Rumena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju leva, tehtnice in strelca?

Predviden čas branja: 5 minutes

Če pogledamo barvo, se ta barva zapiše v možganih. Možgani nato pošljejo električno sporočilo hipofizi in ji s tem povedo, kako moramo reagirati na barvo, ki smo jo sprejeli. Hipofiza pošlje kemično sporočilo endokrinim žlezam, ki se nahajajo v telesu, in jim sporoči, katere hormone naj izločajo, koliko naj jih izločijo in kako naj ta specifični del telesa reagira. Barve pa so povezane tudi z astrološkimi znamenji.

Rumena je barva razuma, inovacij in ljubezni do stvari, ki so sodobne in izzivalne. Rumeni so samozavestne osebnosti. Verjamejo vase, svoje sposobnosti in svoje intelektualne kvalitete. Zavedajo se, da lahko s pomočjo svojega uma dosežejo karkoli. Njihova filozofija se glasi, če si kaj lahko zamislijo, lahko to tudi dosežejo. So rojeni voditelji, ki se instinktivno postavijo za svoje krmilo.

Rumena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju leva, tehtnice in strelca?

Njihov slog vodenja je viden v vseh njihovih odnosih v družini, s prijatelji, v službi in v skupnosti.

Uživajo v izzivih, ki jih prinaša sprejem vodstvene funkcije. So kritični in trmasti ter postavljajo pod vprašaj avtoriteto in način tradicionalnega razmišljanja. Pod vprašaj postavljajo tudi celo sebe, zato, da bi bili boljši in da bi drugače razmišljali. Niso podvrženi duhovnim omejitvam in čustvenim strahovom, drznejo si razmišljati drugače. So osebe, ki živijo po svojih lastni notranjih vrednotah in načelih. Tradicionalne omejitve in drugi ljudje nanje nimajo posebno močnega vpliva.

So žilavi, odločni in tekmovalni ljudje z močnim egom Imajo notranji čut za pravičnost in poštenost.

Njihove morale ne smete postavljati pod vprašaj, sicer boste sprožili močno čustveno reakcijo, ki bo jedrnata, netaktna in pogosto boleča za druge. V svoji najslabši izdaji so nepraktični, popustljivi, brezkompromisni, dolgovezni in pedantni.  Uživajo v družbi z ljudmi, če je pogovor filozofski ali intelektualen, ne sme pa biti čustven. Privlačijo ga ljudje, ki ga spodbujajo pri razmišljanju. Kritiko sprejmejo zelo resno, vendar se je ne prestrašijo. Ker razmišljajo, so se sposobni na podlagi kritike veliko naučiti.

Rumena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju leva, tehtnice in strelca?

Rumeni so od vseh osebnosti najbolj kritični, avtoritarni in arogantni.  Žene jih velika potreba po perfekciji, tako do njih samih, kot do drugih. Lasne napake jih zelo razjezijo. Na življenje gledajo kot na nekaj, kar je potrebno razumeti in obvladovati. Njihovo močno plat predstavlja raziskovanje. Na zasebnem področju se celo življenje  trudijo, da bi se prilagodili pravilom. So v resnici kvadrati, ki si prizadevajo prilagoditi okroglemu svetu. Ne odstopajo od svojih lastnih notranjih vrednot in načel.

Vedenjski vzorci in šibke točke rumene osebnosti

Rumeni so perfekcionisti ter tako od sebe kot od vseh drugih pričakujejo popolnost. Neprestano se ženejo tako, da dvigajo svoja osebna merila. So ekstremno kritični in neprestano ocenjujejo sebe in druge. Imajo globok notranji strah pred neuspehom. Imajo težave z zaupanjem, saj so že po naravi sumničavi do ljudi ter se neprestano sprašujejo, kakšni so njihovi resnični motivi.

Njihovo delo je njihovo življenje, zato so osredotočeni samo na eno stvar in nimajo veliko časa za sprostitev in druge ljudi. Frustracije doživljajo zaradi ljudi, ki niso logični in imajo čustvene izbruhe. Zamerijo tistim, ki nanje pritiskajo, naj sprejmejo odločitev, še preden so za to pripravljeni. Če so v stresu, postanejo pedantni in prepirljivi. Razkačeni so, kadar jih obdolžijo,  da delajo nekaj nepoštenega ali neetičnega, njihovo razpoloženje se tedaj v trenutku spremeni, saj postanejo agresivni in začno izražati odkrito sovražnost.

Rumena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju leva, tehtnice in strelca?

Njihova analitična narava ustvarja neprestan konflikt med tem, kar misli njihov razum, in med tem, kar občuti njihovo srce.

Če so ujeti v omenjeno dilemo, se jih poloti obup, postanejo zmedeni in začnejo dvomiti vase ter postanejo nesposobni za karkoli.  Izgube pa svoje samozaupanje in se še globlje potegnejo vase, tako da se drugi začno spraševati, kaj je narobe. Rumeni nikomur ne zaupajo svojih čustev, tako da drugi ne vedo kako naj jim pomagajo. Zato postanejo nedružabni. Resnica pa je ta, da si rumeni, če se nahajajo v takem duševnem stanju, ne želijo pomoči. Stvari morajo razrešiti sami.

Nekateri od strahov in negotovosti, ki jih imajo pa so naslednji: strah pred zavrnitvijo in kritiko, strah pred zastraševanjem, strah pred neuspehom, frustracija, ki se pojavi, če drugi pritiskajo nanje in jim ukazujejo, kaj naj store, skrb, da bodo odgovorni za druge, jeza in zamera, ki izhajata iz tega, ker je bila postavljena pod vprašaj njihova integriteta, frustracije zavoljo čustveno zapletenih odnosov, občutek, da so ujeti v slab odnos, strah, da bi morali prevzeti odgovornost zase in za svoje obveznosti, strah pred izgubo neodvisnosti in avtonomije, zamera, ker so morali sprejeti odgovornost za druge, ki niso sami sposobni skrbeti zase, varanje samega sebe, pomanjkanje zaupanja vase, strah, da bi izpadli neumni ali nestrokovni, nesposobnost izražanja in kazanja čustev.

Pripravljeno za Sensa.si