Včasih je potrebno v določeni situaciji ali določenim ljudem reči NE

Prav je, da ste prilagodljivi, vendar biti preveč prilagodljiv pomeni ustreči vsem v vsem, kar pa je lahko zelo obremenilno. Tako na področju kariere, kot tudi na zasebnem področju. Največja umetnost je zaznati, kdaj je potrebno nekomu reči ne, brez obžalovanja. Pomembno je, da prepoznate, kdaj vas nekdo ali nekaj moti. Običajno gre za situacije, ko začutimo ob določeni prošnji nekoga nelagodje, vendar skušamo zaradi drugih interesov kljub temu ustreči. Običajno je boljša možnost reči ne, kot pa da počnemo nekaj kar ni v skladu z našimi interesi ali željami.

Včasih je potrebno v določeni situaciji ali določenim ljudem reči NE

V teh situacijah se morate naučiti, kako reči “ne”. Beseda “ne” je enobesedni stavek, ki ga je dobro uporabiti, ko čutite, da nečesa ne želite, da vam ne ugaja.

Recite “ne” določenim zadevam, ne samo ljudem in začutili boste olajšanje.

Zelo učinkovit način, da nekomu na kariernem področju rečete “ne”, je, da osebi, ki vas nekaj prosi rečete, da bi jo verjetno razočarali, saj nimate dovolj strokovnega znanja.

Prepoznajte razliko med priložnostjo in motečimi dejavniki. To se začne s poznavanjem vašega osebnega ali poklicnega poslanstva. Če poznate svoj namen, strokovnost, poslanstvo, lahko rečete “ne”, ko nekdo pride k vam z nečim, kar moti vaše ustvarjeno poslanstvo.

Napotite na področju kariere ljudi, ki vas negativno vznemirjajo k nekomu, ki je bolj usposobljen od vas. Če ne morete storiti nečesa, kar vas prosijo, jim raje ponudite nekaj drugega. To na splošno deluje ravno tako dobro, da ohranja odnos. Včasih ljudje za odgovor ne sprejmejo “ne”, včasih pa poskusijo znova vprašati. Poskušajte biti vljudni in se nasmejati ter ponoviti, kar ste že povedali, včasih mora biti vaš NE bolj odločen.

Misli so notranje strune, ki premikajo okoliščine in situacije.

Vi ste tisti, ki premikate te strune in svoje življenje naredite srečnejše in bolj zadovoljne. Ko postanete gospodar svojih želja, ko se naučite reči ne, pridobite moč, da izboljšate svoje notranje in čustveno življenje, materialno in finančno stanje ter duhovno zavest.

Katera astrološka znamenja znajo odločno reči NE?

Beseda NE je ob nelagodju ali nestrinjanju najbolj blizu ovnom, bikom in kozorogom.

Katera astrološka znamenja imajo običajno težavo reči NE?

Beseda NE gre težko iz ust rojenim v znamenju tehtnice, raka in rib.

Preberite tudi ČUSTVENI ŠOK: KAKO RAVNATI, KO VAS DOLETI?