Oh, ta samozavest, tvoje mnenje o sebi

Samozavest simbolizira tvoje zavedanje sebe, tvojih občutkov, želja ter potreb. Če imaš pozitivno in trdno samozavest potem zagotovo zaupaš vase in svoje sposobnosti.

Samozavest se ustvarja in nadgrajuje skozi tvoje izkušnje. Mnenje ki ga imaš o sebi in svojih sposobnostih. Ker imajo lahko drugi zelo velik vpliv na tvojo samozavest, se moraš zavedati, da si ti tista, ki imaš zadnjo besedo, ko gre za tvoje odločitve. Glavni pomen samozavesti boš zasledila pred dejanji, ko se sprašuješ, če si določene zadeve sposobna narediti ali spremeniti.

Nekatere pripadnice zodiaka ste srečnice, ki vas samozavest spremlja že od nekdaj. Zagotovo pa nisi vedela, da obstajajo različne vrste samozavesti. Preveri, kateri tip je podarjen tebi, glede na tvoje znamenje.

VEDENJSKA SAMOZAVEST

  • Ti je podarjena, če si rakica, tehtnica, devica ali škorpijonka.
  • Ta tip samozavesti kaže tvoje zaupanje v tvoje sposobnosti, da se spraviš v pogon. Se lotiš dela ali učenja in narediš določene stvari v svojem življenju, ne glede na naravo njihove zahtevnosti.

Oh, ta samozavest, tvoje mnenje o sebi

Vedenjsko samozavest pa lahko tudi razviješ. Prva stopnja, kateri moraš slediti je prepričanje vase in v to, da boš ukrepala in seveda zmogla. Druga stopnja je tvoje prepričanje, da se boš usmerila do konca svojih dejavnosti ter da boš dosledna. Tretja točka pa je prepričanje, da na tvoji poti ne smeš ustavljati ali končati zaradi ovir. Zadnja točka, težka, pa je, da moraš biti pripravljena prositi za pomoč, če jo potrebuješ. Torej nehaj se prepričevati, da boš vse storila sama.

ČUSTVENA SAMOZAVEST

  • Ti je podarjena, če si dvojčica, bikica, kozorginja ali levinja.
  • Ta tip samozavesti kaže da nimaš težav z zaupanjem v lastno sposobnost obvladovanja svojega čustvenega sveta. To pomeni, da znaš zaznati in prepoznati svoje zaznave, da v življenju sprejemaš prave čustvene odločitve, da znaš odreagirati, ko se pojavita žalost ali bolečina ter da znaš delovati in ustvarjati zdrave, trdna odnose.

Oh, ta samozavest, tvoje mnenje o sebi

Čustveno samozavest boš dosegla, ko boš močno prepričana v sposobnost, da si sama svoj gospodar čustvenega sveta, ki ga doživljaš. Prvi korak na tej poti je prepričanje v tvojo sposobnost prepoznavanja lastnih čustev. Druga točka je prepričanje v tvojo sposobnost izražanja lastnih čustev in sposobnost da to, kar čutiš v notranjosti, izraziš tudi v zunanjem svetu. Tretji korak je prepričanje v tvojo sposobnost, da se lahko povežeš z drugimi ljudmi na ljubeč in iskren način. Zadnja točka je prepričanje v tvojo sposobnost, da lahko poiščeš ljubezen, sočutje in ostale lepe vrednote v vseh situacijah. Tudi tistih, katerim bi se najraje izognila ter se zavedaš, da je tisto kar daješ ljudem še kako dragoceno.

DUHOVNA SAMOZAVEST

  • Ti je podarjena, če si ovnica, strelka, vodnarka ali ribica.
  • Ta tip samozavesti, ki je velikokrat ključnega pomena, je tvoje zaupanje v vesolje, tvoje prepričanje, da se te tvoja pot vodila v pravo smer, tvoj optimizem, ki te reši pred slabim počutjem in tvoje prepričanje, da živiš z razlogom.

Duhovna samozavest ti omogoča lažje življenje, z več pozitivne energije. Prva stopnja bo dosežena, ko boš prepričana, da je vesolje univerzalna ljubezen, ki stremi k nenehnemu razvoju in izhaja iz pozitivne usmeritve, ki preprečuje blokade, bolezni in težave. Druga stopnja je, da si prepričana, da te bo vesolje opozorilo ob pravem času ter da ima zate pripravljen posebni red, ki se ga je potrebno držati. Zadnja stopnja pa je izguba popolnega nadzora nad sabo in nad vsem. Torej prepusti se vesolju, da te vodi po pravi poti.

Pripravljeno za Cosmopolitan.si

Preberite tudi SPADATE MED ŽENSKE, KI V RAZMERJU VODIJO?