Študentka se je preselila v Ljubljano, kjer je osamljena

Sem študentka prvega letnika in sem se morala preseliti iz Prekmurja v Ljubljano. Pred odhodom v Ljubljano sem odraščala na podeželju. Imela sem nekaj dobrih prijateljev, ampak vsi ostajajo v tistem okolju. V Ljubljani se počutim zelo osamljeno.

Večina mojih sošolk je mestnih deklet in prav vidim in čutim, da se iz mene dobesedno skrivaj norčujejo in me ne sprejmejo v svojo družbo. Nimam dovolj denarja, da bi se oblačila kot one in hodila na drage zabave, zato sem popolnoma obupana.

Cele večere gledam televizijo, se zapiram vase in jočem, saj je to okolje zame nekaj najbolj groznega. Ne vem kaj naj storim, saj so pred mano še leta študija. Karin

Študentka je v Ljubljani osamljena, Magdalena ji svetuje

Draga študentka Karin, najprej naj vas potolažim. Skoraj vsak mladostnik, ki se zaradi študija vključi v mestno okolje nekaj časa navaja in prilagaja. Tempo je v Ljubljani malce drugačen, tudi navade ljudi. Pišete, da ste se prej Ljubljane zelo veselila in da ste imela čisto drugačno predstavo o vsem skupaj. Predvidevam, da bi se počutila čisto drugače, če bi imela ob sebi nekoga, ki ga poznate in vas spoštuje.

Glede na dejstvo, da sošolcev žal ne morete zamenjati, vam priporočam, da se povežete s kom iz svojih krajev, ki tudi biva v Ljubljani. Začnite kovati prijateljske odnose drugje, kar vas bo vsekakor utrdilo in vam povrnilo samozavest. Sigurna sem, da je veliko zabav namenjenih tudi študentom ter da ne zahtevajo finančnih vložkov, tako da poiščite kakšno možnost in se podajte novim dogodivščinam naproti, saj ste v najlepših letih, ko bi morala zvečer uživati v dobri družbi, ne pa jokati.

V mestu bi morala uživati in se družiti

Študentska leta so najlepša leta, s čemer se trenutno verjetno ne strinjate, ampak imate v prihodnosti vse možnosti, da polepšate svoja študijska leta. Verjemite, ko se boste začela gibati v družbi, si poiskala kakšen hobi in se usmerila k svojim željam, se bo vaše počutje izboljšalo: S tem boste začela v svoje življenje tudi privabljati pozitivne ljudi, kar vas bo osrečilo.

Nekaj poudarka pa namenite tudi svoji zunanjosti in prosite kakšno prijateljico iz svojega okolja, da naredi z vami kakšen cenovno ugoden stilski izziv. Verjemite, takoj se boste počutili drugače in tudi sošolke bodo na vas gledale drugače.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.