Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja lev

LEV IN OVEN

Ogenj privlači ogenj in obe znamenji delujeta v harmoniji, dokler spoštujeta preprosta pravila. Prvo pravilo: če misli Oven na tekmovalno tekmo z Levom, se moti. Pravilo številka dve se glasi: Oven, ne pozabi prvega pravila! V mnogih pogledih je njun odnos idealen. Oba znaka pripadata ognju in takoj delujeta složno. Ovnov delež v zvezo doprinese močno odločnost za doseganje skupnih ciljev. Oven ne pozna strahu pred strastjo in trdega dela in Levova moč dopolni nemirni duh Ovna. Enako razburljivo bo njuno intimno življenje, saj ju usmerjata harmonična planeta Mars in Sonce.

Trajalo bo tako dolgo, kot so sprejeti dogovori o delitvi moči.

Medsebojno pripadnost izkazujeta tudi v športni in rekreativni dejavnosti. Ognjena znamenja čutijo potrebo po izražanju svoje naravne moči skozi telo. Glede zmage je vredno razmisliti, komu jo prepustiti, kajti oba sta strastna ljubitelja le-teh. Ovnove sveže ideje želi tudi Lev premagati in to je za Ovna priložnost, da upošteva pravilo številka ena. Sta izjemno tekmovalna partnerja in njuno stalno prebivališče bo tako v palači ljubezni kot tudi v areni bitke. Po njunem strastnem boju sledi strastna ljubezen.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja lev

Njuno partnerstvo je uspešno tudi v skupnem podjetju, dokler si dopuščata posamično ustvarjalnost in imata dovolj samostojnega prostora. Oba ognjena znaka imata močan ego in sta obsedena sama s sabo, vendar če sprejmeta dejstvo, da tudi skupaj zmoreta leteti zelo visoko in da znata uživati, blesteti v dosežkih drug drugega, potem je njuna skupna prihodnost izjemno kvalitetna.

LEV IN VODNAR

Med Vodnarjem in ognjenim Levom vzklije divji požar. Sonce je središče našega sistema, vladar srca in Lev je pod njegovim okriljem. Prav zato se Lev ponaša z zvestobo. V ljubezni je goreč in pripravljen žrtvovati se, vendar ne posebno ustvarjalen, želi pa biti venomer v središču pozornosti.

Vodnarjeva planeta, ekscentrični Uran in Saturn, omogočata, da je izviren, ustvarjalen v vseh pogledih.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja lev

Med njima je odlično prijateljstvo. V partnerstvu izstopajo ego konflikti, kar pa na njuno srečo pogosto rešuje globlja povezanost. Vodnar prinaša v odnos hladnejšo, bolj intelektualno kakovost, ki jo Lev občuduje, enako tudi Vodnarjev razum in obsežnost interesov. Imata različne poglede na pomen neodvisnosti, za Vodnarja to pomeni svobodo za raziskovanje novih obzorij.

Lev neodvisnost razume kot glamurozen, ekstravaganten način življenja. Skupaj zmoreta veliko, če pa Lev dobi občutek, da ima premalo občudovanja, lahko težave postanejo neobvladljive, razmerje razburljivo in ogenj se lahko dolgoročno spremeni v ognjeni vihar.

LEV IN RAK

Rak kot žival z oklepom predstavlja občutljivost, sramežljivost in intimno poduhovljenost. Zato je Rak precej materinski tip. Sramežljivost je v Rakovem srcu zapisana z veliko črko. Je zelo ustvarjalen in globoko čustven, čeprav ima trdno lupino, medtem ko je Lev drzen, velikodušen in brez predsodkov. Ima veliko srce in je egocentrik. Raki so zelo občutljivi in zamerljivi, medtem ko so Levi energični, okretni in naravno nadarjeni voditelji in inovatorji.

Element ognja daje Levu izredno vitalnost in samozavest, v nasprotju z Rakom, ki je bolj umirjen, nezaupljiv in premalo samozavesten.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja lev

Rak uživa v Levovi družbi, dokler je duhovit in čustven. Rak je tihi mojster zavlačevanja in pravi strokovnjak molčanja. Velikokrat je subjektiven in gleda na svet skozi prizmo svojih čustev. Ni ravno odločen in se marsikdaj pusti nadvladati Levovemu močnemu značaju. Med sabo vzpostavita dobro delovno vzdušje. Njuna prihodnost terja veliko energije in vloženega truda z manj jasno stabilnostjo.

LEV IN KOZOROG

Med Levom in Kozorogom so močni ustvarjalni znaki z močnim občutkom identitete. Vendar sta v mnogih pogledih različnega mnenja. Levu vlada optimistični planet Sonce, medtem ko Kozorogu vlada muhasti Saturn. Intenzivno spolno privlačnost lahko preplavijo različni okusi. Za kompromis se morata oba maksimalno prilagoditi in obojestransko spoštovati. Lev je impulziven, medtem ko je Kozorog praktičen in prizemljen.

Vzpostavita prikrit boj za oblast, ki ga z razumevanjem zajezita, in lahko vzpostavita zmerno dobre odnose.

Kozorogi cenijo svojo etiko, so visoko moralni in jim ne primanjkuje zaupanja vase. Njihova glavna pomanjkljivost je v tem, da radi ugriznejo več, kot lahko prežvečijo, in privedejo položaj do kritične točke. Kadar jim zmanjka časa in volje, da bi delo pripeljali do konca, preskakujejo z enega načrta na drugega brez zadovoljivih rezultatov.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja lev

Medtem ko imajo Levi nadpovprečne voditeljske sposobnosti, so zelo odločni in prepričani vase, pustolovci in inovatorji, ki se z vso svojo ustvarjalnostjo in izvirnostjo lotevajo neznanega. Ne bojijo se tveganja, ljubijo dogajanje in raziskovanje novih obzorij. Dinamični so v besedah in dejanjih. Za stabilen odnos med njima bo potrebno veliko popuščanja in strpnosti, ki pa se na daljše obdobje težje doseže.

Preverite ujemanje LEVA z ostalimi astrološkimi znamenji.

Za smernice na področju ljubezni preberite tudi LJUBEZENSKI HOROSKOP.