Zakaj tako težko razumemo ljudi, ki so rojeni v znamenju tehtnice?

Negativno plat tehtnic je nekoliko težje zaznati, ker se tehtnice zavedajo, da premorejo številne dobre lastnosti, tako da so prepričane, da se jim kakšna slaba lahko spregleda. Spreminjanje tempa in razpoke, ki nastajajo preko konfliktov so dejavniki, ki potegnejo na plano temno plat tehtnice.

Tehtnice so uravnotežene in imajo potrebo po harmoniji, vendar se ne zavedajo, da je njihova potreba po harmoniji velikokrat razlog za številne zaplete in težave v njihovem življenju. Prav tako se ne zavedajo, da večkrat s tem, ko ne odgovorijo, prispevajo k kaosu in nerazumevanju.

Na žalost njihova ideja, da poskrbijo, da so vsi drugi srečni, vključuje lastno nezadovoljstvo, saj vso energijo porabijo, da ustrežejo tistim, ki so jim vsaj približno blizu.

Zakaj tako težko razumemo ljudi, ki so rojeni v znamenju tehtnice?

Zaradi svoje povečane note pravičnosti so lahko zelo nepristranski in problematični. Tehtnice rade delujejo, kot da imajo vse pod kontrolo, kar jih večkrat popelje do tega, da so na koncu razočarane. Čeprav so tehtnice v večini priljubljene in samozavestne, so mnoge med njimi zaradi nesigurnosti vase nepriljubljene in negotove, ter zaskrbljene zaradi mnenja drugih.

Za tehtnico je zelo pomembno, da se počuti cenjeno in zaželeno, prav tako tudi priljubljeno.

V daljših odnosih in družini so bolj hladni ter strogi, kot na začetku, prav tako se več ne izogibajo konfliktom. Zlasti v dolgoročnih odnosih se pokažejo lastnosti, ki morda niso takšne, kot ste jih ob tehtnici zaznavali na začetku. Zaradi potrebe po priljubljenosti bodo večkrat ohranili lažni nasmeh in osebnost samo zato, da bodo nekoga obdržali v življenju, tudi če jim ni najbolj pri srcu. Ko so slabe volje ali vznemirjene se prelevijo v trmasto bitje, iz katerega je treba vleči besede.

Tehtnice živijo v svojem primežu sreče in elegantno ignorirajo bolečino drugih, da sami ne bi čutili bolečine.

Zameglitev njihovega vida z negativnostjo, prihaja z zanikanjem in odporom. Posledica tega je, da tehtnice, ko se nakopičijo težave, pretiravajo v temnem objemu depresije, tesnobe in žalosti. Lahko tudi prevzamejo bolj čustveno manipulativno vlogo in krivijo svojo vzgojo ali neko vrsto čustvene preteklosti, da bi dobili glas sočutja in bili oproščeni krivde.

Zakaj tako težko razumemo ljudi, ki so rojeni v znamenju tehtnice?

V odnosih lahko tehtnice nekoga zapustijo čeprav ga imajo radi, preprosto zato, ker ne ustreza zunanji podobi, ki si jo želijo imeti ob sebi.

Tehtnice ustrezajo standardom lepote in pričakujejo, da bodo tudi pri ljubljeni osebi lahko občudovale lepoto, zato so mojstri kritike, ko govorimo o zunanji podobi. Težko je ustrezati njihovi predstavi in tudi ko mislite, da vam je uspelo, bo tehtnica našla nekaj, kar ji ta trenutek ni všeč. Tehtnice so neverjetni govorci, ki vedno najdejo argument, seveda v svoj prid. So mojstri diplomatskih izgovorov, bojijo se odkrito povedati, kako se počutijo v določeni situaciji.

Tehtnica je pogosto lahko neresna pri trošenju denarja in lahko se preveč prepusti finim stvarem ter pozabi na vsakodnevne odgovornosti. Drage nakupe lahko pogosto opravi zaradi želje in ne zaradi potrebe. Če si tehtnica ne more privoščiti razkošnega kosila s sladico, bo raje ostala doma in poiskala kakšen izgovor.

Tehtnice se pretirano zavedajo svojega vpliva na druge in večkrat govorijo točno to, kar želi druga stran slišati. To lahko vodi v pritoževanje nad samim sabo in na obtožbe, da jih drugi ne razumejo. Ustvarijo lahko kompleksne utemeljitve in so slepi za trpljenje drugih, kadar to ne ustreza sliki, ki jo želijo videti.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi TEHTNICA, ŽENSKA, KI JI JE LEPOTA PODARJENA ŽE OB ROJSTVU