Bralka Biserka se obrača po nasvet, saj ima težave s sinom in snaho

Sem vdova, ki se že nekaj let bori z življenjem. Sina sem vzgajala v dobri luči, sedaj pa se je nekaj mesecev nazaj preselil v mojo hišo s svojo partnerko, ki je moje čisto nasprotje. Ves čas se vtika vame, v moje gospodinjstvo in nikakor ni spoštljiva do mene. Ko sinu to omenim, doživi kolerične izpade in me ozmerja, da mu kradem njegovo srečo.

Bralka Biserka se obrača po nasvet, saj ima težave s sinom in snaho

Med njima ves čas slišim prerekanje, sina vidim, da ni zadovoljen, vendar noče videti prave slike. Jasno mi je, da jaz ne morem spreminjati njegovih odločitev, vendar me boli srce, ko ga vidim, kako je nemiren, nezadovoljen in nervozen. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim, saj sem pričakovala, da bom lahko imela v zrelih letih bolj umirjeno življenje, ter da me bo sin bolj spoštoval?

Biserka

Nasvet za bralko Biserko:

Spoštovana Biserka, otroci so največje bogastvo, včasih tudi bolečina, kot se dogaja v vaši situaciji. Kljub temu, da ste sina vzgojili v poštenega in iskrenega človeka, iz dneva v dan opažate, da mu vajeti počasi uhajajo iz rok. Opažate tudi, da je zelo nervozen in napadalen, kar včasih ni bil. Razumem, da vam to povzroča skrbi in bolečino, vendar je njegovo ljubezensko življenje njegova izbira, na katero žal nimate vpliva.

Lahko mu le svetujete, kar pa ste opazili, da izzove le težave, prepire in napetosti, to posledično daje njegovi partnerki še večjo moč, da je do vas nespoštljiva in da si dovoli negativno ravnanje in manipulira.

Bralka Biserka se obrača po nasvet, saj ima težave s sinom in snaho

Sicer pa, hiša je vaša, torej lahko postavite svoja pravila, kar seveda ni enostavno. Za to dejanje boste morala biti močna, samozavestna in odločna, pričakujete pa lahko tudi nestrinjanja in napad iz njune strani. Znano je, da se v večini primerov zaradi različnih karakterjev pojavljajo nestrinjanja med taščo in snaho, potrebno pa je sprejeti neko navidezno mejo, da odnosi potekajo vsaj približno tako, kot bi morali potekati. Sinu razložite, da je njegov odnos njegova izbira, ampak da pričakujete v svojem domu več spoštovanja in upoštevanje skupaj postavljenih pravil ter umirjenosti. Kot tašča boste morala sprejeti njegovo odločitev, niste pa dolžna prilagajati se njegovi partnerki.

Res pa je, da se njegova partnerka ne zaveda dovolj dobro, da ko je stopila v partnerstvo z vašim sinom, je postala tudi del njegove družine, še posebej zato, ker biva v vaši hiši. Če pa vsega skupaj kljub vsemu ne boste uspeli rešiti, jima lahko predlagate, da se odselita na svoje, kjer bodo pravila samo njuna in se ne bo potrebno ves čas prilagajati. Vendar najprej razmislite, ali si resnično želite ostati sami.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALEC SAŠO JE OBUPAN, SAJ GA ŽENA NEPRESTANO ZAVRAČA