Bralka Sonja je postala žrtev mobinga in potrebuje nasvet

Pojavile so se mi težave, ob katerih sem postala nemočna, postala sem žrtev mobinga. Že desetletje delam v podjetju, kjer je bilo do pred kratkim odlično vzdušje. Z nadrejenim sva imela zelo profesionalen odnos in svoje delo sem vedno opravljala z veseljem. Že nekaj mesecev je vse popolnoma drugače, saj je v naš kolektiv prišla manjša ženska, ki želi prijateljevati z direktorjem.

Povzroča zaplete, najhuje pa je, da delava na enakih projektih, tako da mi ves čas daje občutek, da sem nesposobna in da ne sledim situacijam. Pojavljajo se mi glavoboli in napetosti, utrujena sem od prilagajanja. Vendar v sedanjem času službe ne morem kar pustiti, saj drugih možnosti nimam. Kako naj se rešim iz nastale situacije?

Sonja

Bralka Sonja je postala žrtev mobinga in potrebuje nasvet

Spoštovana Sonja, opažam, da so vaše težave tako globoke, da se selijo vsakodnevno tudi na vaše osebno področje.

Služba je področje, ki je v zadnjem obdobju postalo veliko bolj stresno. Še posebej zaradi hitrega tempa in novitet, ki se vrstijo s svetlobno hitrostjo in dajejo ljudem občutek, da jim ne morejo slediti.

V to kategorijo sodi tudi mlajši kolektiv, ki je usmerjen drugače in večkrat misli, da ima dovolj znanja, da lahko vodi ostale. Pišete, da ste se poskušali s to sodelavko že pogovoriti, vendar neuspešno. Saj ste naleteli na stavek, da ste verjetno samo ljubosumni, oziroma nevoščljivi. Torej je dejstvo, da pri njej s pogovorom ne boste dosegli ničesar. Preostane vam še možnost. Glede na to, da ste bili z direktorjem vedno v dobrih odnosih, da se obrnete nanj in mu razložite svoja stališča, oziroma to, da na takšen način žal ne morete umirjeno delati.

Pogovorite se tudi o možnostih menjave projekta, saj je verjetno za vas največji problem, da imata s to osebo skupne delovne naloge.

Bralka Sonja je postala žrtev mobinga in potrebuje nasvet

Kjer največkrat prihaja do napetosti, ki se odražajo na vašem slabem počutju. Vsekakor je prav, da ne razmišljate o tem, da bi zaradi teh neljubih energij in situacij zapustili službo, ki jo z veseljem opravljate učinkovito že več let.

Najpomembnejše za vas pa je, da ohranite svojo samozavest in občutek, da delate dobro, ter da ste dovolj strokovni na svojem področju. Čim manj pa se ozirajte na opazke nove sodelavke, katere namen je da vas spravi v kočljivo situacijo. Morda celo v situacijo, da se odločite za odhod, zato si tega preprosto ne smete dovoliti. Naj vas vse te težave utrdijo za prihodnost.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi STARŠI DELAJO RAZLIKE MED MANO IN BRATOM