ZPMS potrebuje pomoč, skupaj zmoremo

Humanitarni bonton bo v naslednjih dneh in mesecih ogledalo naše družbe. Upamo in želimo si, da bomo na Slovenijo ponosni!

Pojav epidemije nas je po eni strani močno razdvojil, po drugi strani pa kriza kriči po solidarnosti, povezovanju in pomoči.

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije opažamo, da se od svojega obstoja, torej od leta 1953, kar skrbimo za otroke, mladostnike in družine v stiski, s tako hudo humanitarno stisko še nismo srečali. In kot kaže, nas najodgovornejše in težko delo – celovita skrb za najranljivejše, naše otroke – še čaka. Zagotovo bo uspešnost pomoči v veliki meri odvisna od vseh nas, ki lahko pomagamo.

ZPMS potrebuje pomoč, skupaj zmoremo
ZPMS potrebuje pomoč, skupaj zmoremo

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je humanitarna organizacija, ki vedno »vskoči« s svojimi aktivnostmi, ko ljudje potrebujejo pomoč.

Žal velikokrat krpamo stiske in bolečine družin, ki si boljšega življenja ne zmorejo privoščiti.

»Ko bo epidemije konec in ko bo socialna slika pokazala vse svoje zobe, bo naše poslanstvo dobilo pomen, kot ga ni še nikoli. Danes pod pragom revščine živi 45.000 otrok po vsej Sloveniji. Kako bo po epidemiji, si ne znam predstavljati. Bojim se, da veliko huje. Odvisni bomo od pomoči države in vseh državljanov,« pravi Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

KAKO LAHKO POMAGATE DRUŽINAM V STISKI V ČASU EPIDEMIJE?

Otroci in družine v stiski potrebujejo našo pomoč.

Za pomoč družinam v času epidemije lahko pomagate z nakazilom:

TRR pri Abanki:SI56 0510 0801 5645 025
sklic na številko: 00 07-245010
koda: CHAR
namen: DONACIJA ZA POMOČ OTROKOM

naslov: Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Ali pošljete SMS na številko 1919 s ključno besedo SMEH5 ali SMEH.

Želimo vam, da ostanete zdravi, mislite na druge, nase, še posebej pa na otroke! Njihovo zdravje je odvisno od nas odraslih.

Hvala za vašo pomoč!

Zveza prijateljev mladine Slovenije