Obdobje Sonca v znamenju raka prinaša toplino v odnose

Pričakujte nežno obdobje, saj se Sonce danes, 20. junija ob 21.44 zavihti v znamenje raka. S tem se začenja poletni čas. Prihaja tudi Poletni solsticij. V preteklosti je bil poletni solsticij v mnogih kulturah povezan z žrtvovanjem.

Solsticij je izpeljanka latinskih besed sol (sonce) in sistere (mirovati), takrat je namreč Sonce na svoji najnižji ali najvišji točki. Kot pove ime, oznanja poletni obrat začetek poletja, prav tako pa že opozarja na krajšanje dneva.

Življenje se bo obarvalo s sentimentalno energijo.

Rak je zodiakalni znak, povezan z domom, družino in občutki. Rak sovpada časom, ko praznujemo veselje, svetlobo in blagoslov, ki ga prinaša poletje. Raku vlada Luna, planet čustev. Ko se Sonce premika skozi znamenje raka, vas spodbuja, da poslušate svoje občutke in se nanje odzovete odločno.

Obdobje Sonca v znamenju raka prinaša toplino v odnose

Obdobje Sonca v znamenju raka vam omogoča, da boste z veseljem preživljali čas z družino in prijatelji, ki so vam resnično blizu.

Skupaj lahko skuhate večerjo, pospravljate, se zabavate ali pa se skupaj zleknete na kavču, da si ogledate zanimiv film. Hrepeneli boste po varnosti, zato se boste najraje zadrževali blizu doma in uživali v poletnem času na svojem dvorišču. Priporočljivi so tudi pikniki na vašem vrtu, saj se vas bo dotikala topla energija in sedaj lahko sklenete tudi kakšno globlje prijateljstvo.

Preberite tudi POVEZAVA MED ASTROLOGIJO IN ČUSTVENO INTELIGENCO

Čustva bodo intenzivna, čeprav boste bolj introvertirani, je to najprimernejši čas, da svojo ljubezen obelodanite tudi z besedami, ki bodo zvenele še kako prisrčno. Konflikti se bodo umaknili, prav tako vas ne bo zanimalo prazno govorjenje.

Opozorilo za čas, ko se Sonce nahaja v znamenju raka

Prihajajo močna nihanja v razpoloženju. Rak je čustveno znamenje, zato kljub temu, da lahko v ljubezni napredujete, pričakujte dodatno občutljivost, ki lahko povzroči solze.

Sonce v Raku je lep, nežen in sentimentalen čas, v katerem lahko uživate z vsem srcem. Občutite lahko tudi tiste vibracije, ki jih v preteklih mesecih niste niti opazili. Na področju spolnosti prihaja več nežnosti, več poljubov in objemov. Zmanjšana pa bo vaša strast, saj vam bo več pomenilo ljubljenje v pravem pomenu besede.

Obdobje Sonca v znamenju raka prinaša toplino v odnose

V negativnem smislu bo v tem obdobju poudarjena vaša preteklost, ki jo boste želeli reševati, vendar ne boste dovolj odločni za konkretne korake. Razmišljali in govorili boste o preteklih dogodkih, ki so za vas pomembni. Ta rakova nostalgija je lahko dobra ali slaba, odvisno od tega, kako jo boste zaznavali.

Sonce v raku bo močno vplivalo na vašo domišljijo, občutljivost in potrebo po varnosti.

Ta tranzit vas bo ponesel v sanjarjenje, poudaril bo vašo nežnost. Čutili boste več navdiha in kreativnosti in  veseljem se boste osredotočili zlasti na dom in družino. V tem obdobju se boste najboljše počutili rojeni v znamenju raka, rib, škorpijona, bika, kozoroga in device. Napeta in nemirna energija pa se bo dotikala rojenih v zračnih in ognjenih znamenjih.

Preberite tudi ASTROLOŠKA ZNAMENJA, KARAKTERISTIKE IN SKRIVNOSTI ZODIAKA