K delu z I Ching tehniko pristopite resno in odprto, osvobojeni vseh predsodkov. Vendar s spoštovanjem, ki je polno globoke modrosti in ljubezni.

Kaj razkriva I Ching modrost?

Spoznali boste, da ni dokončnega znanja o nekem sistemu, ki je neskončen, saj zajema ves svet. Tega praktično ne morete doseči, lahko pa sprejmete in pretočite znanje in izkušnje v svoje kvalitetnejše življenje. Dopolnite ga lahko še z svojimi spoznanji. Prepričali se boste, da sprejemanje nasvetov I-Ching-a v nejasnih situacijah ni domena lahkomiselnih in neizobraženih ljudi.

Pred delom z I-Ching-om se sprostite in z meditacijo na barvni žarek vzpostavite močnejšo povezavo z vašo duhovno notranjostjo. V hebrejskem jeziku pomeni merkava svetlobno kočijo, najbolj učinkovito združevanje, ob istočasnem povezovanju z nižjimi in višjimi vibracijami svetlobe.

Torej nekaj, kar vas bo popeljalo do višjega stanja zavesti, v svetlobo. To pomeni, da se povezujete z žarkom svetlobe iz višjih ravni, ter z žarkom svetlobe iz energije zemlje. Na ta način lahko transformirate vse nesrečne energije znotraj sebe in se povezujete.

Vsak namen ima vedno jin in jang komponento. Pri I Chingu se prepletajo nasprotja in predstavljajo energijo v vidnem in nevidnem svetu. Či je predstavljen z 64 heksagrami, ki predstavljajo kombinacijo jang črt in jin črt, ki simbolizirajo vse možnosti interakcije. Ravnovesje je ključnega pomena za razvoj sočutja in naravnosti.

I ching starodavna metoda prerokovanja.
I ching prerokovanje. Jin in Jang.

Vprašanja pri tehniki I CHING postavljajte izredno jasno in natančno, točno določena, saj je to predpogoj.

Da boste sprejeli natančen odgovor.

Nejasno in nesmiselno vprašanje povzroči nesmiseln odgovor. Primer: Ali bom srečen?

Specifičnost postavljenega vprašanja naj polno zajema situacijo, čas in pričakovan izid. V nejasnih in konfliktnih primerih je dobro, da vprašanje oblikujemo tako, da iščemo nasvet za najbolj primerno, moralno obnašanje.

Ne postavljajte si alternativnih vprašanj (ali naj grem na pot v torek ali v petek).

Delovanje z I Chingom prinaša sposobnost izvrševanja srečnih, pozitivnih sprememb, ki bodo prišle v vaše življenje z možnostjo izbire.

V času razmišljanja o spremembah, ki bi jih radi naredili, se je pomembno domisliti, katere spremembe vam bodo pomagale pri vaši rasti in osebnem razvoju, katere pa bodo vzpodbudne in tolažilne. Ko spojite vašo čustveno naravo z umom in vašo življenjsko silo energijo, lahko ustvarite otipljive rezultate.

Vaše odločitve v času sprememb se na koncu pokažejo kot prave in vzpodbudijo globljo predanost izvirnemu namenu osebnega in nadomestnega obstoja.

Preberite tudi I CHING MODROST