Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja rak

RAK IN RIBI

Vodni znamenji, kot sta Rak in Ribi, sta doma v svetu občutkov in čustev. Njuno srečanje je za skupno prihodnost lahko usodno. Delujeta skladno, intuitivno, razumeta in cenita potrebe drug drugega. To razmerje je od samega začetka obarvano s čustvi in se naprej razvija po naravni poti. Če se oba osredotočita na spodbujanje in podpiranje sopotnika, delujeta kot ljubeča partnerja.

Raku vlada spremenljiva Luna, ki je sokriva za njegovo občutljivost in čemernost. Vendar Neptun, ki poleg Jupitra vlada Ribi, s svojim vplivom pripomore, da se Riba prilagaja in razume Rakovo nihanje, posledično ustvarita stabilnejšo čustveno vzdušje.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja rak

Rak, ljubitelj varnosti in doma, vlaga trud v gradnjo srečne družine, enako zavzeto je prizadeven poslovno, finančno in uspešen na vodilnih položajih.

Umetniška, sanjaška Riba, ki si prizadeva v humanitarnih organizacijah, se odzove in nudi pomoč šibkejšim z zvestobo in s podporo. S pomočjo Jupitra, čigar varovanec je Riba, kaj kmalu ugotovita, da bo njuno skupno življenje deležno udobja. Združujejo ju strast, občutljivost in nežnost.

Rakovim odločitvam za finančno varnost Riba ne nasprotuje, nasprotno nudi veliko praktične podpore, kar dodatno potrjuje trdno stabilnost biti slišan! Lažja naravna kombinacija ljubeče Ribe z zvestim Rakom bogati njuno dolgo skupno življenje z veliko začetnico, ki se imenuje sreča.

RAK IN DEVICA

Rak in Devica si zelo pripadata in sta skladna, kot so rokavice na roko. Izpostavita spoštljiv odnos, brez večjih razlik in bojev za oblast. Dobro sodelujeta v korist obeh, zato uspešno dosegata skupne cilje in njune sanje lahko velikokrat postanejo realnost. Dopolnjujeta se pri skupnih romantičnih trenutkih in izpostavljata dobre poslovne odnose.

Rak je zelo očarljiv, topel, pravičen in tesno trajno navezan na prijatelje in ljubljene osebe. Ustaljen je in velikodušen. Ima talent za komunikacijo, je praktičen in zna poskrbeti za dobro vzdušje v delovnem okolju. Tako Devico kot Raka privlači lepo okolje in predvsem lep in urejen dom. Devica hoče v svojem okolju imeti red in sterilno higieno. Ima močno razvit govorniški talent, ki ga koristno uporablja sebi v prid.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja rak

Rak pa kot vodno znamenje najde pot skozi vsako odprtino.

Živi po načinu liberalnega duha, sprejema poraz brez pretirane zagrenjenosti. Povečani optimizem ga včasih zavede, da gradi, ne da bi prej utrdil temelje. Zgodi se, da hoče preveč, in mu tudi kdaj grozi, da bo vse izgubil.

V odnosu z Devico je precej zaščitniški in ljubosumen, čeprav bolj iz negotovosti kot po hrepenenju in oblasti. Ta kombinacija je naravna brez konfliktov, dobri sodelovalni odnosi, sloga in timsko delo. Odličen par v ljubezni, skupaj sta lahko uspešna in srečna.

RAK IN LEV

Rak kot žival z oklepom predstavlja občutljivost, sramežljivost in intimno poduhovljenost. Zato je Rak precej materinski tip. Sramežljivost je v Rakovem srcu zapisana z veliko črko. Je zelo ustvarjalen in globoko čustven, čeprav ima trdno lupino, medtem ko je Lev drzen, velikodušen in brez predsodkov. Ima veliko srce in je egocentrik.

Raki so zelo občutljivi in zamerljivi, medtem ko so Levi energični, okretni in naravno nadarjeni voditelji in inovatorji. Element ognja daje Levu izredno vitalnost in samozavest, v nasprotju z Rakom, ki je bolj umirjen, nezaupljiv in premalo samozavesten.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja rak

Rak uživa v Levovi družbi, dokler je duhovit in čustven.

Rak je tihi mojster zavlačevanja in pravi strokovnjak molčanja. Velikokrat je subjektiven in gleda na svet skozi prizmo svojih čustev. Ni ravno odločen in se marsikdaj pusti nadvladati Levovemu močnemu značaju. Med sabo vzpostavita dobro delovno vzdušje. Njuna prihodnost terja veliko energije in vloženega truda z manj jasno stabilnostjo.

RAK IN VODNAR

Ob srečanju Vodnarja z Rakom se lahko zgodi ljubezen na prvi pogled zaradi izjemne spolne privlačnosti in različnih pogledov na svet. Rak je ustvarjalno, vendar globoko čustveno znamenje v nasprotju z intelektualno pustolovskim čustveno samostojnim Vodnarjem. Rak se hitro globoko naveže in želi vsaj na začetku odnosa, ko je strast na višku, več pozornosti, kot je je pripravljen dati Vodnar.

Luna, ki vlada Raku, poskrbi za spremembe s svojo spremenljivostjo in nagajivostjo. Vodnarjev Saturn pa se intelektualno ohladi. Ta mešanica je zanimiva tudi zaradi Vodnarjeve sposobnosti za ohranitev stalnega pristopa, kar v kombinaciji z Rakom pomeni ustvarjalnost in čustveno moč.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja rak

Med njima je pomembno, da razvijata medsebojne cilje, sodelujeta, se dopolnjujeta pri različnih projektih, si delita delo in vlagata v skupno ustvarjalnost.

V nasprotnem primeru njun odnos preplavi nemir in ljubosumje. Vodnarjeva potreba po svobodi, neodvisnosti lahko zamaje stabilni odnos s čustvenim in domoljubnim Rakom. Vedeti je treba, da Rak potrebuje bližino, ljubezen in varnost. Ob upoštevanju vsega naštetega in s posluhom, s sprejetim dejstvom, da se vsako njuno potovanje konča z vrnitvijo domov, je njun odnos dolgoročno uravnotežen in uspešen.

Preverite ujemanje RAKA z ostalimi astrološkimi znamenji.

Za smernice na področju ljubezni preberite tudi LJUBEZENSKI HOROSKOP.