Zakaj se ne cenite dovolj? Je morda krivo tudi vaše znamenje, v katerem ste rojeni?

Verjetno se večkrat sprašujete, zakaj vas določeni ljudje ne spoštujejo, ter v določenih situacijah odreagirate na način, kot da se ne znate postaviti zase. Horoskop vam podaja odgovor, zakaj včasih ne spoštujete dovolj sami sebe, oziroma v življenju ne zahtevate več, oziroma tisto, kar si resnično zaslužite.

OVEN

Oven izzivov ne zna dobro oceniti, zato ga zamika prav vsak, tudi tisti, kjer na koncu ne žanje slave. Zaradi zelo strastne in temperamentne narave v življenju velikokrat pomešate ljubezensko in poslovno življenje. Kar vas vodi v situacije prilagajanja, ki dobesedno kradejo vaše samospoštovanje. Zaradi vaše aktivne, svobodne in pronicljive narave, delujete kot najbolj samozavestni na svetu, vendar temu žal ni tako, saj takrat, ko bi morali, ne znate dovolj poskrbeti zase.

BIK

Vaši standardi krepko padejo, ko se zaljubite. Takrat ste se pripravljeni žrtvovati in popolnoma prepustiti, vendar pozabljate nase in na svoje potrebe. Želite, da je vedno tukaj nekdo, ki mu ni vseeno za vas, kjer čutite občutek varnosti. Razočarani ste, če ljubezni in pripadnosti ne dobite nazaj. Takrat se lahko spustite celo do točke, da se ponižate in nato razočarano odidete. Na poslovnem področju se biki veliko lažje postavite zase in sledite ciljem.

Zakaj se ne cenite dovolj? Je morda krivo tudi vaše znamenje, v katerem ste rojeni?

DVOJČKA

Dvojčki velikokrat pozabljate, koliko ste vredni in kaj si v resnici zaslužite, saj ste toliko obremenjeni s hitrim tempom, klepetanjem in s težavami drugih, da enostavno pozabite nase. Prav je, da imate radi družbo in dogajanje, vendar se lahko znajdete v težavah, če ste predolgo sami. Zato se naučite umiriti se in zahtevati od ljudi, da vas bolj spoštujejo, kljub temu da ste vihravi, površni in neodločni.

RAK

Raki se prelahko in prehitro spustite v ljubezensko razmerje in se preveč oklepate partnerja, kar lahko pripelje do težav. Najprej intenzivno razmislite, kaj je tisto kar si srčno želite. Šele nato se usmerite k temu, da se naučite postaviti zase in da se predvsem naučite reči ne, takrat, ko vam nekaj ne ustreza. Pokažite, da biva pod nežnim oklepom odločna oseba, za pozornost katere se je potrebno bolj potruditi.

Preberite tudi POT DO USPEHA ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE

LEV

Levovi nizki standardi so posledica tega, da vas preveč fascinira zunanjost in da se premalo poglabljate v notranjost. Na koncu običajno sledijo razočaranja, saj ne razumete, kako je lahko nekdo užalil kralja. Tudi odlično finančno stanje vas lahko zaslepi, da pristanete nekje, kjer niti približno niste zadovoljni. Torej nikar ne dovolite, da vas nekdo ponižuje ali manipulira z vami samo zato, ker vam nudi določeno materialno ugodje in zunanji blišč.

DEVICA

Samokritičnost je hvale vredna vrlina, vendar jo Device preveč poudarjate in upoštevate v svojem življenju. Ves čas želite popravljati in spreminjati vse okoli sebe, zato se vam določeni ljudje enostavno izognejo in vas ne cenijo dovolj. Ne prevzemajte odgovornosti, ki vam ne pripada in ne bodite vi vedno tisti, ki bi lahko nekaj naredili boljše ali drugače. Naučite se sprejeti, da določeni ljudje uživajo v svoji zmedi, in bolj vas bodo začeli spoštovati.

