Bralko Mojco starši zaradi imetja prisiljujejo naj obiskuje sorodnike

Imam težavo, kateri bi se marsikdo nasmejal, vendar sem jaz z njo zelo obremenjena. Sem edinka in moja družina je bolj premožna. V mladosti sem se veliko družila z babicami, dedki, tetami in strici. Sedaj imam svoje življenje, poleg tega sem od njih oddaljena več kot sto kilometrov. Tako da mi obiski povzročajo ovire in dodatno obremenitev zame. Kar pa ne pomeni, da se ne spomnim nanje in da jih nimam rada.

Bralko Mojco starši zaradi imetja prisiljujejo naj obiskuje sorodnike

Problem je v tem, da starša v zadnjem obdobju močno pritiskata name, naj sorodnike obiskujem, saj mi bodo po svoji smrti podarili veliko svojega imetja.

Sama sem zelo zmedena. To, da ne prihajam pogosto ne pomeni, da jih nimam rada, le časa ne najdem, kar je staršem seveda zelo težko razložiti. Oba sta že upokojena, sama pa opravljam dve službi. Poleg tega nisem oseba, ki bi hlastala po premoženju, saj se v življenju raje znajdem sama. Kaj mi svetujete?

Mojca

Draga Mojca, družina so ljudje, ki naj bi nam stali ob strani, nas razumeli in podpirali, žal pa je v kasnejših letih lahko družina tudi manjše breme, kot v vašem primeru.

Nihče vas ne razume, da se morate boriti in služiti zase, ter da tisti vikend, ko ste prosti rada posvetite sebi in svojim hobijem.

Staršem je po vsej verjetnosti nerodno, saj dobivajo očitke iz strani drugih, da vas ni nič blizu. Kljub temu, da imate s starši lep odnos, je prav da se v določeni točki postavite zase in jim na lahkoten način razložite, da enostavno nimate časa, ter da vam v resnici ni vseeno za njih. Vprašajte se, ali se boste morda boljše počutili, če si boste enkrat mesečno odtrgali par ur in šli na obisk, ali morda ti obiski za vas predstavljajo breme, saj vam skoraj vsi ves čas omenjajo, kaj vam bodo zapustili.

Bralko Mojco starši zaradi imetja prisiljujejo naj obiskuje sorodnike

Ker pa je razvidno iz vašega pisanja, da sami niste obremenjeni z dediščinami, je morda čas, da jim to na ustrezen način tudi poveste.

In sicer, da vi od njih ne zahtevate ničesar in da imate žal svoje življenje. Če pa vam bodo kaj zapustili, pa boste za to gesto vsekakor hvaležni. Svetujem pa vam, da se najprej pogovorite s svojimi starši, saj vas njihovi komentarji najbolj bolijo in prizadenejo, saj si nikoli niste mislili, da bodo zahtevali od vas, da morate obiskovati širši krog družine. Nikar pa ne bodite zaradi drugih tako obremenjeni, saj s tem škodite samo sebi.

Pripravljeno za Govori.se

Potrebujete nasvet? Svetovanje in pogovor 090 66 56