Bralka Tadeja potrebuje nasvet, dolgoletna prijateljica je zelo vzvišena in nesramna

S prijateljico sva močno povezani že od otroštva. Obe sva odraščali v manj premožni družini, tudi v času študija sva si delili sobo v študentskem naselju. Danes sva stari 35 let in seveda ima vsaka svoje življenje. Že nekaj časa je med nama nastal prepad. Obe sva v resnem razmerju, z eno razliko.

Midva s partnerjem se finančno komaj prebijava čez mesec, ona in partner pa živita v izobilju. On je zelo uspešen podjetnik, ki ji sicer posveča zelo malo časa, daje pa ji veliko denarja. Spremenila se je, njen način življenja se je spremenil, postala je pravi »snob«, ki si brez denarja več ne zna pričarati trenutkov dobre volje.

Potrebujete nasvet? Svetovanje in pogovor 090 66 56

Meni očita, da si premalo privoščim zase, vendar nikakor noče razumeti, da bi si tudi jaz želela kaj privoščiti, vendar si kljub redni službi žal ne morem. Moti me tudi to, da name gleda zviška in v njeni bližini se počutim kot manjvredna oseba. Kaj naj naredim saj jo imam rada in je moja edina prijateljica.

Tadeja

Nasvet bralki:

Spoštovana Tadeja, prijateljski odnos je v življenju nekaj najlepšega, če nas osrečuje, če pa ta odnos prerase v napetosti in dvome, pa je lahko tudi zelo obremenilen, kot ste opazili že sami. Vaša prijateljica nikakor ni sama kriva, da ji je bilo naklonjeno, da spozna partnerja, ki je premožen in najprej razčistite, če gre v vaših mislih morda tudi za ljubosumje. Ko boste vse misli in občutke povezane z njo in vajinim odnosom analizirali, boste morda celo prišli do odgovora, da je vaša prijateljica še vedno enaka oseba, le da so ji v življenju dane dodane možnosti, ki pa vsekakor vplivajo na osebnost.

Pogovorite se z njo in ji svoje občutke in dvome razložite na primerih, morda bo tako lažje razumela, kako se počutite.

Skušajte pa tudi zavrteti zgodbo v drugo smer. Kaj če bi bili vi na njenem mestu in ona na vašem? Kako bi vi ravnali? Menim, da lahko odnos ohranita, če se bosta o nesporazumih pogovarjali in ne vidim težave v tem, da sprejmete, če vas prijateljica kdaj povabi kam na svoje stroške.

Ne jemljite tega kot poniževanje ali izkoriščanje, ampak vzemite to kot prijazno gesto. Vzemite v zakup, da je vaša prijateljica v teh letih lagodja verjetno pozabila, kako je, ko se finančno komaj prebijaš iz meseca v mesec. Res je, da brez denarja ne moremo živeti, ni pa denar vse, česar se globoko v sebi verjetno zaveda tudi vaša prijateljica.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA SARA IMA TEŽAVO, SAJ SE MOŽ OBNAŠA KOT OTROK