Pustne norčije, maske in najboljši krofi

Pustne norčije, maske, kostum in krofi. Spomnili se boste raznih kreativnih idej, kako popestriti svojo masko.

Pustne norčije – Katera maska je najbolj povezana z vašim astrološkim znamenjem?

 • OVEN pustni kostum JOKER

Oven ima v življenju srečo, če je nima, poskrbi da v njegovo življenje slej kot prej pride, kot stori tudi Joker. Oba imata v žepu kup zanimivih šal in anekdot, nobena pa ni prazna ali dolgočasna. Samozavestna in igriva bosta na pusten rajanju poskrbela za dogajanje in seveda akcijo.

 • BIK pustni kostum PIKAPOLONICA

Bikici ogromno pomenijo umirjenost, družina in urejeni odnosi, zato bo kostum Pikapolonice odražal srečo na vsakem koraku. Seveda pa bikica želi srečo tudi drugim, prav tako Pikapolonica. Na karnevalu se bosta znašli v odlični družbi ljudi, ki jim poštenost in iskrenost veliko pomenita.

 • DVOJČKA pustni kostum JAMSKA LEPOTICA

Raztresena Dvojčica, ki nikoli v življenju ne ve točno kaj si želi, se bo kot Jamska kraljica odlično počutila, saj ji ne bo potrebno planirati in preveč razmišljati. Pomembno ji je, da se okoli nje veliko dogaja in da je v središču pozornosti, kjer se bo v tem kostumu tudi znašla.

Pustni kostum
 • RAK pustni kostum ANGEL

Nežen Rak ima angelski obraz in srce, zato je v življenju večkrat razočaran. Iz njega izžareva želja po ljubezni in varnosti. Vsekakor je pripravljen ljudem okoli sebe priskočiti na pomoč. V družbi se do tistih, ki mu veliko pomenijo vede kot starš, torej kot Angel varuh.

 • LEV pustni kostum GUSAR

Zabaven Lev je zelo iznajdljiv in prodoren, zato se z iznajdljivim gusarjem odlično ujame. Skupaj bosta tvorila zabavno celoto in na pustnem rajanju zabavala vse okoli sebe, brez kančka slabe vesti. Popolnoma bosta sproščena in razigrana ob bučni glasbi.

Pustne norčije in izbira prave maske

 • DEVICA pustni kostum ZDRAVNICA

Precizna Devica se bo v kostumu zdravnice odlično počutila, saj sta njen moto red in čistoča, ki ju bela halja izžareva. To znamenje je tudi najbolj dosledno, kar se tiče zdravja in prehranjevalnih navad, zato je ta kombinacija za analitično Devico popolna.

 • TEHTNICA pustni kostum KLEOPATRA 

Tehničina eleganca in prefinjenost je najvišje na spisku, prav tako Kleopatra nujno poskrbi za svojo zunanjo podobo. Lepotni rituali, poželjivi pogledi okolice, očarljivost, vse to ju združuje v popolno celoto, s katero lahko Kleopatra na pustnem rajanju osvoji kakšno speče srce.

 • ŠKORPIJON pustni kostum HUDIČEVKA

Škorpijon izžareva strast in spolno privlačnost, zato bo kostum hudičevke Škorpijonki pisan na kožo, saj bo lahko v njem osvaja in izžarevala moč ter stabilnost. Če jo bo kdo celo zamikal, se mu v tem kostumu ne bo rabila preveč upirati, ker je dominantna ji vsi sledijo.

 • STRELEC pustni kostum KLOVN

Strelec in klovn sta večna optimista in šaljivca. Razigranemu strelcu v vlogi klovna ne bo težko stresti šal z rokava in množico ljudi spraviti v smeh. Ker pa strelec kdaj kakšno stvar ali besedo v življenju tudi priredi, mu bo ta kostum na pustni dan več kot pisan na kožo.

Pustni kostum
 • KOZOROG pustni kostum KAVBOJ

Resen Kozorog se bo v kostumu kavboja končno sprosti in se razbremeni vsakodnevnega razmišljanja o delu in denarju. Seveda pa denarja še vedno ne more popolnoma odmisliti, kot tega ne more storiti kavboj. V tem kostumu bo kozorog dobil občutek za moč in prevlado, ki mu godi.

 • VODNAR pustni kostum MUŠKETIR – pustne norčije

Vodnar je individualist, ki se v življenju vedno znajde in zna poskrbeti za pravico ter se postaviti zase in za druge. Seveda tiste, ki so mu resnično pri srcu, kot mušketir. Prav tako pa oba vedno funkcionirata v družbi veliko bolje kot sama, zato mu je ta kostum pisan na kožo.

 • RIBI pustni kostum MORSKA DEKLICA

Morska deklica je popolnoma povezana z Ribico, ki je nežna, intuitivna in malce labilna. V tem kostumu bo lahko takšna kot je, brez da bi se trudila biti močna ali samozavestna. Tudi snubcev ji zagotovo ne bo manjkalo, saj bo poudarjena njena ženska plat.

