BERNARDO MOČNO SKRBI DRUŽINSKO OBDAROVANJE

Bralka Bernarda je v finančni stiski, zato jo zelo skrbi družinsko obdarovanje otrok
Ste se znašli v težavah? Pokličite na 090 44 11.

Bralka Bernarda je v finančni stiski, zato jo zelo skrbi družinsko obdarovanje otrok

Predviden čas branja: 3 minutes

Smo družina z dvema otrokoma, ki žal komaj shajamo iz meseca v mesec. Samo stisko smo vsi skupaj nekako sprejeli. Problem pa je decembrski čas, ki je povezan z obdarovanji, povsod. Otroka sta sicer zelo skromna, vendar ne vam, kako bomo izpeljali vsa obdarovanja, saj vsi njuni sošolci in prijateljčki nosijo draga darila, ki si jih naša družina ne more privoščiti.

Moja največja travma pa je skupno praznovanje božiča pri naši družini, kjer bosta prisotna tudi brat in sestra s svojimi otroki, oba odlično situirana z zelo dragimi darili.

Bralka Bernarda je v finančni stiski, zato jo zelo skrbi družinsko obdarovanje otrok

Že sedaj mi je slabo ob misli na skupno odpiranje daril, saj sem imela v lanskem letu občutek, da so nas vsi gledali zaničljivo, da ne govorim o njihovih darilih, ter pogledih. Ne želim pa otrokoma uničiti božiča, saj rada obiščeta skupno večerjo, ker se tam srečata z bratranci in sestričnami, ki so seveda vsi v novih znamkah, vedno lepo oblečeni, z novimi igračami in pripomočki, o katerih lahko moja otroka smo sanjata. Ne vem več, kako naj premostim to žalost in napetost?
Bernarda

Nasvet bralki

Spoštovana Bernarda, težki časi, ki nas obhajajo, marsikateremu staršu privabijo v decembrskem času solze na oči. Starši, ki so finančno dobro podkovani, se vsega tega niti ne zavedajo in morda celo ne razumejo te stiske in ne obračajo pozornosti na to, da bodo z dragimi darili morda nekoga spravili v zadrego. Morda imata vaš brat in sestra popolnoma drugačen namen. Ker se zavedata, da vi otrokom večjih daril ne morete kupiti, je morda to razlog, da potem vašim otrokom namenita več pozornosti.

Bralka Bernarda je v finančni stiski, zato jo zelo skrbi družinsko obdarovanje otrok

Glede na dejstvo, da poznata vašo situacijo, verjetno tudi ne pričakujeta, da bodo vaša darila za njune otroke v enakih vrednosti, zato se čim prej znebite tega manjvrednostnega občutka, ki vas razžira v notranjosti in vam kvari prazničen duh.

Sami ste napisali, da sta vaša otroka zelo skromna, torej sta sprejela vaše denarno stanje, sedaj pa ste na vrsti še vi, da sprejmete situacijo in se skušate, ko se gre za darila kdaj morda znajti tudi drugače, brez da bi za darila zapravili goro denarja, ki ga nimate na razpolago. Še lažje za vas pa bi bilo, da se o vseh teh zadevah z bratom in sestro odprto pogovorite, s tem se boste bremena rešili tudi v prihodnje. Morda pa se v prihodnje izboljša tudi finančno stanje vaše družine.

Pripravljeno za Govori.se