Bralka Tina se je vrnila iz tujine in doživela veliko razočaranje s strani prijateljic

Izgubljena sem, saj se mi življenje v zadnjem času podira. Nekaj let nazaj sem se zaradi finančne stiske bila primorana odseliti se v tujino, z namenom zaslužka.  Ko sem odhajala, so mi moje tri najboljše prijateljice iz otroštva zatrjevale, da se nikoli ne bomo ločile.

Že takrat, ko sem bila v tujini, so bili njihovi kontakti zelo redki, poleg tega, kadarkoli sem kaj vprašala, sem dobila nazaj stavek v stilu«Ti ne razumeš, ker živiš v drugem okolju«.

Takrat sem se tolažila, da bo bolje ko se vrnem.

Bralka Tina se je vrnila iz tujine in doživela veliko razočaranje s strani prijateljic

Vendar je moja vrnitev nekaj mesecev nazaj prinesla še večje razočaranje, saj so me moje tri prijateljice dobesedno ignorirale. Že tako imam nizko samopodobo. Ker se ves čas v življenju borim, tole kar se je zgodilo, pa me je popolnoma razočaralo. Saj se počutim popolnoma izgubljeno in izigrano. Kaj naj storim?

Tina

Spoštovana Tina, odhod v tujino prinese s sabo veliko pozitivnih točk, seveda pa ob vrnitvi v svoje okolje tudi nekaj težav.

Saj imajo v večini ljudje, ki ostajajo, občutek, da smo drugačni, ker smo odšli, ker smo se iztrgali iz njihovega okolja. Morda so prijateljice celo ljubosumne, da ste v življenju okusila več in vam tega ne znajo razložiti ali priznati.

Zanje ste enostavno postala drugačna, tudi če v resnici niste. Medsebojno druženje jih še bolj drži v celoti. Glede na dejstvo da vas dolgo ni bilo, so se nekako znašle same in sedaj ste vi v njihovi družbi verjetno nekakšen dodatek. Ki ga sicer sprejemajo, vendar ne popolnoma. Seveda se je potrebno najprej z njimi pogovoriti, saj pravite, da ste si bile zelo blizu.

Bralka Tina se je vrnila iz tujine in doživela veliko razočaranje s strani prijateljic

Če jim še kaj pomenite, bodo razumele vašo stisko in vas spustile nazaj v svoj krog.

Če pa boste imela smolo in vas ne bodo razumele ter se bodo še naprej izmikale druženjem, potem morate žal globoko v sebi sprejeti, da je prijateljstvo zaključeno. In se usmeriti v nova spoznavanja in druženja, kar seveda ni enostavno. Vendar je priporočljivo v življenju ostati odprta tudi za nove ljudi.

Nikar ne pojdite v nova prijateljstva z namenom, da zamenjajo vašo bolečino povezano s prijateljicami, ampak vstopite v nove odnose s svežo energijo in čas bo pozdravil vašo bolečino.

Pripravljeno za Govori.se