Devica

  Horoskop devica
  Horoskop devica

  Značilnosti horoskop devica.

  Rojeni v obdobju (23.8. – 22.9.)

  Devica je resno in premišljeno znamenje.

  Devica je šesti znak Zodiaka, vlada ji planet Merkur. Devica je znamenje, ki služi drugim. Device imajo veliko sposobnost analiziranja, logičnega mišljenja in preudarnega delovanja. Svoje znanje poskušajo urediti v logično celoto. Nagnjene so h kopičenju dobrin in čuvanju pridobljenega.

  Device so natančne, zaprte, varčne in disciplinirane. Obožujejo svoja stanovanja in opremljanje le teh z svojim dobrim okusom. Ker so malce negotove, pogosto potrebujejo komplimente. Device so resne, vestne in točne, privržene načelom.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Merkur
  • Element: zemlja
  • Dinamika: sprejemljiva
  • Barva: temno zelena
  • Drag kamen: smaragd
  • Roža: potonika
  • Telesno območje: prebavila
  • Drevo: hrast
  • Hrana: lažje jedi, solata

  Devica je pri delu in denarju zelo natančna in previdna. V družbi je premalo cenjena. Ko se Devica ozre okoli sebe, vidi le tiste ljudi, ki imajo več kot ona. Obenem pa ne vidi, da je njen neuspeh le posledica pomanjkanja samozaupanja in premajhne samopodobe. Devica zelo nerada tvega. Zato se kljub visoki kvalifikaciji in profesionalnosti ne premakne iz mesta, kjer se počuti varno in vsaj delno realizirano.

  Devica je zemeljsko znamenje, ki stoji trdno na tleh, in sicer z obema nogama.

  Analiziranje in načrtovanje sta njena simbola. Ničesar se ne loti spontano, kar ji včasih onemogoča pot do boljšega življenja. Njeno življenje je obarvano s trdim delom, ki jo krepi. Najboljše se počuti, ko deluje iz ozadja. Pohvale in komplimenti zanjo niso potrebni, saj bo v tem primeru predolgo razmišljala, ali so iskrene.

  Device so tihe, njihovo vedenje je navadno zelo zadržano in hladno, vendar po zaslugi diplomatskega šarma uživajo odlični ugled. Sicer premorejo veliko energije in so v nenehnem gibanju, vedno osredotočeni na tisto, kar trenutno počnejo.

  Ob prvem srečanju bodo sicer odprti. Toda kljub vsemu boste opazili, da ne morejo prikriti treme, kajti v osnovi so sramežljive. Device vam bodo podale roko s hladnim diplomatskim šarmom in se vprašujoče zazrle v vas.

  So perfekcionistično naravnani na vseh področjih, vedno in povsod so kot iz škatlice.

  Vsaka stvar mora biti na svojem mestu, ničesar ne prepuščajo naključju. Ne samo pri obleki, tudi pri vsem, kar se skriva pod njo. Device se od vseh zodiakalnih znamenj največ zadržujejo pred ogledalom. Rade občudujejo svojo podobo, poleg tega se nenehno preverjajo, in iščejo svoje napake.

  Prav rado se jim zgodi, da se tik pred odhodom zdoma premislijo, vrnejo pred omaro in preoblečejo, čeprav je bila tudi njihova prejšnja podoba brezhibna. Za njih je značilno, da pogosto oklevajo med dvema smerema. Z eno roko sejejo, z drugo razsipavajo.

  Med prijatelji so device navadno tisti godrnjavci, ki vedno najdejo kaj, kar ni tako, kot bi moralo biti, vendar svojega nezadovoljstva praviloma ne izražajo odprto. Do drugih so obzirne in ljubeznive, znajo tudi potolažiti še tako nežno dušo. Device natančno in temeljito preučijo vse možnosti. Vendar se pogosto izgubijo v nepomembnih stvareh, pri tem pa ne zmorejo izluščiti in razumeti pomembnih.

  Lahko bi jih označili za nezadovoljne melanholike, v katerih zelo redko opazimo lastnosti sangviničnega temperamenta. Pripadniki tega znamenja so intelektualno čvrsto na zemlji, med njimi pa so tudi večni nezadovoljneži, ki svoje nezadovoljstvo prenašajo na okolico in jim nikoli nič ni prav.

  Zelo natančni so tudi pri prehranjevanju. Kot pri vsem drugem se tudi pri kuhanju drobnjakarsko poučijo o vsem potrebnem. Na koncu pa še natančno presodijo o tem, kaj je zanje zdravo in kaj ne.

  Devica, ki je najbolj redoljubna od vseh znamenj, se boji, da svojega dela ne opravlja dovolj natančno.

