Tatjana potrebuje nasvet, saj sta se hčerki družinskih prijateljev sprli!

S partnerjem sva bila že dolga leta družinska prijatelja z znanci, s katerimi smo tudi preživljali skupne dopuste. Naši hčeri sta podobne starosti, zato sta se veliko družili in bili zelo dobri prijateljici, veliko časa sta že od otroštva dalje preživljali skupaj.

Nekaj mesecev nazaj sta se hčeri močno sprli, od takrat so se čudno začeli obnašati tudi prijatelji, ki za spor krivijo najino hči. Ter nočejo slišati, da sta krivi obe in da to nima nobene povezave s stanjem in z našim odnosom. S svojo hčerjo sva se pogovorila, ona zatrjuje, da je kriva njihova hči. Ter da ji je naredila nekaj takšnega, da se z njo ne bo več družila.

Tatjana potrebuje nasvet, saj sta se hčerki družinskih prijateljev sprli!

Ne vem, kaj nama je storiti, saj sva nanje zelo navezana in se počutiva razočarano in izigrano. Težko bova našla nove prijatelje, ki bi jim lahko tako zaupala. Bojiva se tudi, da se bo hči, zdaj ko nima več svoje prijateljice znašla v kakšni čudni, zanjo neprimerni družbi.

Tatjana

Spoštovana Tatjana, vaše težave so vsakdanjega značaja in marsikdo kdaj naleti nanje.

Saj več ljudi, povezanih v odnosu pomeni več možnosti za napetost in raznovrstne konflikte. Pravite, da vaši hčeri zaupate in verjamete in njena zgodba je, da jo je hči od prijateljev užalila. Torej bo temu po vsej verjetnosti res tako. Morda bi bilo bolj smiselno pustiti njun spor in se ne vpletati v to. Saj boste vse skupaj težko rešili, saj vsak verjetno ščiti svojega otroka.

Tudi prijatelji so najbrž glede na odzive mnenja, da njihova hči ni kriva.

Razumljivo pa je, da so vaju s partnerjem s temi izjavami na nek način užalili. Večkrat v življenju se zgodi, da določeni ljudje gredo iz našega življenja, ali na lep, ali na slabši način, vendar se običajno zgodi, da to mesto čez nekaj časa nadomestijo novi ljudje.

Tatjana potrebuje nasvet, saj sta se hčerki družinskih prijateljev sprli!

Da boste kot posameznik sposobna razvijati zdrave odnose, je pomembno primarno okolje, v katerem dajete otroku občutek ljubljenosti in varnosti ter spodbujate njegovo neodvisnost. Prav je, da se s hčerjo o vsem skupaj temeljito pogovorite, nikar pa je ne silite, da bi se morala hčeri prijateljev opravičevati, če resnično ni kriva za nastalo situacijo.

Tudi vidva s partnerjem se vprašajta, če ta odnos resnično tako močno potrebujeta, saj glede na situacijo verjetno nikoli več ne bo takšen kot je bil. Morda je čas, da tudi vidva spoznata nove ljudi in prineseta v vajino življenje svež veter.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BLANKA JE RAZOČARANA, SAJ STA SINOVA RAJE PRI OČETU