OKUSEN, SLASTEN KROF

V času pustnih norčij so na naših jedilnikih krofi, flancati, miške, itd. Verjetno pa niste vedeli, da spadata k pustnim jedem, ki imajo tradicijo tudi kisla zelje in repa. Pustna hrana je zelo okusna in po njej zelo radi posegamo, vemo pa, da ni najbolj zdrava, saj v njej prevladujejo telesu neprivlačne maščobe in sladkor.

V starih časih so jo v velikih količinah uživali bolj revni ljudje, ki pa so te kalorije pokurili z delom. Priporočljivo je, da jeste pustne dobrote v omejenih količinah, v nasprotnem primeru boste negativno presenečeni, kako hitro se začnejo kopičiti odvečni kilogrami.

Kakšen krof ali dva pa si le privoščite z užitkom!

Najbolj poznan krof je zagotovo trojanski, katerega tradicija sega v leto 1961.

Takratna lastnica gostilne na Trojanah je razmišljala, kaj bi gostom ponudila poleg malice in se odločila, da naredi testo za krofe. Gostje so bili navdušeni in ob vsakem obisku so znova povpraševali po krofih. Od takrat je minilo mnogo let in na Trojanah so v tem času spekli že okoli 100 milijonov krofov.

Pustni krof

Morda poskusite krofe pripraviti doma.

Če so vam ljubše miške, ali flancati, uporabite isto testo, kot za pripravo krofov. Vsaka gospodinja ima svoje majhne skrivnosti, vendar so glavne sestavine krofov enake. Vsekakor potrebujete moko, jajca, kvas, mlačno vodo in nekaj ruma. Da pa krofe nekoliko bolj obogatite in jim izboljšate okus, lahko dodate tudi limonino lupino, muškatni orešček, mleko, vaniljev sladkor.

Priporočljivo je, da upoštevate zlata pravila, s katerimi boste izboljšali kvaliteto svojih krofov.

Sestavine naj bodo ogrete na sobno temperaturo, testo oblikujte v kroglice, kroglice vzhajajte cca 60 minut, uporabljajte posebno olje za cvrtje, najboljša so arašidovo, palmino ali kokosovo olje, ki manj vpijajo, olje je dovolj segreto, ko ob leseni žlici izhajajo mehurčki. Zadnje pravilo pa je, da je dobro cvreti prvo stran (zgornja vzhajana stran gre v olje), par minut s pokrito pokrovko, nato odkrijemo, krofe obrnemo in cvremo naprej brez pokrovke.

Ocvrte krofe položite na papirnate serviete, da se olje odcedi, počakajte, da se nekoliko ohladijo in jih nato z brizgo napolnite z marmelado. Pri izbiri nadeva bodite inovativni. Marmeladi lahko dodate nekaj muškatnega oreščka, vanilje ali nekaj ruma.

Krof je nasiten in okusen, ne pozabite pa, da z njim zaužijete veliko kalorij.

Obstajajo različne velikosti krofov, od 50 do 120 g, pa tudi količina nadeva je različnih vrst in količin. Zato ima lahko krof približno od 250 pa do 600 kcal. Če krofe ocvremo v svežem olju, je njihova sestava prav gotovo drugačna, kot če večkrat cvremo v istem olju oziroma če se cvrtje ponavlja.

Če cvremo v starem olju, pri tem nastajajo maščobe, ki so zelo škodljive za naše zdravje.

Pravzaprav so trans maščobne kisline najbolj škodljive maščobe, če primerjamo z ostalimi maščobami. Povzročajo namreč povišane vrednosti slabega holesterola in znižajo vrednosti dobrega holesterola, povzročajo bolezni srca in ožilja ter lahko celo raka. Pomembno je, kako krofe vključimo v dnevni obrok.

Da energijsko zredčimo hrano, moramo v dneh, ko posegamo po pustnih dobrotah zaužiti več sadja in zelenjave. Krofe odsvetujemo bolnikom z glutensko enteropatijo, alergijami, na primer na mleko ali na kakršne koli konzervanse oziroma aditive. Ker je pustni čas le enkrat na leto, se mu prepustite in uživajte v dobrotah!

Morda ste se že naveličali tradicionalnih krofov

Morda ste se že naveličali tradicionalnih krofov in bi se za spremembo raje poigrali s peko mini ameriških krofov, da bodo vesele tudi vaše oči.

Za pripravo teh krofov lahko povabite k ustvarjanju tudi najmlajše pustne nadebudneže, saj je priprava zelo hitra in enostavna. Potrebno je uporabiti samo kanček domišljije in kreativnosti, kar pa z luno, ki se bo nahajala v znamenju vodnarja ne bo težko.

Preberite tudi KAKO VAS VIDIJO DRUGA ASTROLOŠKA ZNAMENJA?