JASNA SE SOOČA Z NESPREJAMANJEM S STRANI STARŠEV

Bralka Jasna se sooča z nesprejemanjem s strani staršev, ki jih je prosila za pomoč
Potrebujete nasvet? Pokličite 090 44 11.

Bralka Jasna se sooča z nesprejemanjem s strani staršev, ki jih je prosila za pomoč

Predviden čas branja: 3 minute

Izgubila sem službo, zato sem se bila pri svojih štiridesetih letih s hčerko prisiljena preseliti domov, kjer imata starša kup svojih pravil. Poleg tega sva obe nameščeni v eni sobici, ker mama ne dovoli, da bi se namestili v zgornjem delu hiše, ki je popolnoma prazen, saj pravi, da je to stanovanje dala bratu, ki trikrat na leto pride domov.

Že tako sem popolnoma na tleh, razočarana, tako pa me njuni pritiski še bolj obremenjujejo, tudi to, da pričakujeta, da ju bova s hčerjo cele dneve stregli in pospravljali njuno stanovanje.

Bralka Jasna se sooča z nesprejemanjem s strani staršev, ki jih je prosila za pomoč

Ne vem več, kako naj se motiviram, saj me tako obremenjujeta da tudi službe nisem sposobna aktivno iskati. Hčerki pa bi želela omogočiti čim lepše življenje, kar je seveda povezano z denarjem. Razumem, da sta starša vajena svojega miru, ne razumem pa, da ne vidita, kako težko nama je s hčerko. Kaj naj storim, da spremenim svoje življenje na boljše?
Jasna

Nasvet bralki

Spoštovana Jasna, vaša izguba je popolnoma spremenila kvaliteto vašega življenja, saj ste bili vedno samostojni in nekako navajeni na svoj mir, prav tako tudi hči. Selitev, v katero ste bili zaradi finančnega stanja prisiljeni vam je podrla vse upe in želje. Težke situacije, se nam običajno pojavijo, ko moramo nekaj spremeniti, se stabilizirati za prihodnost, zato se skušajte s svojim stanjem čim prej soočiti in se vprašajte, kaj vam je najbolj pomembno in kaj lahko sami spremenite, da bosta imeli s hčerko lažje in lepše življenje.

Ne zagovarjam načina delovanja vaših staršev, vendar ste vi prišla v njuno cono udobja, zato ju skušajte v določenih stališčih razumeti.

Bralka Jasna se sooča z nesprejemanjem s strani staršev, ki jih je prosila za pomoč

Namesto, da se širijo napetosti, jima lepo razložite, da je vaša selitev, oziroma odločitev le začasne narave, za kar pa je pogoj, da čim prej najdete službo, ter se finančno poberete do te mere, da lahko živite sebe in hči. Verjemite, če ste delovni in imate željo, se vam bo le ta slej kot prej uresničila, nato boste lahko zase in za hčerko poiskali stanovanje, se odselili in šli k staršem le še na obisk, ter se sami odločali, kako bo potekal vaš dan, kar vas sedaj najbolj bremeni in vam ustvarja jezo ter posledično nastrojenost in prepirljivost. Zaupajte vase in se začnite soočati z življenjem na pravi način, kar vas zagotovo vodi v stabilizacijo.

Pripravljeno za Govori.se