[Reševanje križank] je zanimiva zabava, s katero si urimo možgane.

Tako otroci, kot tudi starejši, ki uživajo v reševanju raznih križank, si s tem širijo svoj besedni zaklad. Astrološka znamenja, ki se med sabo razlikujejo, se tudi reševanja križank lotevajo na različne načine. Reševanje križank in astrološka znamenja.

OVEN

Ovnove najbolj specifične lastnosti, kot so pogum, napadalnost, hitro navdušenje, nepotrpežljivost, sebičnost, samozadostnost, nepopustljivost in trmoglavost že na sam pogled govorijo o zelo močnem, stabilnem in neomajnem znamenju, ki smatra, da lahko križanko reši bolje kot ostali in seveda tudi brez napak.

Ovni znajo vsako stvar znajo pripeljati do cilja, kar se namerijo, tudi dokončajo, saj ne znajo biti polovičarski, zato križanke zagotovo ne bodo pustili neizpolnjene.

So zelo organizirani, disciplinirani zato bodo poskrbeli, da jo pošljejo naprej in seveda pričakujejo nagrado. So izredni govorci, zato imajo širok beseden zaklad, ki jim bo pri reševanju križank v veliko pomoč. Njegovo življenje je neke vrste igra, v kateri želi biti vedno najboljši in seveda zmagovalec.

BIK

To je znamenje, ki obožuje dom in družinsko življenje in je temu zelo zavezan. Zato zna biti tudi nefleksibilen ali nesprejemljiv, ko naleti na nekaj novega. Križanka v domačem zavetju bo zanj čudovita popestritev prostega časa, potreboval bo le nekaj pomoči družinskih članov.

Je izredno komunikativen in družaben, zato mu bodo pri reševanju ostali hitro priskočili na pomoč.

So zelo zabavni in veseljaki, v katerih družbi vam ne bo dolgčas, saj se bodo ob reševanju križanke znali tudi pošaliti in nasmejati. Biki so znani po svoji trmi, vztrajnosti ter potrpežljivosti, zato bodo križanko brez težav rešili do konca. Redko si privoščijo nepremišljeno potezo zato napak ne bo veliko.

DVOJČKA

Dvojček je zelo kompleksno znamenje, saj je izreden mislec in ima rad racionalne, otipljive, znanstveno dokazane razlage. Vedno bo našel temo, na katero bo odprl debato in pogovor, tudi pri reševanju križank mu nobeno vprašanje ne bo uganka. Vendar kar si dvojček zapiči v glavo, ga bo težko prepričati drugače, navkljub dokazom, zato bo kljub temu, da ga boste opozorili, da je nekaj narobe rešil, vztrajal pri svojem.

Je znamenje, ki se hitro navduši, a že naslednji trenutek vznesenost mine, zato bo križanko večkrat odložil, se posvetil drugim zadevam in jo naslednji dan zopet vzel v roke.

Je precej nestabilen karakter, saj mišljenje velikokrat prilagaja po najmočnejšem govorcu ali najpopularnejši osebi v skupini. Ker so radovedni in veliko vedo, svoje znanje s pridom izkoriščajo v nagradnih igrah in kvizih.

Kako se znajdete pri reševanju križank, glede na vaše znamenje?

RAK

Rak si zelo pripiše tuje zasluge, zato tukaj pozor, da ne bo samo dokončal vaše križanke in rekel, da jo je rešil sam. Je premeteno znamenje, zato mu dišijo triki, s katerimi bi lažje prišel do nagrade. Čuti potrebo, da impresionira vse v svoji okolici, zato se bo, če bo uganil kakšno težko besedo še dolgo hvalil, kako je pameten. Ima veliko skrbi, tudi iz nepomembnih stvari dvigne veliko prahu, zato pri reševanju križanke ni najbolj osredotočen, lahko se hitro zmoti, svoje napake pa na ves glas ne bo priznal. Poln domišljije in praktičen zna zadeve dobro preceniti in prav to je lastnost, ki jim še kako pride prav.

LEV

Ljudje v znamenju leva imajo radi vodilno pozicijo, zato so tudi pri reševanju križank najbolj glasni in pametni, ter drugim ne pustijo do besede. Znajo tudi delovati iz ozadja in na koncu požeti enako visoke zasluge za delo, pri katerem so bili sami manj aktivni in produktivni, zato jih pustite, da križanko rešujejo sami.

Najraje vidijo, da do ciljev pridejo s čim manj odrekanja, zato bodo besede, ki se jih ne bodo spomnili poiskali na internetu, saj je nerešena križanka zadnje, kar si želijo.

Radi imajo hvalospeve, četudi se z njimi včasih okitijo prav sami. Če jim sreča ni naklonjena, se ne jezijo, saj je vendarle vse skupaj le igra. Radi imajo kreativno obarvane križanke, ki niso ravno povprečne.

DEVICA

Devica je sramežljivo znamenje, ki deluje precej nemirna, zato bo za reševanje križanke potrebovala precej dodatne motivacije in vztrajnosti. Ker je skromna v svojih ciljih in ambicijah bo križanko reševala le za zabavo. Radi imajo rutino zato posegajo po podobnih vrstah križank, nove oblike jih ne prepričajo.

Devica je tiha in v družbi ne sili v ospredje, raje uživa iz ozadja, zato bo križanko reševala v tišini in se prepustila svojim mislim.

Devica nerada tvega, predvsem pa se ubada z vprašanjem, ali je to v družbi sprejemljivo, zato svojih odgovorov ne bo razlagala na glas, saj ji je nerodno, da bi povedala kaj nesmiselnega. Verjame, da lahko unovči svoj um, zato pridno rešuje rebuse, križanke in druge miselne igre, v katerih je pravi vladar.