Zakaj se ne cenite dovolj? Je morda krivo tudi vaše znamenje, v katerem ste rojeni?

TEHTNICA

Ker tehtnice ne marate konfliktov, zapletov in glasnega govorjenja, se velikokrat v življenju enostavno prilagodite in se ne postavite zase, saj vam ni do prepiranja. Kljub vsemu bi morali imeti včasih tudi zadnjo besedo. Še posebej ko se gre za vaše odločitve, na katere drugi tako zelo radi vplivajo. Ker ste nežni, pošteni in umirjeni, pričakujete to tudi od drugih, zato velikokrat pristanete v razočaranju ter nemočni, kar vam povzroča občutek, da vas ljudje ne spoštujejo dovolj.

ŠKORPIJON

Škorpijonova trma in strast sta krivi, da se naveže, zaljubi in nato vztraja do konca, tudi če je vsem okoli njega jasno, da razmerje nima dolgoročne perspektive. Čeprav je močan karakter se v tem primeru poniža in čisto pozabi na samospoštovanje. V glavi mu šviga maščevanje in občutek, da je v vse skupaj vložil preveč truda in časa, da bi odšel. Na ostalih področjih življenja ste vi tisti, ki imate odlične predloge, vendar vas večkrat ne upoštevajo.

Preberite tudi LESTVICA ZNAMENJ, GLEDE NA NJIHOVO TEŽAVNOST V RAZMERJU

STRELEC

Ko se Strelec nečesa spomni, se mora to zgoditi takoj. Nima nobenega potrpljenja in ne mara čakati nikogar, sam pa vedno zamuja, zato pri ljudeh v okolici ustvari vtis nemirnega zamudnika, ki se ne zna nikoli popolnoma posvetiti. Imate občutek, da zaslužite najboljše, vendar se boste morali za to, če boste želeli, da vas spoštujejo tudi bolj potruditi. Samo pričakovanja žal niso dovolj. Poleg tega ljudem pokažite, da znate biti tudi odgovorni in točni.

Zakaj se ne cenite dovolj? Je morda krivo tudi vaše znamenje, v katerem ste rojeni?

KOZOROG

Ker ste Kozorogi vzgojeni tradicionalno, premorete veliko spoštovanja do drugih, sami sebe pa v večini premalo cenite, saj imate vedno občutek, da bi lahko nekaj naredili še boljše. Če se nahajate v finančnih težavah se raje umaknete iz obzorja, kot da bi priznali, da vam enostavno ni uspelo. Saj imate občutek, da vas potem ne bodo več spoštovali. V ljubezenskih razmerjih si veliko dovolite, zato ste na dolgi rok v nevarnosti, da vas partner vzame za samoumevnega.

VODNAR

Vodnarji ne marate velikih sprememb in z lahkoto dopuščate, da ostajate v svoji coni udobja, medtem ko pričakujete, da bodo drugi poskrbeli za vas. Ljudje vas vidijo kot razvajeno bitje, ki vedno vse ve in zna, vendar ni pripravljeno nesebično priskočiti na pomoč. Ker se niste sposobni prilagoditi, ste težka izbira za marsikoga, zato lahko dobite v razmerjih hitro občutek, da vas nasprotna stran ne spoštuje dovolj. Sicer pa, ker ste najboljši, se s tem ne obremenjujete!

RIBI

Ribice želite vedno zadovoljiti željam in potrebam drugih, kar pa se običajno za vas ne konča najboljše, saj se potem znajdete v svojem svetu razočaranja, labilnosti in pesimizma. Ne dovolite, da vam partner, družina ali prijatelji začrtajo vašo pot in govorijo. Kaj je najbolje za vas, ampak se začnite odločati sami, s tem boste počasi zgradili tudi samospoštovanje, kar vas vodi v sproščenost in večje zadovoljstvo.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi LESTVICA ZNAMENJ, GLEDE NA NJIHOVO TEŽAVNOST V RAZMERJU