Kaj početi in česa ne v času retrogradnega Merkurja?

Retrogradni Merkur, ki ga boste čutili od 17. februarja do 10. marca postavlja vse na glavo, kljub temu pa se ga ne bojte. Kljub temu obstajajo določene stvari, ki jih med retrogradnim Merkurjem ne bi smeli početi. Vsaka zgodba ima dve plati in to še posebej velja za Merkur. Torej, preverite, kaj početi in česa ne!

Po rimski mitologiji je Merkur služil kot posrednik med bogovi in ​​smrtniki.

Bil je tolmač, prevajalec in prevoznik blaga in sporočil. V resnici so njegovi retrogradni cikli namenjeni odzivu, ponovni oceni in ponovnem pregledu situacij v vašem življenju.

Kaj početi in česa ne v času retrogradnega Merkurja?

ČESA V OBDOBJU RETROGRADNOSTI NE BI SMELI POČETI?

 • Ne izlivajte svojih čustev preko sporočil

Verjamemo, da vsakodnevno pošiljate sporočila, toda retrogradnost Merkurja je znana po nesporazumih in večjih komunikacijskih kaosih. Lahko se vam zgodi, da pošiljanje napačnega besedila ob napačnem času ali še huje napačni osebi povzroči velik nesporazum. Torej, namesto, da pošljete napačno sporočilo, počakajte, ali raje pokličite.

 • Ne prevzemajte nobenih pomembnih obveznosti

Če se spuščate v nekaj povsem novega in morda nimate druge izbire, kot da podpišete pogodbo, je naš nasvet, da raje počakajte do direktnega gibanja Merkurja, ali pa vsaj poskrbite za branje drobnega tiska. Če se še vedno počutite negotove pri sprejemanju velikih odločitev, prosite za pomoč nekoga, ki mu zaupate, da vse skupaj pregleda tudi pred nadaljevanjem. Torej, ne glede na to, kako navdušeni ste, da začnete nekaj, za kar ste se tako zelo trudili, zdaj ni pravi čas.

 • Ne kupujte elektronike, avtomobilov ali telefonov

Merkur je tesno povezan s tehnologijo. Povzroči lahko, da se vse pokvarijo ali ne deluje tako kot bi moralo. Če morate opraviti nakup v tej smeri, bodite bolj previdni, opravite dodatne raziskave. Tudi k mehaniku v tem času raje ne hodite, saj lahko pride do dodatnih napak.

Retrogradni Merkur
 • Izognite se vsem kirurškim posegom

Če potrebujete takojšnjo in nujno operacijo, ne morete izbirati. Ampak, da če lahko izbirate datum, poseg kakršenkoli vrste raje prestavite.

 • Kopije pomembnih dokumentov

V času Merkurjeve retrogradnosti pogosto ugasnejo računalniki, zadeve se izgubljajo, komplicirajo. Nujno je, da v tem času naredite varnostne kopije, če shranjujete kaj pomembnega, da vam ne bo kasneje žal.

Kaj početi in česa ne, v tem turbulentnem obdobju?

 • Ne sprejemajte nove službe in ne začnite zaposlitve

Če to storite, vam bo morda žal. Vse skupaj morda ne bo tako, kot vam bodo obljubili. Preverite vse skrite malenkosti in raje še malce počakajte.

 • Načrtovanje sestankov

Izogibajte se načrtovanja sestankov in dogodkov, ker je večja verjetnost, da bo prišlo do zmede, napak in odpovedi. Nikar ne načrtujte raznih seminarjev, saj obstoja verjetnost, da ne bo dovolj prijavljenih ljudi.

 • Izogibajte se daljšim potovanjem

Če določenih potovanj ne morete prestaviti, se zavedajte, da lahko pričakujete nenavadne količine odpovedi letov v zadnjem trenutku in dolge zamude v zvezi s prevozi. Bodite bolj previdni, ker se v tem času lahko stvari izgubijo ali ukradejo. Ponovno preverite rezervacije ter vse dokumente, ki jih potrebujete.

 • Ne kupujte dragih stvari

Med retrogradnostjo Merkurja nihče ne razmišlja popolnoma jasno in kasneje boste morda obžalovali svojo odločitev. Samo počakajte, kajti če gre za res pomemben nakup, ga boste po retrogradnosti še vedno želeli. Poleg tega bo to vaš priboljšek, ne pa nekaj, kar vam povzroča glavobol zaradi prazne denarnice.

Retrogradni Merkur

KAJ BI MORALI V ČASU RETROGRADNOSTI STORITI?

 • Vrnite se v preteklost, ponovno se povežite s starimi strankami, prijatelji, ljubimci

Retrogradno gibanje Merkurja bo odprlo časovni stroj. Sedaj boste lahko ponovno prebudili prijateljstva ali odnos iz preteklosti. Delce sestavljanke boste lahko pobrali, jih sestavili in izvedli vse potrebne korake v smeri nove poti.

 • Vzemite si več časa zase, pojdite v naravo

Medtem ko retrogradni Merkur vpliva na vse okoli vas, razmislite o tem, da si vzamete nekaj prostega časa in uživate v izletu. Seveda pa lahko ta vpliv povzroči zaplete pri potovanjih in logistiki, zato namenite več časa za pripravo in preverjanje poti ter pustite prostor tudi za nepredvidene težave.

Preberite tudi NAJVEČJI KLEPETALKI ZODIAKA STA MERKURJEVI VAROVANKI