Retrograden Mars v znamenju ovna, lekcije in vpliv na posamezna astrološka znamenja

Preverite, kako izkoristiti obdobje retrogradnega Marsa v svoj prid? Naj vas borben in malce negativno obarvan tranzit retrogradnega Marsa v znamenju ovna ne preseneti v negativni smeri.

OVEN

Mars je ovnov vladajoči planet in retrogradnost v vašem znamenju, se vas lahko dotakne še bolj kot ostalih znamenj. To bo čas, ko se boste veliko spraševali o sebi, vendar pravih odgovorov še ne bo na spregled. Ne dovolite svojim mislim in besedam, da eksplodirajo. Raje poiščite bolj nežne izhode za svoja strastna čustva in jim pustite, da se počasi uskladijo. V pozitivnem smislu boste dobili veliko bolj jasno sliko o tem, kdo ste in kaj si želite.

BIK

Med tem tranzitom se ne boste počutili le utrujeni, občutek boste imeli tudi, da se je vaša intuicija ustavila. Svojih in tujih potez ne boste sposobni začutiti, kot običajno. Ne hitite preveč, saj vas lahko naglica pahne nazaj. Vaša podzavest bo vneto ugotavljala, kaj hočete, potrpežljivost bo tista, ki vas vodi k boljšim rezultatom. Pazite, da se med tem tranzitom ne boste izgubljali v podrobnostih in da ne boste zamujali.

Retrograden Mars, lekcije in vpliv na posamezna astrološka znamenja

DVOJČKA

Če ste imeli v bližnji preteklosti več konfliktov ali drame v medsebojnih odnosih, bodite pozorni na ponovitve, žal v negativni smeri, zato brzdajte svoj temperament. Če boste preveč brezglavi, se lahko znajdete v središču nesoglasij, zaradi katerih bi lahko morda celo razočarali svoje prijatelje. Namesto da za prepire krivite vse ostale, si vzemite čas, da razmislite o svoji vlogi v dani situaciji in prevzemite odgovornost za svoja dejanja.

RAK

Na področju dela ste se raki do sedaj počutili izjemno motivirano, saj ste sprejeli konkretne korake k doseganju višjih ciljev. Med obdobjem retrogradnega Marsa se vsa ta motivacija in vzhičenost lahko spremeni v nemir. Spremljal vas bo občutek, da nekako stagnirate. Namesto da poskušate iztisniti produktivnost, upočasnite tempo in usmerite to energijo v bolj premišljeno načrtovanje naslednjih korakov. Z malo potrpljenja vam lahko marsikaj uspe.

Preberite tudi REŠEVANJE KONFLIKTOV, STRES IN ČUSTVA

LEV

Levi, čeprav ste v zadnjem obdobju uživali v kopičenju znanja, razširitvi nabora spretnosti in raziskovanju novih področij boste sedaj začutili, da niste prepričani, kam se obrniti ali kaj narediti za svojo osebno rast. Pomanjkanja motivacije ne jemljite kot znamenje za ustavitev. Namesto tega to obdobje uporabite za ponovno kalibracijo osebnega kompasa. Ko se boste počutili bolj samozavestno glede svojega trenutnega pogleda na svet, boste lahko svoje cilje po retrogradnosti lažje ujeli.

Retrograden Mars, lekcije in vpliv na posamezna astrološka znamenja

DEVICA

Device, retrogradno obdobje Marsa vam bo pomagalo, da se na področju dela malce upočasnite. Retrogradni Mars bi lahko sicer zameglil vaše meje, zato ni primeren čas, da si sposodite denar, obljubite, nekaj kar ne boste mogli izpolniti, ali se po nepotrebnem zanašate na druge. Vendar nikar ne zaidite do skrajnosti, postavljanje zidov, ki zapirajo povezave, ali zavrnitev pomoči, kadar jo nekdo resnično potrebuje, ni prava izbira. Poiščite zdravo ravnovesje.

TEHTNICA

Retrogradni Mars vam lahko povzroči veliko frustracij v odnosih, zato ne bodite presenečeni, če se pretekli prepiri ali nerešene težave zopet pojavijo ali če se nerešene težave nakopičijo tudi na področju dela. Ne delujte impulzivno, jezo lahko najbolje izkoristite v pozitivni smeri, tako da se končno postavite zase. Podarite tudi drugim priložnost, da se povežejo z vami in vam sledijo, čeprav se boste najboljše počutili v samoti.

Retrograden Mars, lekcije in vpliv na posamezna astrološka znamenja

ŠKORPIJON

Bolj boste v tem obdobju pretiravali, bolj izčrpani in frustrirani boste. Zaradi retrogradnosti Marsa, ki je tudi vaš vladar, se bo na področju ambicij težje premakniti naprej. Ne pretiravajte z borbo proti pravilom raje uporabite svojo energijo za preurejanje urnika, tako da boste lahko čim bolj produktivni, ko se retrogradnost novembra zaključi. Na področju ljubezni ne bo najbolj enostavno, potrebno bo bolj prisluhniti.

STRELEC

V obdobju retrogradnega Marsa se vam bo morda zdelo, da vsa strast in motivacija prihajata iz vaših trenutnih ustvarjalnih projektov. Vendar se ne zaslepite prehitro, saj bo potrebno upoštevati tudi drugačne perspektive. Poskusite se usmeriti k svojim ciljem, ki vam prinašajo zadovoljstvo, četudi trenutno niso najbolj izvedljivi. Če se ponovno povežete s svojim notranjim vodnikom, ne da bi skrbeli za napake, se lahko počutite pripravljene na kreativno premagovanje učinka retrogradnosti.

KOZOROG

Retrogradni Mars se vam bo dozdeval zelo oseben, saj se dotika področja ki vlada domu in družini. Frustracije, ki segajo vse od vašega otroštva, lahko tokrat priplazijo na površje. Ne poskušajte se obrniti od teh občutkov, saj lahko v tem primeru pride do čustvene eksplozije. Upočasnitev in uresničitev svojih potencialov vam lahko pomaga zmanjšati agresiven pristop, ki ga ljudje na vašem obrazu niso vajeni.

Retrograden Mars, lekcije in vpliv na posamezna astrološka znamenja

VODNAR

Obdobje retrogradnega Marsa lahko ustavi vaš pretok idej, kar lahko vpliva na vaše duševno stanje. Nemogoče bo uresničiti svoje misli in se usmeriti k bistvu. Kljub temu si prizadevajte za izboljšanje svojih kratkoročnih ciljev, namesto da bi poskušali premakniti gore, da bi gradili velike stvari. Morda boste ob koncu retrogradnosti ugotovili, da je vaš seznam opravkov videti povsem drugačen, kot ste  ga vajeni.

RIBI

Ribice, v času Marsove retrogradnosti varujte predvsem svoje finančno področje. Vse korake na tem področju bo potrebno izvajati bolj previdno. Sedaj ni primeren čas, da igrate igre na srečo ali da ste preveč impulzivni, zato se izogibajte nakupom v zadnjem trenutku ali drznim naložbam. Do konca retrogradnosti varujte denarnico, prav tako ne nasedajte na področju čustev, kjer bi vas lahko nekdo močno zavedel.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi STRAH, KAKO GA PREMAGATI IN SE SOOČITI