VARANJE JE ŠOKIRALO BRALKO

Varanje je moja težava, ki me ves čas vleče navzdol, zato sem se vam odločila pisati.  S fantom sva skupaj že 7 let. Pred dvema letoma sva se tudi skupaj preselila. Z zaupanjem nikoli nisem imela težav, prepričana sem bila da mi je zelo zvest. On je bil tisti, s katerim sem si v mislih začrtala življenje. Mislila sem, da sem tudi jaz točno to, kar si on v resnici želi. Večkrat sem se prilagodila, tudi če ob tem nisem bila zadovoljna, samo zato, ker sem ga imela rada in ker sem mu želela ustreči.

Rada ga imam še sedaj, vendar sem v solzah, saj sem slučajno rabila njegov telefon in videla sporočilo ženske, za katero še nisem slišala. Premagala me je radovednost in prebrala sem nekaj sporočil. Pisala je, da komaj čaka, da ga objame, da ga začuti … Skratka v smeri, da sem se lahko na svoje oči jasno prepričala, da ima moj najljubši razmerje z drugo žensko.

Nisem se mogla zadržati, povedala sem mu. Odgovoril mi je, da je to samo hec in naj neham biti ljubosumna. Prepričeval me je, naj ostanem in da ljubi le mene, vendar od tistega dneva dalje le jočem. Smilim se sama sebi, ga nadzorujem, skratka izgubljam sama sebe. Lara, svetujte mi prosim, kako naj prekinem ta začaran krog? Svetlana

Varanje, ločitev, nezvestoba.

Spoštovana Svetlana, kar se vam je zgodilo, je nekaj, česar z lahkoto ne prenese nihče. Varanje ali nezvestoba, nezaupanje, skratka padli ste v krog laži, dvomov in vprašanja, ali ga sploh lahko še ljubite, ali mu sploh lahko še zaupate. Na njegove negativne korake nikakor niste bili pripravljeni, niti niste predvidevali.

Do tega neljubega dogodka ste mu popolnoma zaupali. Če ste pričakovali, da bo priznal, ste se zmotili. Takšno priznanje zmore le kopica ljudi. Ostala večina meni, da bodo s prikrivanjem situacijo rešili. Pričakujejo, da bo nasprotna stran na vse skupaj pozabila. Vendar temu žal ni tako, slej kot prej se zadeve zapletejo in pridejo ponovno na plano.

Morali se boste odločiti, kaj ste vi pripravljeni sprejeti. Jasno je, da ste po tolikih letih razmerja nanj močno navezani, vendar boste morali sprejeti tudi dejstvo, da se je pojavilo varanje, ki nakazuje na nezadovoljstvo, oziroma na željo po določenih dodatnih potrditvah, ki jih vaš fant očitno potrebuje. Ne bodite presenečeni, če mu sedaj ne boste verjeli več ničesar, če vas bo morda ponovno zamikalo, da prebrskate njegov telefon, ali morda celo njegov računalnik.

To ravnanje lahko slej kot prej postane obsesivno, zato se mu raje preden vas potegne vase izognite.

Če pa ste sposobni ne glede na dejstva, vse skupaj pozabiti in mu zaupati, kar je zelo težko, oziroma skoraj neizvedljivo, saj je načeto vaše samospoštovanje, v tem primeru pa se vprašajte, če je to resnično vaša želja, ali morda samo trmasto vztrajate v odnosu, ker se bojite samote in ponovnega navezovanja z moškimi.

Začnite sebe postavljati na prvo mesto in slediti svojim željam, saj ste vi tista, ki ste krojač vaše sreče, tudi ljubezenske. Menim, da je potrebno narediti večji korak, saj se boste v lažeh in nezaupanju iz dneva v dan vedno bolj izgubljali. Predlagam, da si dovolite, da zaupate morda še komu drugemu, ki bo resnično vreden vašega zaupanja.

To so nebesna znamenja, ki so nagnjena k varanju!

Imate težavo in želite, da vam svetujemo individualno?