Ločena – Kako se je moje življenje obrnilo.

Sem ločena ženska, stara 40 let in v zadnjih mesecih se je moje življenje obrnilo na glavo. Po ločitvi sem začela še bolj skrbeti za svoje telo in videz in zavedam se da sem še zelo privlačna. Sin ima prijatelja, ki pogosto zahaja v naš dom in pred nekaj časa sem opazila, da sem temu prijatelju zelo všeč. Težava je v tem, ker je 15 let mlajši. Ob pogovoru z njim imam občutek, da je veliko bolj zrel kot marsikateri starejši moški.

Zadnjič se je oglasil, ko je bil sin odsoten in zgodilo se je, da sva se brez besed intimno zapletla. Bilo je čudovito, vendar sem ostala v nekakšnem krču. Sinu se bojim pogledati v oči, vsaki dan me je strah, da mu bo prijatelj povedal, kaj se je zgodilo. Čeprav sem ga lepo prosila da ostane diskreten. Najbolj žalostno pa je, da si ga kljub vsem oviram želim.

Ločena – Magdalena svetuje.

Spoštovana, v današnjih časih razlika v letih ne predstavlja več nobenih tabujev. V kolikor sta dve osebi resnično zaljubljeni in želita nadaljevati skupno pot. Ampak v vašem primeru gre za malce bolj zapleteno situacijo, saj je vaš sin oseba, ki vam pomeni vse na svetu. Točno poznate njegova mnenja in stališča, zato vam je jasno, da bi vam to početje vsekakor zameril in vas celo obsodil, da mu delate sramoto. Še hujše težave bi vam povzročil, če bi vse skupaj povedal tudi svojemu očetu.

Svetujem vam, da resnično poglobljeno razmislite o vsem tem.

Vprašajte se ali je ta prijatelj resnično oseba, s katero bi si želeli nadaljevati svoje življenje, ali je to morda povečana strast in pomanjkanje ljubezni in pozornosti v zadnjem času. Pogovorite se z mladeničem in ga določene zadeve direktno vprašajte. Morda tudi on potrebuje streznitev in vprašanje, koga bi s tem početjem lahko prizadela.

Mladi fantje v začetni fazi ob zreli ženski delujejo večinoma zelo samozavestno in odraslo. Prava slika pa se pokaže po nekaj mesecih, ko vsem temu v večini niso več kos. Takrat se običajno zaprejo vase, ali pa se začnejo ozirati za novo žensko, ki bi jim lahko nudila spontan odnos.

Priporočam vam, da greste na kakšen zmenek še s kakšnim nevtralnim moškim, ki ni povezan z vašim sinom, saj boste le tako spoznali, kaj se v resnici dogaja z vami. Seveda pa bodite pripravljeni, če boste nadaljevali s svojim početjem, da bo sin za zadevo slej kot prej izvedel.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.