I ching modrost – V času večje materialne in duhovne krize v kateri smo se znašli je I ching modrost odlična rešitev.

I ching modrost – Iščemo samega sebe v sebi in tako imenovano resnico. Vedno manj smo sigurni kdo smo, od kod prihajamo in kam, ter kako gremo. Vašo življenjsko pot si lahko olajšate z nasveti I chinga in s številnimi modrostmi. Tako lahko boljše in bolj usklajeno delujete na vsakem koraku svojega življenja.

I CHING je filozofska veda, nauk o vesolju in njegovih zakonitostih. Povezuje človeka in naravo v celovit sistem.

Je zbirka neslutene modrosti, ki nas uči prepoznavati stanja in dogodke, je sistem ali pripomoček, ki nas uglasi s kozmičnimi spremembami. Čeprav filozofija, na kateri temelji, ni izključno taoistična, je tesno povezana s komplementarnima silama YIN in YANG.

Po taoistični filozofiji je sprememba naravni zakon in je vedno navzoča. Vesolje je v stanju nenehnega spreminjanja, v katerem se yin in yan prelivata drug v drugega. Njena povezanost z jing jangom se kaže v poimenovanju črt v heksagramih, kjer Yang predstavljajo nepretrgane črte, Ying pa pretrgane črte.

Jin in Jang sta temeljni življenjski sili.

I CHING je filozofska veda, nauk o vesolju in njegovih zakonitostih.
Modrost I chinga in njegova filozofija. Povezana s komplementarnima silama YIN in YANG.

Jin je negativna sila in predstavlja mirovanje, temo, mraz, ženski princip. Jang je pozitivna sila, ki predstavlja gibanje, premike, akcije, svetlobo, toploto ter moški princip. Sili se na vseh nivojih medsebojno izmenjujeta, ali drugače rečeno, vsako dejanje, vsaka oseba ali stvar ima svojo kombinacijo jinov in jangov.

Izražata univerzalni dualizem in komplementarnost.

Obstajata le v medsebojnem razmerju, drug ob drugem in drug drugega dopolnjujoč, sta neločljiva in ritem njunega izmenjavanja je ritem vsega življenja, sveta, kozmosa.

Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti. Kitajski pregovor

I Ching vas usmerja, da zagledate sebe skozi navidezno zrcalo misli, zavesti in podzavesti, da iščete odgovore v starih spoznanjih, ki so se kopičila skozi stoletja, in v jedrih praktične filozofije, ki dajejo oporo in modrost v dojemanju življenja, ko določene vrednote izgubijo svoj smisel.

Preberite tudi I CHING PREROKOVANJE