Poznate čudovit občutek, ko vam nekdo ob koncu dneva zmasira ramena? Moč dotika!

Masaža ✓ Raziskave, ki so preučevale učinek masaž so pokazale, da ti občutki sprostitve in užitka zelo koristijo zdravju. Izboljšali so celo delovanje imunskega sistema.

Moč dotika, masaža

Masaža lahko lajša vnetje, nastalo zaradi fizičnih poškodb. Če je treba na primer pri zdravljenju raka na dojkah operativno odstraniti bezgavke, se lahko v rokah nabita limfa in tam povzroča oteklino, v takem primeru je za okrevanje masaža najbolj primerna metoda. Prepustite pa se le tistim masažam, ki vam ugajajo in ne verjemite pogostemu zmotnemu mišljenju, da je masaža koristna le takrat, ko pošteno boli.

Moč dotika masaža
Moč dotika masaža z eteričnimi olji.

AKUPRESURA :

Akupresura, ta tehnika temelji na razlagi, da poškodba ali bolezen blokira pretok energije skozi telo, kar povzroča mišično napetost in druge težave. S pritiskom na določene energetske točke se ponovno izpostavi pretok energije in izboljša zdravje.

MASAŽA VEZNEGA TKIVA :

To včasih zaradi starih poškodb nekoliko boleča metoda prek kožno podkožnega kompleksa zdravi notranje organe. Gledanje se prične na spodnjem delu hrbta in se razširja v smeri ramen.

KLASIČNA MASAŽA :

Klasična masaža, ta tehnika masaže sloni na petih osnovnih prijemih to so gnetenje, trenje, pritiskanje, valjanje in nežno udarjanje. Vse našteto se uporablja za popuščanje mišične napetosti, s čimer se pospešuje sprostitev in izboljšuje pretok krvi in limfe.

LIMFNA DRENAŽA :

Pri tej metodi se za razstrupljanje telesa uporablja ritmično dotikanje in pritiskanje na limfne žleze, zaradi česar se začno pospešeno izločati odpadne snovi. Z njo naj bi tudi zmanjševali zastajanje vode v telesu.

Moč dotika
Moč dotika, prepustite se razvajanju.

MASAŽA REFLEKSNIH CON :

Zagovorniki te tehnike so prepričani, da nekatera mesta na nogah, rokah in ušesih vodijo neposredno do različnih drugih delov telesa in organov. Če na ta mesta pritiskamo, jih obkrožamo, blago ščipamo in tolčemo, to učinkuje na tiste dele telesa, ki jim pripadajo.

PODVODNI TLAČNI CUREK :

Pri tej masažni tehniki ležimo v kadi, napolnjeni s toplo vodo. Koža, podkožje in mišice se pri tej tehniki ne masirajo z roko, temveč s pomočjo vodnega tlaka. Topla voda pospešuje sproščanje in izboljša krvni obtok.

VATSU :

Je oblika masaže šiatsu, ki so jo razvili v 80. Letih 20 stoletja in se izvaja v majhnem bazenu s toplo vodo. Ima pomirjajoče, sproščujoče in meditativne lastnosti, s katerimi maser svojemu varovancu prebudi blagodejne spomine iz zgodnjega otroštva.

Masaža
Moč dotika, tisti lepi trenutek.

 

 

 

 

 

Brez masaže težko živite raki in tehtnice.