Bralec Rok si močno želi kontaktov s hčerko, bivša žena mu nagaja

Sem moški pri petdesetih letih, ki se že nekaj časa trudi vzpostaviti kontakt s svojo 24-letno hčerko. Ob ločitvi, ki se nama je z bivšo ženo zgodila takoj po rojstvu hčere, jo je odpeljala v tujino in mi zabičala, naj ju pustim čisto pri miru. Bivša žena mi je naredila veliko škode, ter tudi usmerila hči v razmišljanje da sem ju zapustil in da ne bom nikoli več imel stikov z njo, ni pa ji povedala, da je ona želela da odidem.

Imate težavo? Svetovanje in pogovor 090 66 56

Hči se je vrnila v Slovenijo nekaj let nazaj in je pred kratkim rodila, kar sem izvedel naključno. Vse skupaj mi povzroča grozno bolečino in žalost, želel bi biti del njenega življenja, želel bi jo spoznati in ji vse skupaj razložiti, vendar me je strah. Pred kratkim me je klicala bivša žena in izjavila, da lahko hčeri pomagam le finančno, kar pa mi moje trenutno stanje ne omogoča. Kaj naj naredim, saj sem popolnoma obupan?

Rok

Bralec Rok si močno želi kontaktov s hčerko, bivša žena mu nagaja

Nasvet za bralca Roka

Spoštovani Rok, razumljivo je, da vam za odnos s hčerjo ni vseeno, saj so otroci naše največje bogastvo in bolečina povezana z njimi, je ena izmed hujših bolečin, ki jih lahko doživimo. Prav je, da ste pripravljeni priznati svoje napake in se prilagoditi. Vendar je prav, da tudi vi zahtevate določeno mero spoštovanja s strani bivše žene, saj ste vendar oče. Če trpite, s tem ne obremenjujte hčere, saj ima dovolj dela z reševanjem svojega življenja. Poleg tega je tudi ona žalostna, saj je celo svojo mladost preživela brez očeta.

Tukaj gredo lahko obojestranski očitki v nedogled, če se nekdo od vaju ne bo zaustavil in bil pripravljen odpustiti ter se o vsem skupaj pogovoriti.

Vso pravico imate, da bivši ženi glede denarja, ki ga tudi sam nimate rečete ne, celo brez argumentov, zato se ne obremenjujte, če hčeri niste zmožen finančno priskočiti na pomoč. Predlagam vam, da hčeri predlagate da se sreča z vami na nevtralnem mestu.

Razložite ji, kaj se je dogajalo v preteklosti, ter da je za vas ona še vedno na prvem mestu, kljub temu, da ji niste stal ob strani. Nikar ne komentirajte preveč odnosa svoje bivše žene, saj bi se s tem samo dodatno zapletli v mrežo zapletov in obtoževanj. Povejte ji, da si iz srca želite, da vajin odnos začneta znova, od te točke naprej, saj preteklosti žal ne morete popraviti. Vsekakor pa morate kljub vsemu, kar se bo dogajalo, najprej poskrbeti za svoje zadovoljstvo, saj se že nekaj let vrtite v samoobtoževanjih, povezanih z bivšo ženo in hčerko, kar vas vleče samo navzdol.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA NASTJA JE RAZOČARANA, SAJ STARŠI DELAJO RAZLIKE