  Poleg tega ima ves čas v podzavesti prisoten strah, da ni dovolj dobra za ljudi, ki ji veliko pomenijo, in da ne bo zadovoljila njihovih pričakovanj. Njena šibka točka je denar, zato so njeni veliki strahovi povezani z izgubo le-tega. Strah pa jo je tudi bolezni.

  Device imate bolj občutljiva prebavila, zato morate biti pri prehranjevanju in dietah še posebej previdne. Za vas je najprimernejša vegetarijanska prehrana oz. prehrana z manj rdečega mesa. Seznam priporočljivih živil obsega kuhano zelenjavo, špinačo in solate, žita, paradižnik, jabolka, borovnice in riž. Izogibati bi se morale hitri hrani, pretiranim količinam mesnih izdelkov in škodljivim maščobam, ki se vam lahko hitro nakopičijo kot odvečni kilogrami.

  VSA POPOLNOST IN VSE BOŽANSKE VRLINE SO SKRITE V TEBI, ODKRIJ JIH IN JIH POKAŽI SVETU.

  Ženska, rojena v znamenju devica
  Ženska devica

  ŽENSKA DEVICA: Kako osvojiti devico?

  Devica je ženska, ki zna na vsakem koraku poskrbeti zase. Zmožna je zapustiti moža zaradi človeka, ki ga je srečala in vzljubila ob morju, imeti otroka z ljubimcem ne glede na poroko in se zoperstaviti svetu z dvignjeno glavo. Res pa je, da je v bistvu plašna, čeprav je prava ženska. V ljubezni je devica zelo selektivna in analitična. Raje kot da bi v partnerstvu sklepala kompromise. Se odloči počakati na pravega ali pravo, pa čeprav lahko to pomenilo, da bo zaradi tega bolj osamljena. Ko pa Devica najde partnerja, ki ustreza njenim zahtevam, se mu preda in mu posveča kar se da veliko pozornost.

  Moški devica
  Horoskopsko znamenje devica

  MOŠKI DEVICA: Kako osvojiti devico?

  Če ste željni romantičnosti se nikar ne ogrejte za devico, ker boste ostali lačni čarobnosti in zanesenosti. Takšen moški, rojen pod vplivom Merkurja, živi v popolnoma stvarnem, praktičnem svetu in ne zna niti noče najti v njem pravljičnosti. Je resen, aktiven, neutrudljiv in zelo odgovoren. Težave mu povzroča le perfekcionizem, ki ga preveč časa zadržuje na enem mestu in mu ne dovoljuje praktičnih izkušenj. Namesto da išče napake pri drugih ljudeh, bi moral najprej pri sebi razčistiti stvari in nastaviti svojo frekvenco na razvoj in premik naprej.

  Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

  SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU DEVICE

  Goran Ivaniševič 13.09.1973
  Njegovo Sonce se nahaja v tretji dekadi Device in mu podarja vztrajnost in premišljenost. Sposoben je tudi odrekanja in prilagajanja, samo da bi dosegel svoje zastavljene cilje. Veliko mu pomenijo urejene družinske razmere, dotakne pa se ga lahko tudi ljubosumje, ki ga težko nadzira. Ascendent v znamenju Strelca mu podarja simpatičnost in razigran pristop, zato je v družbi oseb nasprotnega spola še kako zaželen.

  Venera, ki se je ob njegovem rojstvu nahajala v znamenju Škorpijona povečuje njegovo strast, hkrati pa tudi nagnjene k nenavadnim zadevam, povezanimi z intimnim področjem. Veliko mu pomeni finančna neodvisnost, ki jo je sposoben tudi doseči.

  Twiggy 19.09.1949
  Njeno Sonce, ki se nahaja v znamenju Device ji dodaja natančnost, preciznost in občutek za estetiko, po katerem je znana. Je izjemno družabna oseba, duhovita in inteligentna, zelo prijetna v družbi in skoraj vedno jo opazijo, saj izžareva posebno privlačnost. Všeč ji je, ko se znajde v okoliščinah, ko lahko nekomu pomaga in pomaga resnično iz srca. Ima zelo veliko energije in je precej gospodovalne narave. Prizadeva si, da se stvari odvijajo po njeno in to hitro. Ima ognjen temperament. Je oseba, ki je sama sebi dovolj in se ponavadi zanese edino nase.

  Označuje jo precejšnja egocentričnost in dramatičnost, poveličuje dnevne dogodke, ljubi novosti, trače in družabno življenje. Izžareva nekaj kraljevskega in plemenitega, njeno obnašanje pa zna biti tudi zelo hrupno in bučno, zato je za druge včasih naporna oseba.

  Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z devicami!