Bralka Patricija je razočarana, saj ji je najboljša prijateljica odtujila, oziroma vzela idejo za projekt

Predviden čas branja: 4 minutes

Že nekaj let sem zelo uspešna na svojem področju kreativnega oblikovanja. Ves čas zaupam vase in v svoje sposobnosti, tako sem svoj novi projekt seveda razložila svoji zelo dobri prijateljici. Nisem pričakovala, da me bo skritizirala, da z moje strani pričakovala kaj boljšega, bolj dodelanega. Ok, sem si mislila, vem da je dober, morda pa njej res ni všeč, ter je iskrena in mi je to povedala.

Bralka Patricija je razočarana, saj ji je najboljša prijateljica odtujila, oziroma vzela idejo za projekt

Ampak sledil je šok. Čez nekaj mesecev sem slučajno opazila, da nekdo promovira popolnoma enako zasnovo projekta, kot je bil moj.

In poglej ga zlomka, spodaj podjetje, kjer dela moja prijateljica, ki pa se mi je v zadnjih mesecih resnično izogibala, vendar nisem vedela zakaj. Mislila sem, da ima slabo obdobje, ona pa je veselo pripravljala “moj” projekt in požela slavo. Sedaj vem in sedaj vem tudi, da to ni moja dobra prijateljica, ampak strupena prijateljica. Sedaj me vse skupaj muči, ne vem kako naj odreagiram, da se bom najlažje premaknila naprej brez večjih zamer? Popolnoma sem razočarana, saj si niti v najhujših sanjah ne bi mislila, da bi mi lahko ona, ki sem ji vedno pomagala naredi nekaj tako podlega.

Patricija

Nasvet za bralko:

Patricija, to kar se vam je zgodilo, je umazana, grda zgodba, ki je nihče ne privošči nikomur. Morda bi nekdo ocenil, da ste naivna, vendar vas razumem, prijateljici ste enostavno zaupala in niti na misel vam ni prišlo, da bi lahko ona poslovno uporabila vašo zamisel in vam s tem škodila. Z njo ste podelila svoje občutke in tisto, kar vam je bilo v tistem trenutku pomembno. Šok, ki ste ga ob tem doživela vodi v jezo in nejasne predstave, saj sama tega ne bi bila nikoli sposobna narediti. Sedaj je čas, da se postavite zase, dvignete glavo in prenehate z vlogo žrtve.

Soočite se s prijateljico, v obraz ji povejte, da tega niste pričakovali in zahtevajte konkretno razlago za njeno početje.

Pričakujte, da se vam bo želela izmikati, saj običajno ljudje v takšnih situacijah niso sposobni soočenja. Ne nasedajte njenim lažem in ji direktno povejte, da tega ne morete sprejeti, oziroma odobravati. Menim, da je čas, da ponovno, po pogovoru seveda razmislite o vajinem prijateljstvu in se vprašate, če tej osebi v prihodnje lahko še sploh zaupate.

Bralka Patricija je razočarana, saj ji je najboljša prijateljica odtujila, oziroma vzela idejo za projekt

V kolikor se boste odločila za nadaljevanje prijateljstva in sprejela neljubi dogodek, vam svetujem, da svojih poslovnih projektov in idej v bodoče prijateljici ne razlagate več, s tem se boste posledično izognila vsem dvomom in strahovom pred ponovnim razočaranjem. Čas je, da začnete biti bolj odločna in da začnete zaupati vase, brez zunanjih potrditev. Naj pa vam le namignem, da bi bilo z osebo, ki je bila sposobna česa tako pokvarjenega bilo morda bolje prekiniti stike, saj sem skoraj prepričana, da ji boste težko še kadarkoli resnično zaupala.

Pripravljeno za Govori.se

Kdo so pravi prijatelji?

Prijateljstvo se gradi počasi, vendar vztrajno, z veliko potrpežljivosti, dobre energije in zaupanja. Zapomnite si, da šele čez čas in v različnih težjih življenjskih situacijah spoznamo, ali je prijatelj res pravi ali ne.

Kako omiliti napetost v prijateljskem odnosu?

Izognite se zapiranju vase. Težav ni mogoče rešiti, če o njih ne spregovorimo.

Kako odreagirati, ko vas prijatelj izda?

Lekcija, ki jo doživite, ko ste izdani s strani prijatelja vas lahko veliko nauči , zakaj je pomembno, da ste iskreni in kako je včasih to, da prijatelja, ki vas je izdal izpustite najboljša izbira.