v boju za malenkosti. Ne prenašajo govoric ter slabih vibracij in pogosto namenjajo preveč pozornosti mnenju drugih ljudi, kar jim včasih povzroči težave.

KAKO JIH OČARATI?
Racionalno in mirno se izogibajte konfliktom in pripravite močne argumente pred kakršnokoli razpravo. Vse razumejo vse preveč osebno, tako da boste morali skrbno izbrati besede. Povzdignjen glas je najslabša iztočnica za pogovor z vašim šefom.

VODJA ŠKORPIJON

Šef, rojen v znamenju škorpijona, lahko deluje razpoloženo in odkrito, vendar je zelo previden in zaprt, še zlasti če ima slabe izkušnje z nekdanjimi zaposlenimi. So odlični menedžerji, ki prepoznajo potencial vsakega posameznika, ki dela zanje, jasno vedo, da je njihov najmočnejši ključ kakovost in največja slabost nepotrpežljivost.

KAKO JIH OČARATI?
Če se šef škorpijon razjezi, vas lahko napaka stane plačo ali celo službo, a če ste odprti, iskreni in pripravljeni sprejeti odgovornosti, boste z njim našli skupni jezik in se o vsem dogovorili. Če boste naredili kakšno naduro, se mu boste ponovno prikupili.

VODJA STRELEC

Strelec kot šef je lahko zelo zabaven, prijateljsko usmerjen in razigran, vendar le če upoštevate njegova pravila in sledite njegovim ciljem. Pomembna sta mu hiter odziv in ideja, ki ga bo navdušila. Materialna plat ni njegova prioriteta, zato ne bo razumel, da si zaslužite višjo plačo. Če bo opazil, da ste ležerni, bo vajino prijateljstvo hitro končano in lahko naletite celo na kakšno nesramno opazko.

KAKO JIH OČARATI?
Njegova slabost je, da se občasno obnaša otročje, izgubljeno in zmedeno. Vendar pa je delo s strelci v večini primerov blagoslov, saj so tudi kot vodje večni optimisti. Šef z odprtim srcem, ki je poln spoštovanja, dober mentor, učitelj in ima vizijo. Če mu boste sledili, se vam bo obrestovalo.

Kakšen je vaš šef glede na astrološko znamenje?

VODJA KOZOROG

Kozorogi so po svoji naravi bolj ukazovalni. Mislijo, da so odgovorni za vse, in želijo imeti posle v dobrih rokah. Oni potrebujejo delavce, ki bodo razumeli zadeve, ki so jih jasno povedali, kaj je potrebno in takšne, ki bodo znali prepoznati svoje napake in jih priznati ter popraviti. Spoštujte roke, bodite odgovorni in pripravljeni storiti veliko, da očarate svojega šefa kozoroga.

KAKO JIH OČARATI?
Kozorog postavlja delo na prvo mesto in enako pričakuje tudi od podrejenih, zato je lahko v njihovih očeh večkrat prezahteven in zoprn. Če pokažete svojo popolno predanost, boste z njihove strani zagotovo nagrajeni.

VODJA VODNAR

Šefi, rojeni v znamenju vodnarja, radi premikajo meje, da dosežejo spremembe, ki predstavljajo nove ideje in vsak dan uživajo delati v timu. Čeprav včasih delujejo, kot da bi bili odsotni in zadržani, so vedno pripravljeni poiskati prave rešitve in se pogovoriti s svojimi podrejenimi na ustrezen način. Zanje nemogoče ne obstaja, zato bodo tudi od vas na delovnem mestu pričakovali, da ste vedno polni energije.

KAKO JIH OČARATI?
Ker so vodnarji kot vodje zelo humani, bodo skoraj vedno razumeli, da potrebujete bolniško ali dopust, vendar bodo tudi pričakovali, da potem opravite dvojno delo. Ob njih se boste vsakodnevno srečevali z izpadi, solzami, smehom, saj ničesar ne skrivajo.

VODJA RIBE

Ribe so kot šef lahko zelo strpne, ko gre za potrebe in čustva zaposlenih. Cenijo ustvarjalnost, kreativnost in talent zaposlenih in hkrati iščejo nekoga, ki bi razvil dodano vrednost, takrat ko niso prisotni. So občutljivi, zato z njimi ravnajte v rokavicah in vaše počutje na delovnem mestu bo sproščeno. Tudi če nečesa ne boste naredili takoj, vam ne bodo zamerili.

KAKO JIH OČARATI?
Včasih je šefu v znamenju rib treba pomagati, da si dobro organizira delo, uresniči tisto, kar si predstavlja, ampak treba je tudi določiti pravila, da ne boste imeli občutka, da vas izkorišča. Največji problem se pojavi, ko so čustveno na tleh, takrat pričakujejo sočutje svojih zaposlenih.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi IZKUŠNJE IN ASTRO ZNAMENJA: SE ZNATE UČITI IZ NJIH?