TEHTNICA

Tehtnica je že znamenje samo po sebi, ki neprestano tehta, vrednoti, primerja in zato deluje neodločno, kar ji pri reševanju križank ni ravno v veliko pomoč. Ljudje v tehtnici se neprestano soočajo z ocenjevanjem tako ljudi, kot situacij in stvari, zato bo določeno besedo trikrat preverila in obrnila, preden jo bo napisala.

Veliko časa bo porabila za notranji boj ali konflikt, takrat ko se z njenimi prebliski ne boste strinjali.

Rade se lotijo več stvari hkrati, zato bodo med reševanjem križanke že razmišljale, kaj jih čaka v nadaljevanju dneva. Same sebe vedno postavljajo na prvo mesto po pomembnosti, zato ne bodo priznale, da so se morda zmotile. Največkrat sodelujejo, kadar je glavna nagrada lepotni ritual.

ŠKORPIJON

Ljudje v znamenju škorpijona se zelo dobro se razumejo z ostalimi ljudmi, so zelo družabni, a ne marajo pretvarjanja in izumetničenosti, kar bodo tudi kar naravnost pokazali, zato so tudi pri reševanju križanke, če jim preveč pametujete lahko malce neprilagodljivi. Stvari vedno premislijo in ne skočijo na prvo žogo, a zelo radi diskutirajo.

V skupini se bodo lotili reševanja križanke, ki zanje predstavlja izziv.

Imajo veliko psihično moč, zato so se pripravljeni truditi, dokler križanka ni popolnoma rešena. Reševanje križank in rebusov je mesto kjer vlada naključje, in to škorpijona povsem obnori. Prezira namreč povprečno življenje, v katerem je vse vnaprej načrtovano.

STRELEC

Strelec je zelo razmišljujoč človek, neprestano je v razmišljanju, to je, mora ohranjati svojo povezavo z duhovnim in svojo vero, svobodo duha, zato mu gre reševanje križank odlično od rok. Informacije zbira glede na intuicijo, kar začuti, vse ostalo zanj ni pomembno.

Velikokrat je zabrisana meja med realnostjo in idealizacijo, a imajo zelo dobro sposobnost domišljije, s katero se bodo spomnili kakšnega odgovora, ki bo morda napačen, vendar se s tem ne bodo obremenjevali.

Strelci so zelo dobri samotarji oziroma potrebujejo veliko časa zase, da lahko v miru razmislijo in se usmerijo vase, zato jih pri reševanju ne motite. Ne more dolgo zdržati na enem mestu, zato ga ne zanimajo igre, ki s zabavne. Če že, igrajo preproste igre, kjer je dobitek mogoč takoj so spontani.

Kako se znajdete pri reševanju križank, glede na vaše znamenje?

KOZOROG

Kozorog je zelo marljivo znamenje. Dela in dela in dela, zato je dosleden tudi pri reševanju križank, kar jemlje kot zelo resno opravilo. Je izredno finančno odgovoren in so finance zanj največja skrb, zato že med reševanjem razmišlja o nagradi. Premišljen je in discipliniran, kar mu zelo pomaga pri težjih vprašanjih, ki so zanj vsekakor izziv.

Opira se na logična sklepanja in redkokdaj konča predčasno.

Zanima ga ali je priznan za svoje dosežke, če so opaženi, ali ljudje okoli njega opažajo, da mu gre reševanje odlično od rok. Ustavil se bo ob tujcu na ulici in ugibal, pod katerim od treh lončkov se skriva kovanec. To je izziv za njegovo inteligenco. Nikoli namreč ne računa zgolj na srečo. Zanj je življenje intelektualni izziv in ničesar ne prepušča zgolj naključju.

VODNAR

Vodnar rad razmišlja neobremenjeno in zna dobro tolerirati stvari, zato je zanj reševanje križank prijetno opravilo, ki ga sprošča. Usmerjen je k razvoju in zna biti enostranski in izključujoč, zato mu napačni odgovori lahko dvignejo pritisk. Zelo se opira na lastno, subjektivno mišljenje, zato drugim ne dovoli, da bi mu pomagali pri reševanju križank.

Trdno se drži svojih načel, kakor oceni, da je razumno in do tega mišljenja je pošten, vztraja pri svojih prebliskih.

Je sproščen, nekonvencionalen in preizkusi vse možnosti, ki bi mu lahko prinesle hitro bogastvo brez pretiranega truda. Zagotovo ni nagradne igre, v kateri vodnar ne želi sodelovati.

RIBI

Ljudje, rojeni v znamenju rib, so zelo čutni in čustveni, s takšno energijo se lotevajo tudi reševanja križank, ki zanje predstavlja sprostitev. So zelo duhovna bitja, imajo izredno razvit šesti čuti in intuicijo, a je pri reševanju križank zase ne uporabijo dovolj.

So požrtvovalne in neutrudno bodo pomagale ostalim.

Četudi bodo s tem zanemarile lastne želje in potrebe ali zanikale same sebe, zato bodo z veseljem nesebično rešile tudi prijateljevo križanko. So izredno ustvarjalne in umetniške, ter na tem področju premorejo veliko znanja, kar jim zagotovo daje prednost pri reševanju križank. Vodi jih občutek, da imajo dobre možnosti za zadetek in s tem za obogatitev na lahek način. In tega občutka nikoli ne zanemarijo.

Katera astro znamenja so šampioni v reševanju križank?

Najboljši v reševanju križanko so rojeni v znamenju dvojčkov, strelca in vodnarja.

Katero znamenje zodiaka je premalo potrpežljivo, da bi križanko rešilo do konca?

Najmanj potrpežljivo znamenje pori reševanju križank je oven.

Članek je bil objavljen Govori se