Bralec Boris obupuje pri iskanju zaposlitve, saj se ne znajde več

Moja težava je, da se odkar sem končal študij ekonomije enostavno ne znajdem. Čeprav sem zelo produktiven, željan znanja, nikakor ne najdem redne zaposlitve. Ves čas se mi nizajo samo nekakšna sodelovanja v smislu lastnega podjetja, ki pa ga zaradi prevelikih stroškov nisem zmožen odpreti.

Prebijam se iz meseca v mesec, vsi ki me poznajo pa mi ves čas govorijo da sem sposoben za veliko več. Ko jih vprašam, če mi lahko pomagajo pri iskanju službe, je odgovor seveda negativen. Utrujen sem že od razmišljanja kaj bi lahko še storil. Poleg tega me je začela grabiti panika, kaj bo z mano v starosti. Glede na dejstvo, da sem star 34 let, vendar še nimam niti enega meseca delovne dobe.

Bralec Boris obupuje pri iskanju zaposlitve, saj se ne znajde več

Razmišljal sem tudi o dodatnem študiju, vendar ne vem, če ima smisel.

Poslal sem tudi ogromno prošenj za nižja delovna mesta, vendar se nič ne spremeni. Najhuje pri tem pa je, da izgubljam zagon in samozavest, ter da nisem več srečen, kar pa vpliva tudi na ostala področja mojega življenja. Kaj naj storim?

Boris

Spoštovani Boris, verjetno ste opazili, da niste edini s takšno problematiko. Za univerzitetno stopnjo izobrazbe ste se odločili. Saj ste imeli željo po odgovornem delovnem mestu in seveda napredku, vaša realnost pa je vse prej kot to. Saj ste prišli do točke, da zaključena izobrazba še ni nujno vstopnica za uspešno kariero. Kljub vašemu trudu in prizadevnosti imate nekakšno smolo.

Razumem vas, ko se v vsakodnevnem življenju pri opravkih dostikrat srečate z ljudmi, ki na svojih položajih ne opravljajo svojega dela, kot je od njih pričakovano.

Takrat vas zgrabi jeza in pojavi se vprašanje, zakaj nisem jaz na tem delovnem mestu, saj bi delo opravljal veliko bolj kvalitetno. Skok v podjetniške vode ste že razčistili, torej vam preostane le aktivno nadaljnje iskanje zaposlitve.

Bralec Boris obupuje pri iskanju zaposlitve, saj se ne znajde več

Bodite vztrajni, saj tudi vas nekje čaka služba. Morda ne popolnoma takšna, kot si jo želite ali si jo zaslužite, zagotovo pa takšna, ki vam bo omogočala normalno življenje. Nikar pa se ne vdajte v usodo, da je dobiti službo nemogoče, saj bi takšnim načinom morda zamudil kakšno dobro priložnost.

S študijem bi jaz na vašem mestu še nekoliko počakala, saj si boste z njim posledično zopet dvignili stroške, garancije za uspeh pa seveda ne boste imeli. Boris, želim vam, da čim prej najdete čim bolj ustrezno službo zase!

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA SE JE PREVEČ UJELA V KROG DUHOVNOSTI

Potrebujete nasvet za svojo težavo?