ADRIJANA JE ZELO ZASKRBLJENA ZA STARŠE

Bralka Adrijana je zaskrbljena za svoja starša, potrebuje nasvet
Bralka Adrijana je zaskrbljena za svoja starša, potrebuje nasvet

Bralka Adrijana je zaskrbljena za svoja starša, potrebuje nasvet

Moja starša sta se pred nekaj meseci ločila. Ker študiram v Ljubljani, med tednom živim tukaj in glede na vse njune dolgoletne konflikte, sem bila popolnoma prepričana, da je ločitev edina možna rešitev. Sedaj pa so se težave šele začele. Mama, ki se je preselila v manjšo hiško na deželi, ugotavlja, da vsega dela ne zmore sama, ves čas me kliče in mi razlaga, kako bi lahko z očetom to lepo skupaj urejala, ter naj ji pridem pomagat na zemlji, daj ne zmore sama.

Oče, ki je ostal v našem stanovanju v bloku, se pa po drugi strani ne znajde.

Bralka Adrijana je zaskrbljena za svoja starša, potrebuje nasvet

Ne ve, kako oprati oblačila, nikoli v življenju ni stal za štedilnikom in podobno. Ko pridem k njemu, se počutim kot gospodinja in poslušam njegovo tarnanje, da šele sedaj vidi, kako je mama znala vse to lepo urediti. Nato sem oba postavila pred dejstvo, da bi morda morala poskusiti znova. Oba sta trmasta, nadrla sta me, naj se brigam zase. Saj se brigam zase in tako želim tudi v prihodnje, vendar me ona dva ves čas obremenjujeta s svojim nezadovoljstvom. Kaj naj storim, saj imam oba zelo rada, rada pa imam tudi sama sebe.
Adrijana

Nasvet bralki

Spoštovana Adrijana, res je, ujeta ste v vrtinec svojih staršev, ki bi naj vam svetovala kako in kaj v življenju. Znašla ste se v zoprni situaciji, saj ste bila tudi vi prepričana, da je ločitev glede na njuno dolgoletno nerazumevanje edina primerna odločitev. Sedaj ste v dvomih, razumem vas, saj imate tudi vi občutek, da bi bilo morda najbolje, da se vrneta nazaj, sta skupaj in vas enostavno ne obremenjujeta več s svojim težavami.

Vendar zanju vse skupaj ni tako enostavno, saj sta v nekakšni fazi prebolevanja ter soočenja z novim načinom življenja, bolj samostojnim, kar vsekakor prinaša določene dvome in strah.

Bralka Adrijana je zaskrbljena za svoja starša, potrebuje nasvet

Od njiju je odvisno, kako bosta sprejela to obdobje in kaj bosta naredila v prihodnosti. Morda je čas, da se kljub vsemu poskušata odtrgati od zakoreninjenih prepričanj in se podata v nov način življenja. Najprej pa obema razložite, da niste njuna svetovalka v situaciji, kjer se nahajata, da ste le hčerka, ki ima oba zelo rada, ter da jima boste z veseljem dala kakšen nasvet, ne pa se odločala namesto njiju in krpala njuna ranjena srca.

Čeprav imam občutek, da je le vprašanje časa, kdaj bosta ugotovila, da očitno ne moreta delovati drug brez drugega. Vaša naloga pa je, da sprejmete njuno odločitev, kljub temu pa lahko postavite kakšno mejo, ko presežeta vaš dober okus s svojim obremenjevanjem.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA BLANKA JE OSAMLJENA IN RAZOČARANA in BRALEC GORAZD: MANJŠA PREŽIVNINA TER JEZNI HČERKI