NAJ VAS V ŽIVLJENJU VODI STRAST

Zakaj si ne bi dovolili, da vas v življenju vodi strast?

Zakaj si ne bi dovolili, da vas v življenju vodi strast?

Človek brez strasti je človek brez sebe! Brez nje si je res nemogoče predstavljati srečno in izpolnjeno življenje. Navadno se z besedo strast misli predvsem telesna strast. Toda ta ni niti primarna niti najmočnejša niti najpomembnejša oblika strasti. Je samo eden od naštetih obrazov strasti. Kakor je ljubezen do hišni ljubljenčkov samo eden od obrazov naše ljubezni do nečesa.

Ideji telesne strasti bi lahko proti postavili idejo duhovne strasti, v kateri se krepi naše duhovno bistvo.

Tako bodo strast do občutenja ljubezni do sebe, strast do spoznanj, strast do občudovanja, strast do same možnosti občutenja strasti veliko močnejše od čiste telesne strasti. Njihova okrepljujoča energija se bo veliko dlje zadržala v našem organizmu. Te strasti v nasprotju s telesno resnično navdihujejo resnico v našem življenju.

Zakaj si ne bi dovolili, da vas v življenju vodi strast?

Telesne strasti nam ni treba zanikati, ker lahko izjemno uživamo v njej, vendar je prav tako ni treba dvigati na ne vem kakšen piedestal.

Smo duhovno materialna bitja, ki morajo, če želijo doseči spoštovati oba vidika svoje narave, zato telesne strasti kot pomembnega dela naše telesnosti ne smemo zanemarjati, vendar je ne smemo niti poveličevati. Razširite svoja razmišljanja o strasti tudi na tista področja, s katerimi ne boste zadovoljili le svojega telesa. Poleg telesne strasti je pri mnogih izražena tudi strast do hrane in pijače.

Poskusite odkriti, kaj vas resnično navdušuje.

Nekoliko novejša strast je tista do izražanja resnice. Ali jo izražamo verbalno ali neverbalno, je nekaj čarobnega v dejanju otipljive oblike resnici. Obstaja nekaj čarobnega v trenutku, ko se jasno doživljanje resnice začne spreminjati v besede. To je vrhunska umetnost, vrhunska dejavnost, ki vrhunsko slavi vrhunsko življenje. V svojem življenju negujemo še nešteto obrazov strasti. Vsak jih odkriva sam. Če po razmišljanju odkrijete, da jih trenutno nimate, poskusite ugotoviti, kaj bi vas lahko vznemirilo, kaj bi lahko zadovoljilo notranjo težnjo po izpolnjenosti, po celovitosti, po občutju. To je mogoče sprehod po parku, branje knjige, ali gledanje filma ali kakšno darilo…

Zakaj si ne bi dovolili, da vas v življenju vodi strast?

V resnici je lahko karkoli. Ko pa se prepustimo temu, kar nas veseli, bomo veliko lažje odkrivali svoje strasti. Iz tega razpoloženja se strasti veliko lažje razkrivajo. Imeti strasti in prepuščati se njihovemu brezskrbnemu plesu je nujno za zdravo življenje. Tako je tudi strast, ki nadvse krepi dušo. Deluje pa tudi izjemno pozitivno na telo. Prepuščanjem strastem pomaga našemu telesu, da se očisti strupov.